İYİ Parti’ye AK Parti’den katılım

AK Parti'den İyi Partiye katılım töreninde konuşan İl Başkanı Vecdin Ensarioğlu, “AK Partinin Diyarbakır’ı yeterince temsil ettiğine inanmıyorum. Bundan dolayı AK Partiden bize katılım oldu” dedi.

İYİ Parti’ye AK Parti’den katılım

İYİ Parti Diyarbakır İl Başkanlığı tarafından AK Partiden bir grubun İYİ Partiye geçişi dolayısıyla bir restoranda iftar yemeği verildi. İy partinin Milletvekili adayları ile kalabalık partili grubun katıldıgı ifter yemeği, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı, toplu dua ile son buldu.

İftar yemeği sonrasında partililere ve basın mensuplarına Ak Parti'den partilerine geçiş yapan vatandaşlarla ilgili olarak İYİ Parti İl Başkanı Vecdin Ensarioğlu çarpıcı açıklamada bulundu. Ensarioğlu, 24 Haziran sonrası Türkiye ve Diyarbakır’da iyi ve güzel şeylerin olacağını söyledi.

“DİYARBAKIR’A DAHA İYİ KATKIMIZ OLACAĞINA İNANDIĞIMIZ İÇİN BİZ AİLECEK İYİ PARTİYE KATILDIK”

Ensarioğlu, “İlk defa il başkanlığı görevini aldım. Bunun nedeni Diyarbakır’da güzel şeyler olacağına inandım. Diyarbakır’da çevremiz dostlarımız bir sürü güzel insan var. Son bir dönemdir Diyarbakır sahipsiz, tarihinde ilk defa bakanlık verilmemiş ve siyasilerin zayıflığı iradesizliği yetersizliğinden dolayı Diyarbakır insanı rahatsız. Bundan dolayı İYİ Partiyi üçüncü bir kapı olarak gördük. Bizim zaten siyasi deneyimlerimiz var, bizde bir katkıda bulunduk umarım daha iyi olacak. Diyarbakır’a daha iyi katkımız olacağına inandığımız için biz ailecek İYİ Partiye katıldık. Arkadaşlarımız da bize inandı, teşkilatlarımızı bu şekilde başlattık” dedi.

AK Partiden, İYİ Partiye katılımların artarak devam ettiğini ifade eden Ensarioğlu, AK Partideki milletvekili listelerindeki rahatsızlığın devam ettiğini dile getirdi.

“İKTİDARA GELİRSEK HER ŞEYDEN ÖNCE YARALARI SARACAĞIZ”

Diyarbakır’daki siyasi havaya değinen Ensarioğlu, şöyle konuştu:

“Bölgede bir heyecan var ama Diyarbakır’da bu daha çok hissediliyor. Ben toplumu gezdiğim zaman, toplumda bir huzursuzluk, bir çaresizlik ve beklenti olduğunu gördüm ve bu beklentiyi kendilerine sunarken insanların bize inandığın gördüm bizde çalışmalarımızı bu yönde yapmaya çalışıyoruz. Ak Partiden bize katılım yapacak bir sürü arkadaşlarımız var bu akşamki etkinlik bizim ilçe başkanlığımızın talebi doğrultusunda ben katıldım ama aslında tabanda bir sürü katılacak gençlerimiz ve seçmenlerimiz var. Özellikle bizim kendi seçmenimiz yok Diyarbakır’da herkesin de bildiği gibi iki parti var. HDP ve AK Parti. Bu iki partinin de seçmeni kendi içinde sıkışmış durumda çünkü alternatif bir parti görmedikleri için. Biz bu güveni ve üçüncü kapı olmasını çok iyi anlatıyoruz. Siyasi partilerde ne yazık ki irade yok AK Parti de irade yok HDP’de de irade yok ama İYİ Partide toplumun ihtiyaçları doğrultusunda biz bir karma yapıp genel başkanlığımıza aktaracağız. İktidara gelirsek her şeyden önce yaraları saracağız. İnsanların yüreğinde yaralar var, insanın yüreği incindi. Bu hem devletimiz açısından hem de milletimiz açısından bir kayıp, bu yaraları sardıktan sonra burada yatırım eksikliği oldu. Burada on altı yıllık bir iktidar partisini görüyoruz.”

“İYİ PARTİ BURADA OY POTANSİYELİ İLE SANDIKTA BİR SÜRPRİZ YAPACAKTIR”

AK Parti’nin Diyarbakır’daki liste başı milletvekili adayı Mehdi Eker’i eleştiren Ensarioğlu, “İki dönem bakanlık yapmış üç dönem milletvekilliği yapmış olan şuan da AK Parti 1.sıra milletvekili adayı Mehdi Eker ’in bu topluma bir şey vermediğine inanıyoruz. Kendi ilçesinde dahi oy alamamıştır. Burada yapmadıklarını yapmaya talibiz. Yapmak isteyip de yapamadığımız birçok şey var bunları toplumla insanlarla beraber sloganımız olan birlikte başaracağız. Burada çok eksik var iktidar partisinin on altı yıllık süresinde bir fabrika yaptığını görmedik. Sayın cumhurbaşkanın Diyarbakır mitinginde anlattığı

çok önemli vurgular vardı çok güzel hizmetleri anlattı. Urfa Yolu’na alt üst geçitler yapmış, 400 yataklı Eğitim Araştırma Hastanesi yapmış ancak hastane şuan da bile dökülüyor, hizmete yeterince müsait değil. Bir katkı sağladığına inanmıyoruz. Cumhurbaşkanımız keşke burada bir fabrika açsaydı da onu anlatsaydı. Diyarbakır sanki cezalandırılmış neden çünkü HDP yerel yönetimde ağırlıklı. Evet, olabilir ama bu halkın iradesiyle olan bir şey, biz öyle yapmayacağız. İYİ Parti burada oy potansiyeli ile sandıkta bir sürpriz yapacaktır.

Ensarioğlu, konuşmasının sonunda AK Parti’nin Diyarbakır’ı artık temsil edemediğini aktararak, şu ifadeleri kullandı:

AK PARTİDEKİ KIRGIN VE KÜSKÜNLERE İYİ PARTİYE DAVET

“AK Partiden partimize geçişler olmuştur bunun nedeni ise Sayın Cumhurbaşkanımızın Diyarbakır listesini hazırlarken şuan da mevcut 1.sıra adayı Mehdi Eker ‘in kendisine vermiştir. Bu yetkiyi kullanırken aday listesinde çok kötü bir sıralama yaptı. Kendi ilçesinden üç tane aday gösterirken neden başka ilçelerden de bir adayı listesine dâhil etmedi. Kahraman Maraş’tan iki tane ithal adayı burada göstermenin mantığı nedir. Bunun nedeni şu bir türlü iyi siyasetçi olamadı, iyi siyasetçi olamamasının nedeni ise emir aldı veya emir verdi. Hiçbir siyasetçi emir almaz veya emir vermez. Siyasetçi sadece iradesini ortaya koyar. Mehdi Eker ne yazık ki memuriyet ve bürokrat kimliğinden sıyrılamadı. Diyarbakır’ımızı temsil edemedi. AK Partinin Diyarbakır’ı yeterince temsil ettiğine inanmıyorum. AK Parti teşkilatının da yeterince güven verdiğine inanmıyorum. Bundan dolayı AK Partiden bize katılım oldu. Halende katılımlar devam ediyor. Orada küskünler ve hayal kırıklığına uğrayan arkadaşlar var. Ben hepsini İYİ Parti’ye davet ediyorum. Gelin burada toplanalım. Bu hareketi başlattık, inşallah onları da temsil edeceğiz. Bizim en büyük sorunumuz birbirimizle barışmamamız. Barışı biz sağlayacağız, kutuplaşmış bu toplumu bir araya getirip, beraber yürümeyi biz sağlayacağız.

Kaynak: Diyarbakır Söz