İnfaz mı edildi!

Yenişehir ilçesinde Deniz K. isimli kadın, evinde uğradığı saldırı sonucu katledildi. Biri 8 aylık iki çocuğu olan Deniz'in "terö cinayetine" kurban gittiği öne sürüldü.

İnfaz mı edildi!

İddiaya göre bir müzikolde çalışan Deniz K'nin "aile meclisi" kararıyla aile üyelerinden biri tarafından öldürüldüğü şüphesi üzerinde duran Polis, bu yönde kapsamlı soruşturma başlattı. Dört kurşun isabet eden Deniz K'nin vuruludğu esnada evde bulunan biri kesiz aylık, diğeri 3 yaşında olan iki çocuk ise devlet koruması altına alındı.

İKİ KIZ KARDEŞİ

Polis aslen Siirtli olan Deniz K'nin, Kız kardeşleri R.K ve F.K ile yaklaşık üç yıl önce Van'da yaşayan ailesinden kaçarak, Diyarbakır'a geldiğini belirledi. Deniz K ile kardeşi R.K'nin bir müzikholde çalıştığını tespit eden Polis, iki kız kardeşin ifadesine başvurdu.  Bazı kişilerle ilgili gözaltı kararı alındığı öğrenildi.

DİYARBAKIR-Yenişehir ilçesinde iki çocuğuyla yaşayan ve bir müzikolde çalıştığı iddia edilen Deniz K. isimli kadın, evinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Deniz K.'nin "töre cinayetine" gittiği iddia edilirken, polis bu yönde kapsamlı araştırma başlatırken, iki çocuğu koruma altına alındı.

İKİ ÇOCUĞUYLA YAŞIYORDU

Olay Yenişehir ilçesi Ofis Semtinde bulunan Gevran Caddesi üzerindeki Temoçin Apartmanı’ndaki dairede meydana geldi. Biri sekiz aylık diğeri 3 yaşında iki çocuğuyla yalnız yaşayan ve bir müzikolde çalıştığı iddia edilen Deniz K. isimli kadın, önceki gece saat 20.00 sıralarında evinde uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirdi. Deniz K.’nin bir buçuk yaşındaki bebeğinin kucağında olduğu sırada silahlı saldırıya uğradığı ve dört kurşunun isabet ettiği belirtildi.

 HASTANEDE KURTARILAMADI

Olay yerine çağrılan ambulansla hastaneye kaldırılan Deniz K., yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olayla ilgili inceleme başlatılırken, polisin çevredeki güvenlik kameralarını incelemeye aldığı belirtildi. Deniz K.’nin 8 aylık ile 3 yaşında olan iki çocuğu ise devlet korumasına alındı.

KOMŞULARI: ÇIĞLIK SESİ GELDİ

2 ay önce taşındığı apartmandaki komşuları, Deniz K.’nin önceki gün akşam saat 20.00’de “Yapma” diyerek çığlık sesini, ardından da silah sesi duyduklarını belirtti. Deniz K.’nin yalnız yaşadığını ancak ağabeyiyle sorunları olduğunu söyleyen komşuları, Deniz K.’nin en son ağabeyiyle telefon görüşmesi yaptığını belirtti.

KIZ KARDEŞİNİN İFADESİ

Buarada İl Emnişet müdürlüğü Cinayet masası Ekipleri, cinayetle ilgili detayları da ortaya çıkardı. Polis aslen Siirtli olan Deniz K'nin, Kız kardeşleri R.K ve F.K ile yaklaşık üç yıl önce Van'da yaşayan ailesinden kaçarak, Diyarbakır'a geldiğini belirledi. Deniz K ile kardeşi R.K'nin bir müzikholde çalıştığını tespit eden Polis, iki kız kardeşin ifadesine başvurdu.

CİNAYETTE TÖRE ŞÜPHESİ

İki kız kardeşinin anlatımları üzerine işlenen cinayette "töre" şüphesi üzerine yoğunlaşan polis, soruşturmayı genişletirken, genç kadının, alınan "aile meclisi" kararıyla öldürüldüğü, ihmaline  ağırlık verdi. Bazı kişilerle ilgili gözaltı kararı alındığı öğrenildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz