Görüş Bildir

250 PKK mensubu, yeni planla köşeye sıkıştı!

Şırnak ili Cizre ve Silopi ilçelerinde devam eden PKK operasyonlarında son teknoloji planı. Silopi'de 100, Cizre'de ise 150 PKK'lıya karşı operasyonların 3 kademeli olarak yapılacağı öğrenildi.

250 PKK mensubu, yeni planla köşeye sıkıştı!

Şırnak ili Cizre ve Silopi ilçelerinde devam eden PKK operasyonlarında son teknoloji planı.  Silopi'de 100, Cizre'de ise 150 PKK'lıya karşı operasyonların 3 kademeli olarak yapılacağı öğrenildi.

Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerinde PKK'lı teröristlerin kurduğu barikatların kaldırılması için Özel Harekât polisi ve jandarma ortak operasyon başlattı.

Cizre'de operasyon, hendek ve barikatların yoğunlukta olduğu Sur, Cudi, Nur ve Yafes mahallelerinde yoğunlaştı. Cizre-İdil yolunda bulunan Cudi Mahallesi'nin hâkim tepelerine önceki gün çok sayıda tank konuşlandırılmıştı. Tanklar dün öğleden sonra ilçe merkezine indi.

Habertürk'te yer alan habere göre, PKK'lı teröristlerin Nur ve Cudi mahallelerinde kurduğu barikatlar ateş altına alınarak imha edildi. Genelkurmay Başkanlığı, PKK'lı teröristler tarafından açılan ateşe karşılık verilmesi sonucu Cizre'de 8 teröristin öldürüldüğünü açıkladı. Bu teröristlerden birinin keskin nişancı tüfeği Kanas, birinin de roketatar kullandığı bildirildi.

ATEŞ EDERKEN VURULDU

Silopi'de ise Başak Mahallesi'nde Jandarma Özel Harekât timlerine, PKK'lılar tarafından bir inşaattan otomatik silahlarla ateş açıldı. Jandarma ekipleri saldırıya karşılık verdi. Açılan ateşte jandarmaya roketatarla saldırmaya hazırlanan 1 terörist öldürüldü. Silopi'de yaşanan olaylarda 1 polis ve 1 asker yaralanırken, Cizre'de ise 2 asker yaralandı. Öte yandan ilçelerin semalarında yoğun helikopter hareketliği sürüyor.

250 PKK'LIYA KARŞI 3 AŞAMALI PLAN

Silopi'de yaklaşık 100, Cizre'de ise 150 PKK'lının olduğu ileri sürülürken, operasyonların 3 kademeli olarak yapılacağı öğrenildi. İlk kademede terör örgütünün barikat ve hendeklere yerleştirdiği bombaların imha edileceği, ikinci kademede ilçelerin teröristlerden temizleneceği, üçüncü kademede ise bütün evlerin aranacağı belirtildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir