3 ilde KCK operasyonu: 28 gözaltı

Kayseri’deki terör saldırısının ardından KCK üyelerine yönelik operasyonlar arttı. Şanlıurfa merkezli 3 ilde, sınır geçişlerini koordine eden, terör eylemlerine zemin hazırlayan PKK/KCK üyelerine yönelik operasyonda 28 kişi gözaltına alındı.

3 ilde KCK operasyonu: 28 gözaltı

Kayseri'de patlamayı gerçekleştiren teröristlerin Şanlıurfa sınırından yurda giriş yaptıklarının tespit edilmesinin ardından terör alarmı verildi. Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, sabah 05.00 sıralarında PKK/KCK terör örgütüne yönelik Şanlıurfa merkezli Diyarbakır ve İzmir’de eş zamanlı operasyon düzenledi. Terör örgütünün yapılanması olan Demokratik Kent Meclislerine yönelik Şanlıurfa merkez ve ilçeleri, Diyarbakır ve İzmir’de eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda 28 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınan şüpheliler, Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Terörle Mücadele Şubesi'ne götürüldü. Şüphelilerin sorgusunun perşembe gününe kadar sürmesi bekleniyor.

Şüpheliler, PKK/KCK terör örgütü adına terör örgütünün silahlı ve silahsız eylemlerine zemin hazırlama; Suriye sınırından geçişleri koordine etme ve aracı olma; yanıcı ve patlayıcı madde atma türü eylemlere katılma, sokak eylemleri, gösteri ve yürüyüşler düzenleme; güvenlik güçlerine mukavemet ve fiili saldırı; özel işyeri ve araçlara saldırı; barikat kurma, yol kapatma, kamu araç ve binalarına saldırı ile suçlanıyor.

Şüphelilerin ikametlerinde yapılan operasyonlarda çok sayıda yasak yayın, hard disk, CD, flash bellek ile örgütsel dokümanlar ele geçirildi.

SINIR KONTROL ALTINA ALINAMIYOR

Öte yandan Suriye ile en uzun sınıra sahip olan Şanlıurfa sınırı kontrol altına alınamıyor. Son zamanlarda sınırdan çok sayıda teröristin geçiş yaptığı belirtiliyor. Suriye sınırından geçen teröristlerin genellikle sansasyonel eylemlerde bulunmak üzere yurda girişi yaptıkları belirtiliyor.

Geçtiğimiz gönlerde uzaktan kumandalı ve otomatik bomba eğitimi aldıktan sonra Akçakale üzerinden yurda giriş yaptıkları sırada yakalanan 4 bombacı ile yine Kayseri’deki saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin birer örnek oldukları iddia ediliyor.

Bu arada Suriye sınırındaki termal kameraların birçoğunun işlevsiz durumda olduğu ileri sürülüyor. Sınırda sağlıklı kontrolün sağlanamaması durumunda teröristlerin bundan sonra da eylemlerde bulunmak için buradan yurda geçiş yapabilecekleri belirtiliyor.

CİHAN

Kaynak: Diyarbakır Söz