2 parmağını kaybetti!

Önceki gün sur'da meydana gelen patlamada ağır yaralanan 13 yaşındaki M.İ. 2 parmağını kaybetti.

2 parmağını kaybetti!

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde kurcaladıkları el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu yaralanan ve Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavisi süren 13 yaşındaki çocuğun, 2 parmağını kaybettiği, sol gözünde ise geçici görme kaybı yaşandığı öğrenildi.

Sur ilçesinde İskenderpaşa Mahallesi Büyükakar Sokak 1. Çıkmaz'da sokakta oynadıkları sırada bir cismi kurcalarken meydana gelen patlamada yaralanan iki çocuktan M.İ'nin (13), kaldırıldığı Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesindeki tedavisi sürüyor.

Yüzünde yanık oluşan çocuğun patlama sonucu 2 parmağını kaybettiği, sol gözünde ise geçici görme kaybı yaşandığı belirtildi.

İki parmağını kaybetti

Çocuğun babası Ali İ, oğlunun yaralanmasına neden olaya tepki gösterdi.

Oğlunun arkadaşlarıyla sokakta oyun oynadığı sırada patlamanın yaşandığını kaydeden Ali İ, patlama sonucu oğlunun 2 parmağını kaybettiğini, yüzünde yanık oluştuğunu ve sol gözünde geçici görme kaybı yaşandığını söyledi.

Oğluyla olayla ilgili görüşemediğini ancak çevresindeki arkadaşlarının olayı anlattığını belirten Ali İ, şöyle devam etti:

"Oğlum sokakta oynadığı sırada yanına tanımadıkları 2 kişi gelmiş. İki yetişkin kişinin ellerinde poşet varmış. Ağzı kapalı poşeti sokakta oynayan oğluma ve arkadaşına veriyorlar. Poşeti açtıklarında içinde bir toz yükselmiş. Oğlumun arkadaşının elinde çakmak varmış. Çakmağı yakınca bomba çocuğumun elinde patlamış."

- "Bunu kim yapmışsa sonuna kadar davacı olacağım"

İnşaat işlerinde çalıştığını anlatan Ali İ, eşinin 10 yıl önce vefat ettiğini, bu nedenle çocuğunu annesiz büyüttüğünü bildirdi.

"Bunu kim yapmışsa sonuna kadar davacı olacağım, peşini bırakmayacağım. Ben çocuğumu annesiz büyüttüm." diyen Ali İ, bu acıya tahammül edemediklerini dile getirdi.

Bu arada, patlamada yaralanan 11 yaşındaki Ş.A'nın ise kaldırıldığı Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesinde tedavisinin ardından taburcu edildiği öğrenildi.

Diyarbakır'ın Sur ilçesi İskenderpaşa Mahallesi Büyükakar Sokak 1. Çıkmaz'da M.İ ile Ş.A. sokakta bir cismi kurcalarken patlama meydana gelmiş, patlamada 2 çocuk da yaralanmıştı. Polis ekiplerinin yaptığı incelemede patlayıcının boru tipinde olduğu ve olay yerinde bir eldiven bulunduğu öğrenilmişti.

Kaynak: Diyarbakır Söz