Şehit polis Fethi Sekin son yolculuğuna uğurlandı

İZMİR Adliyesi önünde teröristlerin saldırısını önlemek isterken girdiği çatışmada şehit olan polis memuru Fethi Sekin'in dün akşam Elazığ'a gelen cenazesi bugün sabah saatlerinde kent merkezindeki babaevi önüne getirildi. Şehit için evin önünde helallik alındı.

Şehit polis Fethi Sekin son yolculuğuna uğurlandı

Sabah saat 11.00'da Fırat Üniversitesi Hastanesi Morgu'ndan alınan şehit polis memuru Fethi Sekin'in cenazesi, Olgunlar Mahallesi Atatürk Caddesi üzerindeki babaevine getirilerek helallik alındı. Şehit polis Sekin'in cenazesinin getirilişi sırasında tabuta dokunan yakınları sinir krizleri geçirdi. Şehidin kız kardeşi gözyaşları arasında, "Annemin 3 yiğidi daha var" diyerek ağıt yakarken, burada okunan duaların ardından cenaze, karayolu ile toprağa verilmek üzere Baskil İlçesi'ne götürüldü.

Burada öğlen namazını müteakip kılınacak cenaze namazından sonra şehit polis Fethi Sekin'in cenazesi, Doğancık Köyü'nde iki ay önce ölen annesinin yanında açılan mezara defnedilecek. Bu arada şehidin babası Mehmet Zeki Sekin'in olaydan bir gün önce böbrek ameliyatı olduğu ve tedavi için halen hastanede yattığı öğrenildi.

ANNESİNİ YANINA DEFNEDİLDİ

Sekin'in cenazesi, uzun araç konvoyu ile Baskil İlçesi'ne getirildi. Burada ilçe belediyesi önünde cenaze töreni yapıldı. Törene Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, AK Parti Elazığ Milletvekilleri Tahir Öztürk, Ejder Açıkkapı, Metin Bulut, Ömer Serdar, CHP İstanbul Milletvekili Ali Özcan, Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, 8'inci Kolordu Komutanı Korgeneral Yılmaz Uyar, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, emniyet ve askeri erkan ile binlerce vatandaş katıldı.

İlçe merkezinde, şehidin cenazesinin geçtiği güzergahlarda sıkı güvenlik önlemleri alınırken, binalara ve evler ile işyerlerine Türk bayrakları ve şehit Polis Sekin'in fotoğrafları asıldığı görüldü.

"SEN BASKİL'İN GURURU, TÜRKİYE'NİN KAHRAMANISIN"

Şehit polis Sekin'in cenazesinin bulunduğu tabutun etrafında toplanan ailesi ve yakınları, tabutu öperek, "Sen Baskil'in gururusun, Türkiye'nin kahramanısın. Ağlamıyoruz, dimdik duruyoruz" dedi. Şehit polis Sekin'in 15 yaşındaki kızı Dila, başında polis beresi ile babasının tabutunun başından ayrılmadı.

YAKINLARI POLİSLE BİRLİKTE TABUTU OMUZDA TAŞIDI

Aynı meydanda daha sonra Elazığ Müftüsü Peyami Güngör, cenaze namazı kıldırdı. Kılınan namazın ardından tören mangasıyla birlikte şehidin yakınlarıyla birlikte şehidin tabutu omuzlara alınarak, cenaze aracına kadar taşındı. Yüzlerce araçtan oluşan konvoy eşliğinde, Baskil'e 3 kilometre mesafede bulunan Doğancık Köyü'ne getirilen şehit polis Sekin'in cenazesi, buradaki köy mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi. Şehit Sekin, 2 ay önce kanser tedavisi görürken hayatını kaybeden annesinin yanında kazılan mezara defnedildi. Ardından polis tören mangası 3 kez saygı atışı yaptı.

Kaynak: Diyarbakır Söz