İlk icraatları makam teşhiri!

HDP'li Mızraklı, kayyumun 750 bin TL'ye yapıldığı belirtilen lüks makam odasının görüntülerini paylaşırken, "Bakın Bakın! Halkın parası ile kendilerine saraylar yapmışlar…" diyerek tepki gösterdi.

İlk icraatları makam teşhiri!

Mazbatasını aldıktan sonra görevine başlayan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı, yaptığı ilk konuşmada, kayyumun yasal olmayan faaliyetlerini teşhir edeceklerinin açıklamasının üzerinden saatler geçmeden, kayyumun yaptırdığı lüks makam odasının görüntülerini paylaştı.

Mızraklı, Twitter hesabındaki görüntüye, “Bakın Bakın! Halkın parası ile kendilerine saraylar yapmışlar... Bütün israf ve şatafatlarını halka tek tek göstereceğiz” şeklinde not düştü. Makam odasının eski halini hatırladığını dile getiren Mızraklı, kabul ve depo odasının kayyumun özel banyosuna dönüştüğünü gösterdi.

HABER MERKEZİ

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı, 2 yıl boyunca belediyeyi yöneten ve yaptığı icraatlarla tartışma yaratan kayyum Cumali Atilla’nın makam odasında yaptığı lüks harcamaları paylaştığı videoyla teşhir etti.

İLK İŞİ MAKAMI VİDEOYA ÇEKMEK OLDU

31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerini kazanarak Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı olan Mızraklı, dün mazbatasını aldıktan sonra kalabalık bir partili grubuyla geldiği belediyede tebrikleri kabul etti. Mızraklı daha sonra başkanlık makamına geçerek, ilginç bir icraata imza attı.

YORUM SİZİN MESAJIYLA PAYLAŞTI

Burada görevliler eşliğinde makamı gezen Mızraklı, talimat verdiği anlaşılan kişinin çektiği videoda selefi kayyum Cumali Atilla’nın makam odası ile hemen akasındaki dinlenme ve lüks tasarımlı banyonun görüntülerini sosyal medyada paylaştı. Mızraklı, ayrıca video ile birlikte “Halkın parası ile kendilerine saraylar yapmışlar… Bütün israf ve şatafatlarını halka tek tek göstereceğiz. Yorum sizin mesajını sosyal medya hesabından paylaştı.

PAYLAŞIM VE VİDEO KISA SÜREDE GÜNDEM OLDU

Video paylaşımına kısa sürede binlerce yorum yapılırken görüntülerde Başkan Mızraklı’nın karşılaştığı lüks ve şatafat karşısında hayretlerini dile getirdiği konuşması da gündem oldu.

ALTIN VARAKLI KOLTUKLAR VE LÜKS BANYO…

İçişleri Bakanlığınca görevlendirildikten sonra kenti yaklaşık 2 yıl boyunca yöneten ve yaptığı tartışmalı icraatlarla kendinden söz ettiren kayyum Cumali Atilla’nın makam odasındaki altın varaklı koltuklar ve tefrişatlar göze çarparken bitişik dinlenme odasındaki şık oturma takımları dikkatlerden kaçmadı. Görüntülere damgasını vuran şey ise videonun son kısmında yer alan dinlenme odası yanındaki büyükçe tasarlanan lüks banyo ile duşluk oldu. Başkan Mızraklı’nın videosuna bu konuda farklı yorumlar yapıldığı görüldü.

“BUNLAR HİÇ GECEKONDU SEMTLERİNE GİTMEMİŞLER”

Öte yandan makamı gezen Mızraklı’nın görüntülerde “Tüyü bitmemiş yetimin hakkı diye konuşanlar, işte nasıl talan ediyorlar. Her şeyi lüks ve gösteriş üzerine olduğunu gösteren görüntüler. Bunlar hiç gecekondu semtlerine gitmemişler. Bunlar yoksulların halinden anlamazlar, Amed’in halinden anlamazlar” şeklinde konuştuğu duyuluyor.

ÖDEMELER DURDURULDU

Mızraklı, verdikleri talimat ile Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı dışında belediyenin bütün ödemelerini durdurdu. Ödemelerin durdurulması ardından mali raporların hazırlanması istendi. Belediye bünyesinde çalışan bütün personellerin izinlerini iptal ederek, acil koduyla bütün personelleri göreve çağırdı.

KAYYUM HASAR TESPİT KOMİSYONU

Mızraklı, "Kayyum Hasar Tespit Komisyonu" oluşturulmasını istedi. Oluşturulan komisyon, Kasım 2016’dan bu yana kayyumun yaptığı ihaleler, ödemeler, çalışmalar ve icraatlarını raporlaştıracak.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler