2 bini aştı!

SURİYE'nin Afrin kentindeki terör örgütlerine yönelik 40 gündür yürütülen 'Zeytin Dalı Harekâtı'nda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 2 bin 83'e yükseldi.

2 bini aştı!

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, Türkiye'nin sınır hattı ile bölgedeki güvenlik ve istikrarın sağlanması, bölge halkının teröristlerin baskı ve zulmünden kurtarılması amacıyla Suriye’nin kuzeybatısında bulunan Afrin bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG'li ve DEAŞ'lı teröristlere yönelik 20 Ocak'ta başlatılan 'Zeytin Dalı Harekâtı'nda 39'uncu güne girildi.

Teröristlere ait hedeflerin kara ve hava operasyonlarıyla imha edilerek sürdürülen harekatın son durumuna ilişkin Genelkurmay Başkanlığı tarafından bilgilendirme yapıldı. Bilgilendirmede 24'ü son 24 saatlik süreçte olmak üzere harekâtın başlangıcından bu yana 2 bin 83 teröristin etkisiz hale getirildiği açıklandı.

İHH'DAN SİVİLLERE İNSANİ YARDIM

İHH İnsani Yardım Vakfı, 'Zeytin Dalı Harekâtı'yla terör örgütlerinden temizlenen Suriye'nin Afrin kentine bağlı Mersava köyündeki ailelere insani yardımda bulundu. Şeran beldesine bağlı Mersava köyüne giden İHH ekipleri, ulaştıkları Suriyeliler'e, içerisinde ekmek, su, konserve, temizlik malzemeleri ile çocuk maması ve bezleri bulunan kolilerden verdi.

İHH İnsani Yardım Vakfı Kilis Koordinatörlüğü görevlisi Yakup Alaca, "Kurtarılan köyde birçok sivilin olduğunu öğrendik. Birkaç gündür ekmek ve gıda sıkıntısı yaşadıklarını belirttiler. Biz de bu doğrultuda ekiplerimizle beraber sivillere gıda ve acil yardım desteğinde bulunduk" dedi.

KİLİS'E ASKERİ SEVKİYAT

Kilis'teki sınır birliklerine, topçu bataryası ile mühimmat sevkiyatı yapıldı. Türkiye'nin çeşitli illerinden getirilen zırhlı araçlar, güvenlik önlemleri alınarak, sınır hattındaki karakollara gönderildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz