Görüş Bildir

“İsrail’in başkenti cehennemin dibidir”

Diyarbakırlılar, katliama ilişkin duydukları üzüntüyü ve İslam ülkelerinin İsrail’in zulmüne karşı yapılması gerekenlere ilişkin görüşlerini aktardı.

“İsrail’in başkenti cehennemin dibidir”

ABD Başkanı Donald Trump’ın dünyayı hiçe sayarak, İsrail’in Başkenti Tel Aviv’deki büyükelçiliğini Kudüs’e taşıması sonrası Filistinlilerin haklı protestosunda yaşanan katliam, Diyarbakırlılarca telin edildi. Yürüyüşe katılan on binler İsrail’in insanlık dışı katliamını protesto etti. Vatandaşlar, Diyarbakır Söz ekibine katliama ilişkin duydukları üzüntüyü ve İslam ülkelerinin İsrail’in zulmüne karşı yapılması gerekenlere ilişkin görüşlerini aktardı.

“İSRAİL’İ DE ABD’Yİ DE TERÖRİST OLARAK GÖRÜYORUM”

Celal Çaksoy, “İsrail’i de ABD’yi de terörist olarak görüyorum. Bunlar dünya terörüdür. Müslümanları birbirine kırdırıyor, süründürüyor sonra keyifle köşesinde izliyor. Suç Müslümanlarda bizde birlik beraberlik yok bu sadece Türkiye ile çözüme bağlanacak bir sorun değil, dünya Müslümanlarının zincir gibi birbirine bağlanması gerekirken kimse elini taşın altına koymuyor. Diğer Müslüman ülkelerine baktığımızda zaten çoğu ABD sömürgesi haline gelmiş hal böyle olunca İsrail’in yapacağı da bu olur. Hepimizin bu durum karşısında bedel ödememiz gerekiyor Filistin’in de bedel ödemesi gerekiyor ancak Filistin’in elinde silah yok kırk yıldır taşla vurmaya çalışıyor ama bu iş taş atmayla olmuyor.”

“DEVLET BÜYÜKLERİNİN BİRAN ÖNCE HAREKETE GEÇMESİ LAZIM”

Hanifi Budak, “Hiçbir İslam ülkesinin Filistin’e yardım ettiğini düşünmüyorum,Filistin halkı yalnız bırakılmıştır. Sadece kınamakla yetinmeyip konsolosluklarının biran önce sınır dışı edilmesi lazım ciddi bir şekilde adım atılması lazım. Devlet büyüklerinin biran önce harekete geçmesi lazım.”

“FİLİSTİN’DE DÖKÜLEN KANLARIN SEBEBİ BAZI MÜSLÜMANLARDIR”

Şaban Aslan, “İslam ülkeleri birlik ve beraberliklerini canla başla sağlamaları gerek özellikle şuanda.İsrail’i ABD’yi ve işbirlikçilerini lanetliyoruz.Filistin’de dökülen kanların sebeplerinden biride bazı Müslümanların olmasıdır.”

“BÜTÜN EKONOMİK VE ASKERİ ANLAŞMALARIN İPTAL EDİLMESİNİ TARAFTARIYIZ”

Çetin Aldemir, “Başta Suudi Arabistan ve birçok İslam coğrafyası bu konuya sessiz kalmakta sadece Türkiye duyarlılık göstermekte. Halk olarak meydanları doldurmamız lazım. Türkiye olarak Filistin’in yayında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Bu bizim imanımızın bir gereğidir. Biz halk olarak devletimizden şunu istiyoruz, Türkiye elçilerinin geri çağrılması ve Türkiye’deki İsrail Büyükelçiliğinin kapatılmasını istiyoruz. Bütün ekonomik ve askeri anlaşmaların iptal edilmesini taraftarıyız. Türkiye olarak BM’de ciddi bir kamuoyu oluşturup, Amerika ve İsrail’e karşı ciddi bir önlem alınmasını istiyoruz. İslam ümmetinin birleşmesi lazım. Temelde düşünce farklılıkları, ortak hareket edememe fıkhı, batının bize dayattığı farklı düşünce sistemleri birleşmeyi engelliyor. Bizler Tevhid sancağı altında, bu direniş ruhuyla hareket edip, bütün emperyalistle karşı tek vücut olmalarını istiyoruz.”

“ÖNEMLİ OLAN FİLİSTİNLİLERLE BERABER OLMAKTIR”

Fehime Hanım, “Allah İsrail ve Amerikan’ın belasını versin. Köklerine kıran düşsün. Allah zalimleri, zalimlerle karşılaştırsın. Orası kutsal topraklardır. Buralar Müslümanların hakkıdır. Şuanda ki bu protestoları da az görüyorum. Yetersizdir. Böyle olmaması gerekir. İnsanlar gaflettedir. Bir uyansalar yer yerinden oynar. Ama farkında değiller. İsrail’i kınamak yetmez. Daha beterini yapmak lazım. Elimden gelse bende oraya giderim ve her şeyi yaparım. Oradaki kardeşlerimiz orada çaresiz. Burada herkes rahatlık içerisinde. Burada gelip durmayla iş bitmiyor. Önemli olan onlarla beraber olmaktır.”

“MÜSLÜMANIM DİYEN HERKESİN ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMASI GEREKİYOR”

Tuna Akman, “Ben İslam ülkelerinin bu zulme yeterince tepki gösterdiklerine inanmıyorum. Suudi Arabistan ve diğer İslam ülkeleri, bu zulme sessiz kaldıkları için bunlar oluyor. Mesele bu. Suudi Arabistan’a bakıyoruz, bütün zenginlikler onda. Bütün Arap ülkelerinin sessiz kalması, bu zulmü tetikliyor. Bu kanın dökülmesine vesile oluyor. Artık bütün İslam devletlerinin İsrail’e karşı ambargoların uygulanması gerekiyor. Müslümanım diyen herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor.”

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi