İşçilerin akıbeti meçhulleşiyor!

Kayyum'un seçim arifesinde işe aldığı, HDP'nin yönetime gelmesiyle işlerine son verilen 146 kişinin Belediye önünde başlattıkları "bekleyiş" sürüyor.

İşçilerin akıbeti meçhulleşiyor!

Sur Belediye Binası önünde bekleyen işçilerle ilgili dün iki gelişme yaşandı. Uzun bir süredir sessizlik içerisinde olan ve kamuoyunda büyük tepki gören, AK Parti işçileri neden sahiplenmiyor, seslerine duyarsız davranıyor eleştirilerinin yönetildiği AK Parti İl Başkanı Süleyman Serdar Budak, dün işçileri ziyaret ederek, "Belediye yönetimini eleştirerek işçilerin yanındayız" dedi.

Öte yandan, HDP Sur Belediye Yönetimi de açıklama yaparak, oluşan mağduriyetten AK Parti'yi sorumlu tuttu. Buluttekin, “Apar topar bir şekilde usulsüzlüklerle iş alımı yapılmış ki; işe alınan personellerin banka hesap numaraları dahi alınmamış. Şu an bir aylık ödemelerini dahi yapamıyoruz. Sorumlusu biz değil, iş alımını usulsüz bir şekilde yapan AK Parti sorumludur” dedi.

HABER MERKEZİ

Merkez Sur İlçe Belediyesi'ne kayyum döneminde seçim arifesinde işe alınan ve HDP yönetiminin gelmesi ile işten çıkarılan 146 işçinin belediye binası önündeki "mutlu" bekleyişleri devam ediyor.  Belediye işçileriyle ilgili dün AK Parti ve HDP cephesinden iki ayrı açıklama geldi.

İŞÇİLERİN BEKLEYİŞİ

Yerel seçimlerden hemen önce kayyum tarafından yönetilen Sur İlçe Belediyesi tarafından personel alımı ilanı yayımlanmıştı. Bu dönemde alınan 146 işçi, seçimleri HDP'li başkanın kazanması sonrası, işçi alımlarının usulsüz yapıldığı gerekçe gösterilerek, sözleşmeler fesh edildi. İşçi alımında sözleşmelerde hukuksuzluk olduğu iddiasıyla işten atılan işçiler, Sur Belediyesi önünde tekrar toplanarak oturup pankart açtı.

AK PARTİ İL BAŞKANI

Uzun bir süredir tartışma konusu olan işçilerin mağduriyetiyle ilgili yaşanan sessizlik ve kamuoyunda AK Parti cephesinin olup bitene neden duyarsız kaldığı yönündeki tepkiler yükselirken, dün AK Parti İl Başkanı Süleyman Serdar Budak Belediye önündeki işçileri ziyaret ederek, dikkat çekti.

İŞÇİ EKMEĞİYLE OYNANMIŞ

Burada çok kısa bir açıklamada bulunan Budak, belediyeyi eleştirerek yöneticilerin hizmet yapmak yerine vatandaşların ekmek parasıyla uğraştıklarını öne sürdü. Budak, "İşçi arkadaşlarımızın durumu ortada, hepsi süpürge ve kazma kürek işçisi. Bu memleketin hizmete ihtiyacı yok mu? Yakışır mı bu insanlığa. 3-5 işçi arkadaşımızın ekmeğiyle oynuyorlar. Ayıptır, vicdansızlık yapmanın bir anlamı yok. İşçi arkadaşlarımız hukuki mücadelelerini başlattı. Biz de onların yanındayız." ifadelerini kullandı.

‘AKP SORUMLUDUR’

 Öte yandan, işçilerin durumuyla tepkilerin odağı haline gelen HDP’li Belediye Eşbaşkanları Filiz Buluttekin ve Cemal Özdemir, kayyumun tepkilere neden olan bu işçi alımını incelemek üzere oluşturduğu komisyonun çalışmaları sonucu personel alımında usulsüzlükler yapıldığının anlaşılması ardından sözleşmelerin iptal edildiğini bir kez daha dile getirdi. Özdemir, kayyum atanması ardından 70 kişinin işe alımının gerçekleştirildiğini ve personellerin görevlerine devam ettiğini söyledi. Eşbaşkanlar, kayyumun seçim sonrası yaptığı personel alımının usulsüz olduğunu ve sözleşmelerin usulsüzlükler nedeniyle iptal edildiğini belirtti.

SİYASİ NEDENLERDEN DEĞİL

Eşbaşkan Filiz Buluttekin ise iş sözleşmelerinin iptal edilmesinin siyasi nedenlerden olmadığını belirterek, “Apar topar bir şekilde usulsüzlüklerle iş alımı yapılmış ki; işe alınan personellerin banka hesap numaraları dahi alınmamış. Şu an bir aylık ödemelerini dahi yapamıyoruz. Siyasi nedenlerle böyle bir karar alınmış olsaydı, seçim öncesi alınan 70 kişinin sözleşmesi iptal edilirdi. Ancak böyle bir durum söz konusu değil. 146 kişinin mağduriyetinin sorumlusu biz değil, iş alımını usulsüz bir şekilde yapan AKP sorumludur” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz