Görüş Bildir

İş-kur cezası önerge oldu

Sur, Kayapınar ve Ergani'deki okullarda görevlendirilen İŞ-KUR elemanları, kurum tarafından ceza üzerine çekmesi nedeniyle, okullar çöplük haline geldi. Sağlığı tehdit eden ceza, Meclis'te soru önergesi oldu.

İş-kur cezası önerge oldu

İş-Kur İl Müdürlüğü tarafından, Sur, Kayapınar ve Ergani ilçelerindeki okullarda görevlendirdiği Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamındaki temizlik işçileri çekmesi nedeniyle okullar, çöplüğü dönüştü. Öğrencilerin sağlığını büyük ölçüde tehdit eden skandal uygulama büyük tartışma yaratırken, konu Türkiye Büyük Millet Meclisine taşınarak, Bakan İsmet Yılmaz'a soru önergesi verildi.

İŞ-KUR CEZA VERİNCE

Diyarbakır’ın Kayapınar, Sur ve Ergani İlçelerinde Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında alınan temizlik işçilerinin, İlçe Milli Eğitim Müdürlerinin, istenilen şekilde elemanları çalıştırmadığı, görevi kötüye kullandığı iddiasıyla, müfettişler tarafından hazırlanan raporlar üzerine, İş-Kur Diyarbakır İl Müdürlüğü tarafından, elemanlar okullardan alındı.

OKULLAR ÇÖPLÜK OLDU

İki yıl süreyle projeden ilçelerin yararlanmaması yönünde ceza uygulanınca, ilçelerdeki okullar bir anda, işçisiz kaldı. Temizlik elemanlarının verilmeyişi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Müdürlüklerinin, Okul Aile Birliklerinin çözüm üretemeyince, okullar adeta çöplük haline döndü. Öğrencilerin sağlığını büyük ölçüde tehdit eder hale gelen okullardaki temizlik sorunu, Meclis'te soru önergesi oldu.

MECLİS'E SORU ÖNERGESİ

Konu ile ilgili olarak Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın cevaplandırması amacıyla yazılı soru önergesi veren Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğitalp, 2017 yılında programın iptal edilmesiyle, okullara 2 yıl boyunca personel gönderilmeme cezası verildiği yönündeki iddiaların cevaplandırılmasını istedi. Soru önergesinde, bu ilçelerdeki okullarda temizlik yapacak personelin bulunmaması sebebiyle temizlik yapılmadığı, tuvaletlerin temizlenmediği ve bu durumun öğrencilerin sağlığını tehdit ettiği belirtilerek, basına sızan şu bilgilere yer verildi:

TUVALET İHTİYAÇI GİDERİLMİYOR

“Habere göre; öğrenciler tuvalet ihtiyaçlarını gidermek için evlerine gitmek zorunda kalmaktadırlar. Öğrenci velileri okulun temizlik sorunu ile ilgili okul yetkilileriyle ve ilçe milli eğitim müdürleriyle görüşmüş, kendilerine temizliğin yapılacağı söylenmiştir. Fakat bu görüşmenin üzerinden 1 aydan fazla süre geçmiş olmasına rağmen herhangi bir gelişmenin yaşanmadığı dile getirilmiştir.”

Yiğitalp, Milli Eğitim Bakanının sorunu izah etmesi ve gündeme getirilen meselenin doğruluğunun açıklamak üzere cevaplandırılmak üzere şu soruları sordu:

CEVAP İSTENİLEN SORULAR

1-Diyarbakır’ın Kayapınar, Sur ve Ergani İlçesi’ndeki okullarda yaşanan bu durumdan haberdar mısınız?

2-Diyarbakır ilindeki TYÇP programının iptal edilmesi il birlikte okullara 2 yıl boyunca personel gönderilmeyeceği iddiası doğru mudur?

3-Söz konusu okullardaki temizlik ve hijyen sorununu çözmeyi planlıyor musunuz?

4-Bu okullarda eğitim gören öğrencilerin sağlık taramalarını yapmayı planlıyor musunuz?

5-Okullarda görevli temizlik personeli kadrosu olması gerekirken neden atama yapılmamaktadır?

6-Okullara temizlik personeli atamayarak İş-kur üzerinden personel gönderilmesinin gerekçesi nedir?

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi