Görüş Bildir

2 komutan tutuklandı!

Diyarbakır 7. Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz ve Diyarbakır 2. Birleştirilmiş Hava Harekât Merkezi Komutanı Tümgeneral Darendeli tutuklandı.

2 komutan tutuklandı!

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan Diyarbakır 7. Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz ile Diyarbakır 2. Birleştirilmiş Hava Harekât Merkezi Komutanı Tümgeneral Darendeli tutuklandı.

YILMAZ DA TUTUKLANDI

15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili Diyarbakır'da devam eden soruşturma kapsamında 20 Temmuz'da gözaltına alınan 7'nci Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, emniyetteki sorgusunun tamamlanmasının ardından önceki gün adliyeye sevkedilmişti. Savcılıkta sabah saatlerine kadar devam eden ifade verme işleminin ardından Yılmaz tutuklanma talebiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne gönderildi.

309, 312 VE 314. MADDE

Korgeneral Yılmaz mahkemede uzun süren yargılamanın ardından, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yılmaz, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca 15 Temmuz'da FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün, bir kısım askeri ve kamu personeli ile iştirak ettiği darbe teşebbüsüne ilişkin Türk Ceza Kanununun (TCK) 309, 312. ve 314. maddeleri kapsamında suçlanıyordu.

İKİNCİ ORDU KOMUTANI

Yılmaz darbe girişiminden bir gün sonra vekaleten 2'inci Ordu Komutanlığına atanmış, bir gün sonra da bu görevden alınarak gözaltına alınmıştı. Darbecilerin kamuoyuna yansıyan darbe sonrası görevlendirme listesinde Yılmaz, Diyarbakır Sıkıyönetim Komutanı olarak, gösterilmişti.

DARDENELİ DE TUTUKLANDI

Öte yandan, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturması kapsamında Eskişehir'de gözaltına alınan ve sevk edildiği adliyede savcılıktaki ifade işleminin ardından tutuklanması talebiyle mahkemeye çıkartılan Darendeli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

ESKİŞEHİRDE SERBEST BIRAKILMIŞTI

Darendeli, Eskişehir'de gözaltına alınmış, çıkarıldığı mahkemece yurt dışına çıkış yasağı getirilerek adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın itirazı üzerine yakalama kararı çıkarılan Darendeli Eskişehir'de gözaltına alınarak, Diyarbakır'a götürülmüştü. Son tutuklamalarla, TSK'da bulunan 358 general ve amiralden 129'u tutuklanmış oldu.

ALBAY SERBEST BIRAKILDI

Buarada, soruşturma kapsamında gözaltına alınan Diyarbakır 7. Kolordu Komutanlığı Başkanlığı Kurmay Albay Sebahattin Kılınç emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Tutuklama talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen Sebahattin Kılınç'ın, adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakılmasına karar verildi.

D.Ü'NÜN İMAMI

Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde görevli 9 akademisyen açığa alındı. Açığa alınan akademisyenler arasında bulunan İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri Bölümü öğretim görevlisi Prof. Dr. Yener Öztürk, Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından gözaltına alındı. Öztürk, ifadesi alınmak üzere, Terörle Mücadele Şubesi’ne götürüldü. Öztürk’ün, FETÖ’nün Dicle Üniversitesi imamı olduğu ve örgütün talimatlarını soruşturma çerçevesinde tutuklanan Rektör Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç ile yönetimine ilettiği ileri sürüldü.

GAZETECİ AVCI YAKALANDI

Darbe girişimi soruşturması kapsamında Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından aranan gazeteci İsmail Avcı'nın Yalvaç İlçesi'nde olduğu tespit edildi. Diyarbakır Adliyesi'nde memur olarak çalışan eşiyle birlikte eşinin ailesinin bulunduğu Tokmacık Köyü'ne gelen İsmail Avcı'nın yakalanması için İlçe Jandarma Komutanlığı operasyon düzenledi. Operasyon sonucu bulunduğu evde gözaltına alınan İsmail Avcı, sağlık kontrolünün ardından Isparta Emniyet Müdürlüğü'ne teslim edildi.

MUŞ'UN İMAM ÖĞRETMENİ!

FETÖ operasyonu kapsamında gözaltına alınan TOBB Anadolu Lisesinde beden eğitimi öğretmeni olan, Aktif Eğitimciler Sendikası Muş Şube Başkanı Ali Dalkes, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Örgütün sözde "Muş milli eğitim imamı" olduğu öne sürülen ve savcılıktaki ifadesinden sonra tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen Dalkes, tutuklandı. Gözaltındaki, Muş 49. Komando Tugay Komutan Yardımcılığında görevli Yarbay Kadir Ö, Binbaşı Bahadır A, Yüzbaşı İsmail Ü, Başçavuş Erdinç E. ve Uzman Çavuş Taner T. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

BİNGÖL'DEKİ OPERASYON

Fetullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) darbe girişimi sonrasında yapılan operasyon ve soruşturmalar kapsamında Bingöl Üniversitesi’nde görevli, aralarında profesör, doçent ve öğretim görevlileri ile idari personelin bulunduğu 49 kişi görevden uzaklaştırıldı.

Açığa alınanlardan 45’inin akademik, 4’ünün ise idari personel olduğu öğrenildi. Yüksek Öğretim Kurumu(YÖK) aracılığıyla açığa alınan personeller hakkında idari ve adli soruşturmanın başlatıldığı belirtildi.

ESKİ VALİ AYDIN TESLİM OLDU

Gözaltı listesinde adı geçen Merkez Valisi Ahmet Aydın, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne gelerek teslim oldu. Operasyon kapsamında İstanbul'un eski valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun da bulunduğu 6 vali, 1 vali yardımcısıyla 3 kaymakam gözaltına alınmıştı. Operasyon kapsamında merkez valileri İbrahim Özçimen, Turhan Ayvaz ve Abdulkadir Demir'in aranmasına devam edildiği öğrenildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi