İşte peygamber sevgisi!

Peygamber Sevdalıları Platformu'nca, 'Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed' temalı Kutlu Doğum Haftası etkinliği kapsamında, Nevruz Parkta düzenlediği mitingte yüzbinler buluştu.

İşte peygamber sevgisi!

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Diyarbakır’da “Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)” temasıyla Kutlu Doğum etkinliği düzenledi. Etkinlikte Müslümanlar arasındaki kardeşliğin pekişmesi, vahdetin oluşması için İslam âlemine çağrı yapıldı Verilen mesajlarda, İslam coğrafyasında yaşanan tüm sıkıntıların kaynağının, İslam dışı beşeri sistemler olduğu vurgusu yapılarak çözümün; kötü durum ve vaziyetten kurtulmanın yolunun Allah’a ancak hakkıyla kul olmaktan geçtiği vurgulandı.

SABAHIN ERKEN SAATLERİNDEN

Yüzbinlerce Peygamber aşığının iştirak ettiği, “Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)” temalı etkinliğinin düzenlendiği Diyarbakır Newroz Parkı Miting Alanına sabahın ilk ışıklarıyla beraber Peygamber Sevdalıları alana gruplar halinde akın etmeye başladı. Salâvat ve tekbirler eşliğinden 7'den 70'e her yaştan etkinlik alanına akın eden Peygamber âşıkları, birbirinden güzel görüntüler oluşturdu. Gerçekleştirilen etkinlik münasebetiyle şehrin ana caddelerinde yoğun bir araç trafiği yaşandı.

ÜCRETSİZ TAŞIMA YAPILDI

Alana gelen seyyar satıcılar ise platform görevlileri tarafından satışlarını daha rahat yapmaları ve düzenin korunması için kendilerine belirlenen noktalara yerleştirildi. Her yıl olduğu gibi bu yıl da platform tarafından, mağdur ve ihtiyaç sahipleri için alanda kermes kurularak, hem halkın hem de görevlilerin yeme-içme ihtiyaçları giderilmeye çalışıldı. Alana ulaşımın rahat sağlanması amacıyla Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından kentin 22 ayrı noktasından, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından ise 10 ayır noktadan ücretsiz ek seferler düzenlendi. İzdihamın yaşanmaması için kadın ve erkekler, alana ayrı ayrı kapılardan giriş yaptı.

SAĞLIK EKİPLERİ HAZIR

Etkinliğin yapıldığı alanda, kayıp olan çocuklar için kayıp çadırı, kadın ve erkekler için de birer sağlık çadırı ve çevrede bulunan sahipsiz eşyaların teslim edilmesi için ayrıca bir birimin oluşturulduğu gözlendi. Sağlık konusunda da oluşabilecek ani sağlık sorunlarına müdahale etmek için sağlık çadırlarında gönüllü 10 doktor, 30 hemşire ve 50 sağlık personeli ile 2 ambulans hazır bulunduruldu. Platform yetkilileri, özellikle alanda kaybolan çocukların rahatsız olmamaları için, oluşturulan kayıp çadırında, çocukların oyalanmaları için oyuncak, meyve suyu, kek ve oluşabilecek psikolojik sıkıntılara karşı psikolog bulundurulduğunu bildirdi.

6-7 EKİM OLAYLARI

Türkçe, Kürtçe, Zazaca ve Arapça, "Kutlu Doğum Etkinliğine Hoşgeldiniz" yazılı dövizlerin bulunduğu platforma, ayrıca üzerinde "Şehitlerimizi unutmadık, unutturmayacağız" yazısı ile 6-7 Ekim 2014'te yaşanan olaylarda katledilen Yasin Börü ve arkadaşları ile uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Yeni İhya Der Başkanı Aytaç Baran'ın fotoğrafları da yer alan pankart asıldı.

BAZ İSTASYONLARI

Platformu göremeyen vatandaşlar için alanın bazı bölümlerine ekran ve ses sistemleri kuruldu, iletişimin kesintisiz sağlanması için de seyyar baz istasyonları yerleştirildi. Bazı aileler ise yanlarında getirdikleri yiyeceklerle belirlenen alanda piknik yaptı. Vatandaşlar, seslendirilen Kürtçe ve Türkçe ilahiler eşliğinde etkinliği takip etti.

2 BİN KİŞİ GÖREVLENDİRİLDİ

Alanda düzenin sağlanması ve koordinasyonun eksiksiz işlemesi için Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından 2 bin kişinin görevlendirildiğini belirten yetkililer, her yıl olduğu gibi bu yıl da etkinlik alanında kadın ve erkeklerin İslam'a uygun olacak şekilde farklı alanlarda durarak,  farklı giriş noktalarından alana girdiklerini ve izdihamın yaşanmaması için de her türlü önlemin alındığını söyledi. Binlerce polis güvenlik amaçlı Emniyet Müdürlüğü tarafından görevlendirildi. Alana girişler sırasında polislerin yanı sıra Peygamber Sevdalıları Platformu Tertip Komitesinin görevlileri de koordinasyonu sağladı.

MANEVİ ATMOSFER OLUŞTU

Çekilen tekbir ve salavatların gökyüzüne yükseldiği alanda devam eden Mevlit etkinliğinde, kalabalık, izdiham ve yığılmadan dolayı sunucular, olası bir sıkıntının yaşanmaması için sık sık coşkulu halka uyarılarda bulundu. “Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)” etkinliği öncesi Özlem Ajans sanatçılarından Cahit Kıliç ve öğle ezanını okudu. Ardından miting alanında saf tutan Peygamber Sevdalıları, İttihadul Ulema Genel  Başkanı Enver Kılıçarslan imametinde cemaatle öğle namazını eda ederek dua etti.

KUR'AN-I KERİM TİLAVETİ

Bu yıl Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)” temasıyla düzenlenen ve yüzbinlerin katıldığı görkemli kutlu doğum etkinliği büyük bir coşku ve heyecana sahne oldu. Sunuculuğunu Mehmet Emin Gülsever Kürtçe, Yunus Emiroğlu’nun ise Türkçe yaptığı program, İmam Hatip ve Hafız M.Emin Çiçek’in Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı, Kızıltepe Kız İlahi Grubu ise selamlama selamlama yaparak ilahiler seslendirdi.

SAHNE ALAN SANATCILAR

Daha sonra, Özlem Ajans sanatçılarından; M.Nur, Cahit Kıliç, Ayettullah Atila, Mücahit Yalçın, ve Mehmet İnat tarafından Mevlid okundu. Mevlid arasında, M.Nur Yönden, Mehmet İnat adlı çocuklar, Kanê Muhammed Mustafa kasidesini seslendirerek, koro şeklinde ‘Selam Sana’ dedi. Ardından Özlem Ajans sanatçılarından; M.Ali Oğuz, Nezir Güler, M. Nuri Yönden, Derviş Madsor, Mehmet İnat, Mücahit Yalçın, Cahit Kıliç, Özcan Atsat, Remzi Esmer, Nurullah Kuray, Nurullah Ürün, Ferdi Kalkan, Şeyhmus Çakmak, ve sanatçı Ender Tekin, birbirinden güzel; ilahi, ezgi ve kasidelerle alanı dolduran yüzbinleri coşturarak mest etti. Yüzbinlerin coşku, salavat ve tekbirlerle  iştirak ettiği Diyarbakır Kutlu Doğum etkinliği, Osman Yağmur hocanın okuduğu dua ile sona erdi. 

Kaynak: Diyarbakır Söz