Görüş Bildir

İki mazbata geri istendi

Ergani'de Belediye Meclis üyeliğine seçilen iki HDP'in mazbaası, İlçe Seçim Kurulu tarafından iptal edilerek, geri istendi.

İki mazbata geri istendi

Ergani ilçesi Belediyesi'ne 31 Mart seçimlerinde HDP'den belediye meclis üyesi seçilen Müslüm Ocay ve Erdal  Tekdemir'e verilen mazbatalar, İlçe Seçim Kurulu tarafından iptal edildi.

İlçe Seçim Kurulu tarafından belediyeye gönderilen yazıda, seçimlerde seçilen Ocay ve Tekdemir'in KHK'li olduklarını gerekçe göstererek mazbatalarının iptal edildiğini yetkililere bildirdi.

YSK MAZBATALARI İSTEDİ

Yazıda şunlar denildi: "31 Mart 2019 tarihinde yapılan mahalli idareler Genel Seçimlerinde sonucunda Ergani ilçemiz Belediye Encümenliğine seçilen Belediye Meclisi Asil ve Yedek üyelerinin ad ve soyadları bildirilmişti. Ancak Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığının ilgili (b) yazılı ile almış oldukları karar gereğince; Halkların Demokratik Partisi listesinin 3 ve 7 sıralarında Ergani Belediye Meclis Üyeliğine seçilen Müslüm Ocay ve Erdal Tekdemir'in KHK ile kamu görevlerinden ihraç olmaları nedeniyle  mazbataları iptal edilmiştir."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi