Görüş Bildir

İran sağlık bakanı yardımcısına virüs bulaştı

Çin'de ortaya çıkan yeni tür korona virüsü, Avrupa ve Ortadoğu'da hızla yayılıyor. İran'da resmi ölü sayısı 14'e yükselirken, sağlık bakanı yardımcısına da virüs bulaştı. Kerkük'te dört kişide virüs tespit edildi. İspanya'nın Tenerife adasında bir İtalyan turistte virüs tespit edilmesi sonrası 1000 turistin bir otelden çıkmasına izin verilmiyor.

İran sağlık bakanı yardımcısına virüs bulaştı

Çin’de ortaya çıkan korona virüsünün başka ülkelerde yarattığı endişe büyüyor. Dünya genelinde 80 bin 67 kişi enfekte oldu, 2 bin 698 kişi öldü. İran’da ölü sayısı artarken, ILNA ajansı sağlık bakanı yardımcısına da virüs bulaştığını duyurdu. Korona virüsü ile ilgili son gelişmeler şöyle:

İRAN’DA RESMİ ÖLÜ SAYISI 16’YA YÜKSELDİ

Türkiye’nin komşusu İran’da ölü sayısının 16’ya, vaka sayısının 95’e yükseldiği açıklandı. Markazi vilayetinde biri 82, diğeri 87 yaşlarında kalp ve karaciğer hastalıkları olan iki kadının ölenler arasında olduğu belirtildi.

İRAN SAĞLIK BAKANI YARDIMCISINA VİRÜS BULAŞTI

ILNA ajansı, İran Sağlık Bakanı Yardımcısı Iraj Harirchi’ye yapılan virüs testinin pozitif çıktığını duyurdu.

İRAN SAĞLIK BAKANLIĞI: EVDEN ÇIKMAYIN

İran Sağlık Bakanlığı, vatandaşların evden çıkmaması için çağrıda bulundu.

KERKÜK’TE DÖRT KİŞİDE VİRÜS TESPİT EDİLDİ

Komşu Irak’ın Kerkük kentinde dört kişide korona virüsü tespit edildi. Irak Sağlık Bakanlığı, hepsi aynı aileden olan dört kişinin kısa süre önce İran’ı ziyaret ettiğini açıkladı. Aile karantinaya alındı. Bu dört kişiyle, Irak’taki vaka sayısı beşe yükseldi. Dün de Necef kentinde, İran’ı ziyaret etmiş bir öğrencide korona virüsü tespit edilmişti.

IRAK’TAN ÖNLEM PAKETİ: YEDİ ÜLKEDEN KİMSE ALINMAYACAK

Irak hükümeti bugün geniş kapsamlı bir önlem paketi de açıkladı. Çin ve İran’dan gelen kişilere yönelik seyahat yasağı uzatılırken, İtalya, Güney Kore, Tayland, Japonya ve Singapur’dan gelen kimsenin de ülkeye alınmayacağı açıklandı. Irak Sağlık Bakanlığı, doğrudan ve aktarmalı yolcuların tamamına uygulanacak bu seyahat yasağının şu an için süresiz olduğunu duyurdu.

Ülkedeki ilk vakanın görüldüğü Necef kentinde de önlemler artırıldı. Kentte okul ve üniversitelerde eğitim 10 günlüğüne askıya alındı. Necef’te yaşayanlara gerekmedikçe başka yerlere gitmeme, başka kentlerde yaşayanlara da Necef’e seyahat etmeme uyarısı yapıldı.

Irak Sağlık Bakanlığı, halka konferans ve kutlama gibi toplantılardan kaçınma çağrısında bulundu.

İSPANYA’DA 1000 KİŞİ KARANTİNA ALTINDA

İspanya’ya ait Tenerife adasında bir İtalyan turistte korona virüsü testinin pozitif çıktığı, adanın güneyindeki H10 Costa Adeje Palace adlı otelde, 1000 müşterinin dışarı çıkmasına izin verilmediği belirtildi. Yerel basın, kimsenin içeri girip çıkmaması için polisin otelin etrafını sardığını yazdı. İspanyol yetkililerin yüzlerce kişiye test yaptığı açıklandı.

İTALYA’NIN GÜNEYİNE DE SIÇRADI

Üç gün içinde altı kişinin öldüğü İtalya’da, virüsün ülkenin güneyine de sıçradığı açıklandı. İtalyan yetkililer, ülkedeki salgının ilk patlak verdiği günlerde arkadaşlarıyla Palermo bölgesinin Sicilya adasında tatil yapmakta olan Bergamolu bir kadında korona virüsü tespit edildiğini açıkladı. Kadının durumunun ağır olmadığı ve hastaneye kaldırıldığı açıklanırken, eşi ve ailesi en az 15 günlüğüne karantinaya alındı.

60 yaşındaki Floransalı bir erkeğin de Singapur dönüşü yaptırdığı testin pozitif çıktığı açıklandı.

SERIE A MAÇLARI KAPALI SALONLARA ALINDI

Tom Cruise’un başrolünde oynadığı son Görevimiz Tehlike filminin İtalya’daki çekimleri iptal edildi.

İtalyan futbol ligi Serie A’nın ve Avrupa maçlarının tamamının kapalı kapılar ardında oynanması kararı alındı.

GÜNEY KORE’DE 200 BİN KİŞİYE TEST KARARI

Asya’daki salgında gözlerin çevrildiği Güney Kore’de, virüsün ilk yayıldığı gizli bir Katolik kilisesinin tüm üyelerine test yapılacağı açıklandı. Buna göre yaklaşık 200 bin kişi teste tabi tutulacak.

Ülkedeki ölü sayısı ise dokuza çıkmış durumda. Son olarak, 20 Şubat’ta enfekte olduğu belirtilen 60’lı yaşlarındaki bir adam öldü. Virüsten etkilenenlerin sayısı ise 977’ye yükseldi.

VİETNAM: 16 HASTA İYİLEŞTİ

Vietnam’da aralarında üç aylık bir bebeğin de bulunduğu 16 hastanın iyileştiği açıklandı. Korona virüsünden etkilenen 16 kişinini 15’i taburcu edilirken bir kişi hâlâ gözetim altında.

ÇİN’DE 71 YENİ ÖLÜM

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu’nun son verilerine göre bir gün içinde 71 yeni ölüm, 508 yeni vaka yaşandı. Buna göre, virüsten etkilenenlerin sayısı 77 bin 658’e, ölü sayısı da 2 bin 663’e yükseldi.

ÇİN’DE FİRMALARIN YÜZDE ALTISI İFLASIN EŞİĞİNDE

Çin devlet medyası, Çin’deki virmaların korona virüsünün ekonomiye olan etkisi nedeniyle zor durumda olduğunu açıkladı. Çin’deki firmaların yüzde 60’ının zor durumda ve yüzde altısının iflasla karşı karşıya.

HONG KONG’DA OKULLAR AÇILMIYOR

Çin dışındaki ölümlerin ve virüsten etkilenenlerin sayısının artmasıyla, Hong Kong’da okullardaki tatil 20 Nisan’a kadar uzatıldı. Hong Kong’da birçok okul, çevrimiçi öğrenime geçti.

KUVEYT’TE ÜÇ KİŞİDE DAHA VİRÜS TESPİT EDİLDİ

Kuveyt’te üç kişinin daha enfekte olduğu açıklandı. Virüsten etkilenenlerin sayısı sekize yükseldi.

AVUSTURYA VE HIRVATİSTAN’DA İLK KORONA VİRÜS VAKALARI

Avusturya’nın Tirol eyaletinde iki kişiye korona virüsü teşhisi konuldu. Sağlık bakanlığından yapılan açıklamada, bölgede yaşayan iki İtalya vatandaşının enfekte olduğu ifade edildi.

Hırvatistan Başbakanı Andrej Plenkoviç, virüs teşhisi konulan hastanın Zagreb’de tedavi altına alındığını açıkladı. Plenkoviç, durumunun stabil olduğu belirtilen kişinin karantinaya alındığı söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi