İstinaf uygun buldu!

İstinaf Mahkemesi Lice katliamı davasındaki beraat kararını hukuka uygun buldu.

İstinaf uygun buldu!

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde 22 Ekim 1993'te 16 sivilin, bir askerin ve dönemin Jandarma Bölge Komutanı Bahtiyar Aydın'ın öldürülmesinden sorumlu tutulan dönemin Diyarbakır Jandarma Alay Komutanı emekli Albay Eşref Hatipoğlu hakkında yargılandığı davada verilen beraat kararına ilişkin avukatların itirazda bulunduğu İstinaf Mahkemesi, başvuruyu karara bağladı.  

İzmir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nin olayın tek taraflı askeri eylem değil, çatışma olduğu ve davanın sanığı emekli Albay Eşref Hatipoğlu hakkındaki iddiaların soyut olduğunu değerlendirerek verdiği beraat kararına karşın ölenlerin yakınları, yaralananlar ve olayda zarar görenler İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 1'inci Dairesi’ne itirazda bulunmuştu.

MÜDAHİLLERİN BAŞVURUSU REDDEDİLDİ

Davaya müdahil olarak katılanların bir kısmının avukatlarının vekâletnamelerinin usulüne uygun yapılmadığı için müdahiller adına başvuru yapma hakkı olmadığı gerekçesiyle reddeden Bölge İdare Mahkemesi, başvurucuların ileri sürdüğü nedenleri yerinde görmedi.

HUKUKA AYKIRILIK

Mahkem, esastan incelediği dosyada, yerel mahkemenin kararının duruşmadaki belge ve gerekçelerine göre yapılan vicdani kanı olduğu, mahkemenin kararında usule ve esasa ilişkin herhangi bir hukuka aykırılık bulunmadığı, deliller ve işlemlerde herhangi bir eksiklik olmadığı ispat bakımında yerinde olduğunu değerlendirdi. İstinaf Mahkemesi, Yargıtay'a temyiz yolu açık olmak üzere tüm başvurucuların başvurularını esastan reddetti.

Kaynak: Diyarbakır Söz