Görüş Bildir

İki yıl sonra!

Terör ve şiddetin hayatı karartığı Diyarbakır'da yüzler tebessüm ederken, 2 yıl aradan sonra Tarım Fuarıyla şehir hareketlenecek. Vali Aksoy, "Tarımda istenilen noktaya gelinecek" dedi.

İki yıl sonra!

Terör eylemleri ve çatışmalar nedeniyle Diyarbakır'da 2 yıldır ertelenen Tarım ve Hayvancılık Fuarı, 18-22 Nisan tarihleri arasında yeniden açılıyor.

ODA BAŞKANLARIYLA

Diyarbakır'daki bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle fuarın yapılacağı alanda incemelede bulanan Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, fuarın kentin tarımsal ve hayvancılık alanında önemli katkılar sağlaycağını söyledi. Fuar alanında yenileme çalışmalarının yapıldığını anlatan Vali Aksoy, şunları söyledi:

FUAR ALANI GEŞLEDİ

"Diyarbakır'da 18-22 Nisan tarihlerinde Tarım ve Hayvancılık Fuarı düzenlenecek. Fuar alanımızın yeniden düzenlenmesi konusunda Kalkınma Bakanlığı ile Diyarbakır Ticaret Sanayi Odası'nın katkılarıyla 3.5 milyon liralık bir yatırımla daha iyi bir konuma getirildi. Bölgede fuarcılık anlamında daha güzel bir organizasyon yapmaya fırsat doğdu.

TARIM ALANI GENİŞLİYOR

Diyarbakır önemli bir tarım şehri. Tarımsal üretimlerin daha üst bir noktaya taşınması adına Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü'nce yürütülen önemli sulama projeleri var. Silvan Barajı başta olmak üzere bir çok alanda yatırımların devam ettiğini, yapılan barajlarda iletim hatları çalışmaları devam ediyor. Sulu tarıma geçildiğinde bölgedeki tarımsal üretimin daha iyi bir konuma gelecek ve ürün çeşitliliği artacaktır. Önümüzdeki dönemde Diyarbakır tarımda daha fazla söz sahibi olacak ve tarım ekonomisinde daha iyi bir konuma kendisini taşıyacak."

FUAR ORGANİZASYONU

Fuar organizasyonunun kentin tarım ve hayvancılık şehri olma noktasında önemli katkıları da beraberinde getireceğini ifade eden Aksoy, özellikle fuarlarda son geliştirilen ürünlerin tanıtımının yapıldığını, tarımda inovasyonun daha iyi bir noktaya taşınması adına yeni çalışmaların ortaya konulduğu organizasyonlar olduğunu kaydetti. Aksoy, fuarın tarım ve hayvancılığa katkı sunmasını beklediklerini anlatarak, fuar organizasyonunda emeği geçenlere teşekkür etti.

YÜZDE 20 BÜYÜME YAŞANDI

Fuar alanında incelemelerde bulunan Vali Aksoy'a eşlik eden Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Sayar da, bu yıl düzenlenecek fuara büyük bir ilginin olduğunu belirterek, "Fuar alanımızın fiziki alt yapısını iyileştirdik. Tarım aletleri için 4 bin 200 metre karelik alanında bir sergi alanı oluşturduk. Şu anda fuara büyük bir ilgi var. Bir önceki dönemi kıyasladığımız zaman katılımda yüzde 20 büyüme yaşandı" diye konuştu. 

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi