Görüş Bildir

3 Polis Teslim Oldu!

Mersinde yasa dışı dinleme iddiası ile ilgili yapılan 2. Dalga operasyonu kapsamında aranan 4 emniyet mensubundan 3’ü Mersin Cumhuriyet Başsavcılığına teslim oldular.

3 Polis Teslim Oldu!

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlükleri'nde görev yaparken kentte aralarında vali, vali yardımcısı, hakim, emniyet mensubu, siyasiler, bürokrat ve iş adamlarının da bulunduğu 123 kişiyi yasa dışı yollarla dinledikleri iddia edilen emniyet mensuplarına yönelik 1 Haziran'da yapılan ikinci dalga operasyonu kapsamında aranan Saadet Partisi ile Büyük Birlik Partisi'nin Mersin milletvekili adayı ve İstihbarat eski Şube Müdürü Ali İhsan Kaya, komiser İlyas Avcı ve komiser İlyas Işık sabah saatlerinde Mersin Adliyesi'ne geldi.

HUKUKA GÜVENİYORUZ

Adliyeye ailesi ve yakınlarıyla gelen polislerden Ali ihsan Kaya, seçim çalışmaları içerisinde olduğu için bu güne kadar teslim olmadığını söyledi. 'Alnımız açık yüzümüz ak' diyen Kaya, devletin kurumlarında çöreklenmiş ve farklı yerlerde uzantıları olan bir örgütlü yapının yaptığı kumpaslar neticesi soruşturmaların açıldığını öne sürdü.

KORKACAK BİR DURUM YOK

Korkacak ve çekinecek bir durum olmadığını belirten Kaya, "Geldik teslim oluyoruz, ifademizi vereceğiz. Herkes biliyor bu işin arkasında kimler, neler var. Toplum bunu gördü, öğrendi. Bir şeyler bahane edilerek cezalandırılmak isteniyoruz. Biz hukuka güveniyoruz ve verilmeyecek hesabımız yok" diye konuştu.

İlyas Avcı ise, "GDO'nun hesabını verecekler. Sarayın soytarıları varsa milletin de fedaileri var arkadaşlar" dedi.

Ali ihsan Kaya, İlyas Avcı ve İlyas Işık daha sonra yakınlarına sarılarak adliyeye girdi. Öte yandan hakkında gözaltı kararı olan Mersin KOM Eski Şube Müdürü Cemil Uysal'ın yakalanması için çalışmaların devam ettiği bildirildi.

DHA

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi