Görüş Bildir

İranlılar, Bitlis semalarında turladı

Turizm ve ticareti canlandırma girişimleri sonucu Bitlis'in Tatvan ilçesine gelen İranlı bir grup motorlu yamaç paraşütçüsü, Nemrut Dağı eteklerinde uçuş gerçekleştirdi.

İranlılar, Bitlis semalarında turladı

Tatvan Ticaret ve Sanayi Odasının (TATSO) girişimleri sonucu ilçeye gelen bir grup İranlı yamaç paraşütü ekibi, Nemrut Dağı eteklerinde motorlu yamaç paraşütüyle uçuş gerçekleştirdi.

İran'a yönelik uluslararası ambargonun kaldırılmasıyla birlikte özellikle Doğu Anadolu Bölgesi'nde ticaret ve turizm konuların yürütülen işbirliği çalışmaları, meyvelerini vermeye başladı.

Son olarak TATSO'nun girişimleri sonucu İran'dan Tatvan'a davet edilen bir grup İranlı motorlu yamaç paraşütçüsü, Nemrut Dağı eteklerinden havalanarak Bitlis semalarında tur attı.

Ellerinde Türk bayraklarıyla uçuş gerçekleştiren İranlı paraşütçüler, bölgenin doğal güzelliği ve havasına hayran kaldı. Ekip üyeleri, ileri ki zamanlarda arkadaşlarıyla birlikte tekrar bölgeye gelmek istediklerini yetkililere iletti.

Bitlis semalarında turladı

Konu ile ilgili açıklama yapan TATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cengiz Şahin, bölgeyi İran'ın ticaret ve turizm potansiyelinden yararlandırmayı hedeflediklerini ifade etti.

TATSO olarak İran'a yaptıkları gezide temaslarda bulunduklarını ve İran'daki şampiyonlukları bulunan paraşütçü ekibi ile tanıştıklarını aktaran Şahin, "Onlar burada bizim misafirimiz. Nemrut Dağı eteğinde ilk uçuşlarını gerçekleştirdiler. Turizm kapsamında yapmış olduğumuz bu atılım sonucunda Tatvan'ın doğal güzelliklerini görmek ve yamaç paraşütü için uygun alanları değerlendirmek için gözlem yapan paraşütçü arkadaşlar, İran'daki arkadaşlarıyla paylaşacaklar. Allah nasip ederse 30 Haziran-20 Temmuz arasında yapılacak olan Doğu Anadolu Fuarı'nda da hem Türkiye hem de İran'dan yoğun katılımlarla bir yamaç paraşütü, motorlu paraşüt yarışması festivali düzenlemeyi amaçlıyoruz." diye konuştu.

İran'ın yamaç paraşütü şampiyonlarından Ali Nami ise arkadaşları Rahim Hashempuar ve Saber Bagban ile birlikte Tabriz Paragliding Grup olarak geldiklerini ve deneme uçuşları gerçekleştirdiklerini söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi