İnsan insanlığın düşmanlarıdır!

Diyarbakır'da "Müslüman kardeşler" konferansı düzenlendi. İhvan-i Müslimin Davet Birimi Başkanı Prof. Dr. Abdulhalık Eş-Şerif, Diyarbakır'ın, İslam'ı ilk yıllarında kabul eden ve onu yaşatan, bir şehir olduğunu söyledi.

İnsan insanlığın düşmanlarıdır!

"Dünden bugüne bir şehadet mektebi olarak Müslüman kardeşler" başlığıyla Diyarbakır'da AY-DER'in öncülüğünde bir konferans düzenlendi.

Davet ve Kardeşlik Vakfı ile Aydınlık Yarınlar için Hak ve Özgürlükler, Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneğince (AY-DER) Kayapınar Müftülüğü Konferans Salonunda planlanan kongrens dün yapıldı. Konferansta ilk önce, Kuran'ı Kerim tilaveti ve şiirler  okundu.

MÜSLÜMAN KARDEŞLER

Konferansa daha sonra İhvan-i Müslimin Davet Birimi Başkanı Prof. Dr. Abdulhalık Eş-Şerif'in yaptığı konuşmayla devam etti. Şerif, Diyarbakır'ın, İslam'ı ilk yıllarında kabul eden ve onu yaşatan, tarih boyunca nice büyük bilim adamları yetiştiren bir şehir olduğunu söyledi. Mavi Marmara gemisine 2010 yılında düzenlenen saldırıda şehit olan Diyarbakırlı Ali Haydar Bengi'ye Allah'tan rahmet dileğinde bulunan Eş-Şerif, şöyle konuştu:

İNSANLIĞI DÜŞMANIDIRLAR

"Şehit Ali Haydar Bengi neden öldürüldü, eline bir silah aldı da birilerini öldürmeye mi gitti, hayır. Sırf insanlık adına Gazze'ye gitti. Gazze'de ambargoya maruz kalan, yiyecek ve içecekten mahrum bırakılan Müslüman kardeşlerine yardım elini uzatmak için Türkiye ve dünyanın çeşitli ülkelerinden birileriyle beraber yola çıktı. Böyle bir amaçla yola çıkan birilerinin öldürülmesi, insanlığa sığar mı? Onu ve diğerlerini şehit edenlerin hak ve din namına hiçbir değerleri yok. Onlar insanlığın da düşmanıdırlar. Onlarda ne iman ne ahiret nede din var. Biz Müslümanlar olarak bırakın aç bir Müslümana yardım etmeyi Müslüman olmayan aç ve susuz olan kişilere dahi el uzatan bir milletiz çünkü biz Allah'a ve ahirete iman etmişiz." Konferansa Davet Vakfı Diyarbakır Temsilcisi Abdulbaki Ermiş de katıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz