Görüş Bildir

Şehitlerimizi Unutamayız

Diyarbakır demokrasi şehitlerini, Kur'anı Kerim ile Mevlit okuyup, dua ederek, anarken, kabristanlar ziyaret edildi. Vatandaşlar, FETÖ terör örgütüne lanet getirip "bu millet o teröristlere geçit vermeyecektir" dedi.

Şehitlerimizi Unutamayız

DİYARBAKIR15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününde Diyarbakır demokrasi şehitlerini unutmadı. !ETÖ'nün darbe kalkışması sırasında şehit olan polis memuru Halit Gülser ile sivil şehit Askeri Çoban, mezarları başında düzenlenen törenlerle anıldı. Şehitler için Kur'anı Kerim ile mevlit okundu, dualar edildi, vatandaşlara yemek ve tatlı ikramı yapıldı.

ŞEHİTLER İÇİN MEVLİT OKUTULDU

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, Valilik ve İl Müftülüğünce İslam aleminin 5. Haremi Şerif'i olarak kabul edilen Ulu Cami'de mevlit okutuldu. Programa Vali Hasan Basri Güzeloğlu, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Oya Eronat ve Ebubekir Bal, Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, askeri erkan, emniyet mensupları ve vatandaşlar katıldı.

15 Temmuz ve tüm şehitler için duaların okunduğu program kapsamında cami önünde kurulan stantlarda vatandaşlara yemek ikramında bulunuldu.

UNUTTURMAYACAĞIMIZI HAYKIRIYORUZ

Vali Güzeloğlu, burada yaptığı açıklamada, Diyarbakırlılarla, şehitleri dualarla, rahmetle andıklarını söyledi.

"15 Temmuz'u unutmadığımızı ve unutturmayacağımızı milletçe bir kez daha haykırıyoruz." diyen Güzeloğlu, şunları kaydetti:

"Milletin iradesine kasteden, bağımsızlığını, özgürlüğünü yok etmek isteyen hainlere karşı imanıyla, göğsüyle, tanka, topa, tüfeğe, silaha karşı duran bütün milletimize de şükranlarımızı sunuyoruz. Diyarbakır da bu duruşu, bu imanı sergileyen, ülkemizin birlik ve beraberliğinin mührü olan aziz bir şehrimiz. Bu kararlığımızı bugün, dünden daha güçlü bir şekilde haykırıyoruz. Söz konusu olan vatansa, özgürlüğümüz, devletimiz ve geleceğimiz ise bu milletin her bir ferdi, yıkılmaz bir iman abidesi olarak ayakta kalacaktır."

Güzeloğlu, tüm şehitleri rahmetle andığını, gazilere de şükranlarını sunduğunu belirtti.

O TERÖRİSTLRE GEÇİT VERMEYİZ

Vatandaşlardan Mehmet Okan, bir daha 15 Temmuzların yaşanmaması için dua ettiklerini söyledi. Şehitlere rahmet dileyen Okan, şöyle konuştu: "Allah'a ne kadar şükretsek azdır. 15 Temmuz'da halk çok hain, gaddar ve vahşi bir darbeyle karşı karşıya kaldı. Allah'ın kudreti ve inayetiyle Müslüman halktaki iman galip geldi. Bundan böyle en ufak bir girişim olursa Allah'ın izniyle 15 Temmuz'dan çok daha büyük bir karşılık bulacaktır. Çünkü bu millet o teröristlere geçit vermeyecektir."

Hasan Hüseyin Değer de darbe girişimini gerçekleştirilenlerin, halkı hesaba katmadıklarını ifade ederek, "Halk demokrasiye, vatanı ve milletine olan inancı dolayısıyla sokaklara çıktı ve onlar da zaten bu halk kitlesi önünde teslim olmak zorunda kaldılar." şeklinde konuştu.

SİLVAN'DA MEVLİT OKUTULDU

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde, 15 Temmuz şehitleri için Selahaddini Eyyubi Camisi'nde mevlit programı düzenlendi. Programa Silvan Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Adem Çelik, Silvan Alay Komutanı Albay Gönen Süslü, Cumhuriyet Savcısı Ömer Faruk Tosun, AK Parti İlçe Başkanı Nimet Aksoy ve vatandaşlar katıldı. Kur'anı Kerim ve mevlit okunan programda şehitler için dua edildi. Program sonunda Silvan Belediyesince vatandaşlara helva ikram edildi.

ŞEHİTLERİN KABİRLERİ ZİYARET EDİLDİ

ETÖ'nün darbe kalkışması sırasında şehit olan polis memuru Halit Gülser ile sivil şehit Askeri Çoban, mezarları başında düzenlenen törenlerle anıldı.

Törene, Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Diyarbakır Milletvekilleri Ebubekir Bal, Oya Eronat, 7'nci Kolordu Komutanı Tümgeneral Sinan Yayla, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumali Atilla, Bölge Jandarma Komutanı Tümgeneral Halis Zafer Koç, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, İl Jandarma Komutanı Vekili Jandarma Kıdemli Albay Fatih Kılınç ve İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, çok sayıda vatandaş ve şehit yakını katıldı. Darbe girişiminin yaşandığı gecede şehit olan polis memuru Halit Gülser ile inşaat işçisi sivil şehit Askeri Çoban, mezarları başında anıldı.

GÖLBAŞI ÖZEL HAREKAT DAİRESİ

Vali Güzeloğlu ilk olarak, 6 yıldır görev yaptığı Ankara'daki Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı'na FETÖ'cü askerlerin düzenlediği saldırıda şehit olan polis memuru Halit Gülser'in Dicle ilçesi Pekmezciler köyündeki kabrini ziyaret etti. Güzeloğlu, burada yaptığı konuşmada, "Halit Gülser FETÖ hain terör örgütünün, 15 Temmuz darbe girişiminde, hainlere karşı imanı ile duran ve bu darbe tehdidini canıyla, şehadetiyle bertaraf eden kahramanlarımızdandır. Bugün maddi hayatı sona erse de hepimizin gönlünde sonsuza kadar yaşayacak, ülkemizin ve milletimizin hiçbir zaman unutmadığı bir kahraman evladı olarak her zaman hatırlanacaktır. İçte ve dışta bu ihanetin temsilcileri ve bu terör örgütünün destekçileri bilmelidir ki, bu milletin Halitleri bitmez, bir ölen, bin dirilen bir inancın, bir ruhun Halit de kahraman bir temsilcisiydi. Şehitler tepesinin manen ölmeyecek bir kahramanıydı" dedi. 

ŞEHİT POLİS GÜLER'İN KABRİSTANI

Vali Güzeloğlu, kabir ziyaretinin ardından şehit polis memuru Halit Gülser'in yakınlarını ziyaret etti.

Ardından Ergani ilçesine geçen Vali Güzeoğlu, burada da kalkışma sırasında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde şehit olan Askeri Çoban'ın mezarını ziyaret etti. Vali Güzeloğlu ve beraberindekiler, ellerinde Türk bayrakları, çok sayıda vatandaş tarafından karşılandı. Kur'anı Kerim tilaveti ile başlayan törende, Vali Güzeloğlu ve beraberindekiler, burada tüm şehitlerin ruhlarına dualar okudu.

Burada da bir konuşma yapan Vali Güzeloğlu, şehit Askeri Çoban'ın özgürlüğüne sahip çıkan bir kahraman olduğunu söyledi.

Ergani Merkez Kebir Camisi'nde öğlen namazında düzenlenen programda ise, Kur'anı Kerim tilaveti sonrası ilahiler okunarak, şehit için dua edildi. Ergani Kaymakamlığı tarafından mevlit programından sonra şehitler anısına yemek verildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi