Şemdinli davası ertelendi

Kamuoyunda "Şemdinli davası" olarak bilinen, Umut Kitapevi'ne yönelik bombalı saldırıyla ilgili yinelenen davanın 7’nci duruşması görüldü.

Şemdinli davası ertelendi

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde Umut Kitapevi'ne yönelik 9 Kasım 2005'te yapılan bombalı saldırıyla ilgili sanık astsubaylar Ali Kaya ve Özcan İldeniz ile itirafçı Veysel Ateş’in yeniden yargılandığı davanın 7'nci duruşması, Van 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü

SANIK AVUKATI MÜTAALA İSTEDİ

Yeniden görülen davanın duruşmasına her 3 tutuksuz sanık ile Seferi Yılmaz katılmazken, Van Barosu avukatları duruşmada hazır bulundu. Sanık avukatı, mevcut davanın 2005 yılında başladığını ve silahlı kuvvetlere kumpas davası olduğunu iddia ederek, müvekkilleri hakkında verilen "adli kontrol" tedbirlerinin kaldırılmasını istedi.

‘DOSYA KAPATILMAK İSTENİYOR’

Dava avukatlarından Van Baro Başkan Yardımcısı Hamza Çiftçi, hükme katılan temyiz incelemesini yapan hakimlerin terör suçundan yargılanmalarının yaşanan olayı ortadan kaldıramayacağını söyledi. Bombayı atanların halk tarafından suçüstü yakalandığını hatırlatan Çiftçi, “Bu olay hiç yaşanmamış gibi sayılmaz. Hiç kimse ölmemiş ve yaralanmamış gibi davranılamaz. Sanıkların bu suçu işledikleri sabittir. CMK’ye aykırı usulsüz işlemlerin yapıldığı iddiası sanıkların suç işlemediğini göstermez. Sanık müdafinin bir an önce mütalaa verilmesi ve karar verilmesi talebi dosyanın bir an önce kapatılmaya çalışıldığını göstermektedir. Sanıklar yönünde tutuklama kararı çıkarılmasını talep ediyoruz” dedi.

DURUŞMA ERTELENDİ

Kararını veren mahkeme heyeti, sanıkların adli kontrolünün devamına, Ankara 16 ve 28’inci Ağır Ceza Mahkemelerine yazılan müzekkerelerin tekidi ve eksik huşuların giderilmesi için duruşmayı 17 Aralık 2019 tarihine erteledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz