Görüş Bildir

Şehitler Uğurlandı

Batman'da PKK'nın tuzağında şehit düşen iki asker dün memleketlerinde gözyaşları ile son yolculuklarına uğurlandı.

Şehitler Uğurlandı

Batman'ın Sason İlçesi'nde askeri aracın geçişi sırasında PKK'lılarca döşenen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit düşen 24 yaşındaki Jandarma Özel Harekat Uzman Onbaşı Şahan Sezer memleketi Samsun'un Bafra İlçesi'nde,  jandarma Uzman Çavuş 27 yaşındaki Gürcan Kepekci'nin cenazesi, memleketi Kahramanmaraş'ta 5 bin kişinin katıldığı törenin ardından gözyaşlarıyla toprağa verildi. Şehit annesi Emine Sezer, "Oğlum, biricik yavrum. Ben seni böyle mi gönderdim? Benim ciğerimi yakanların Allah ocaklarını yaksın. Allah hepsinin belasını versin" diyerek feryat etti

CİĞERİMİ YAKANLAR

Jandarma özel harekat uzmanı onbaşı Şahan Sezer'in cenazesi önceki gece askeri uçakla Sinop Havalimanı'na ardından da karayoluyla memleketi Samsun'un Bafra İlçesi'ne getirildi. Bu Sabah Bafra Devlet Hastanesi'nden alınan bekar olan şehit Sezer'in cenazesi ilk olarak Çetinkaya Mahallesi'ndeki babasının evine getirildi. Oğlunun tabutuna bakarak sinir krizleri geçiren acılı anne Emine Sezer, "Oğlum, biricik yavrum. Ben seni böyle mi gönderdim. Benim ciğerimi yakanların Allah ocaklarını yaksın. Allah hepsinin belasını versin" diyarek feryat etti.

Dua edilip helallik alınması ardından şehidin cenazesi tören için Çetinkaya Merkez Camii'ne getirildi. Törene sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, MHP Grup Başkan Vekili Erhan Usta, Jandarma Genel Komutanlığı Lojistik Komutanı Tuğgeneral Münir Güzel, ilçe belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşların müdürleri, şehidin babası Hasan, annesi Emine, kardeşleri Volkan, Merve, şehidin yakınları ve çok sayıda katıldı. 1 hafta önce göreve başladığı belirtilen Jandarma Özel Harekat Uzman Onbaşı Şahan Sezer için öğlen namazı sonrasında kılınan cenaze namazı ardından cenazesi aynı mahalledeki mezarlıkta toprağa verildi.

ŞEHİDİ 5 BİN KİŞİ UĞURLADI

Jndarma Uzman Çavuş 27 yaşındaki Gürcan Kepekci'nin cenazesi, memleketi Kahramanmaraş'ta 5 bin kişinin katıldığı törenin ardından gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Şehit Uzman Çavuş Gürcan Kepekci'nin cenazesi, hastane morundan alındıktan sonra helallik için Eyüp Sultan Mahallesi'ndeki baba ocağına götürüldü. Şehidin cenazesi daha sonra tören için Ulu Cami'ye getirildi. Burada düzenlenen törene Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Ak Parti milletvekilleri Veysi Kaynak, İmran Kılıç, Mehmet Uğur Dilpak, Celalettin Güvenç, Jandarma Adana Bölge Komutanı Tümgeneral Hacı İlbaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, şehidin ailesi, askeri ve mülki erkan ile vatandaşlar katıldı.

EŞİ BERSİYLE, ANNESİ PARKASIYLA GELDİ

Cenaze törenine anne Nigar Kepekci oğlunun parkasıyla, 3 yaşındaki oğlu Milcan Efe ile camiye gelen 7 aylık hamile Yasemin Kepekci ise eşinin mavi beresiyle katıldı. Acılı eş Kepekci, elinde beresiyle şehit eşinin tabutuna sarılarak ağıtlar yaktı. Tabuta sarılıp fotoğrafı öpen şehidin yakınları da gözyaşlarına doğuldu. Şehit Uzman Çavuş Gürcan Kepekci'nin cenazesi, öğlen namazının ardından cenaze namazının kılınmasından sonra silah arkadaşları tarafından omuzlara alındı. Cenaze aracına konulan şehit Gürcan Kepekci'nin cenazesi, Şeyh Adil Mezarlığı'nda gözyaşları arasında toprağa verildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi