355 bin kişi göç etti!

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, terör örgütüne yönelik operasyonlarda Türkiye'nin değişik illerine 355 bin kişinin göç ettiğini söyledi. Konuşmasında, terör örgütünün üyeleri veya terör örgütüne yandaşlık yapan kim varsa onlarla sonuna kadar mücadele edeceklerini ifade eden Müezzinoğlu, "Onları o kazdıkları çukurluklara gömeceğiz" dedi.

355 bin kişi göç etti!

Bursa'da partililere konuşan  Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, kendisine savaş bakanı diyen muhalefet partilerini eleştirdi. 7 Haziran seçimlerinden sonra Türkiye'de terör örgütünün farklı bir yüzünü gördüklerinin altını çizen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, örgütün eylemler yaparak ülkede kaos oluşturduğunu söyledi.

Cizre'de Silopi'de Sur'da sokağa çıkma yasakları ilan edilerek terör örgütünün eylemlerine son verileceğinin altını çizen Müezzinoğlu, operasyon esnasında masum vatandaşların da zarar görmemesi için yoğun çaba gösterdiklerine dikkat çekti.

KAZDIKLARI ÇUKURLUKLARA ONLARI GÖMECEĞİZ

Konuşmasında, terör örgütünün üyeleri veya terör örgütüne yandaşlık yapan kim varsa onlarla sonuna kadar mücadele edeceklerini ifade eden Müezzinoğlu, "Onları o kazdıkları çukurluklara gömeceğiz" dedi. Terör saldırıları nedeniyle bölgeden sağlık görevlilerinin çekilme konusunun gündeme getirilmeye çalışıldığını da belirten Müezzinoğlu, "Böyle bir düşünce bu millete ihanettir. Biz Çanakkale'de tıbbiye son sınıf öğrencilerini bu millet için, bu bayrak için şehit vermiş bir milletiz. Bu ülkenin her köşesinde sağlık çalışanı olacaktır. Bu ülkenin her köşesine 112 hizmetleri gidecektir. Dolayısıyla biz bu ülkeye ihanet edenlerin karşısında dimdik duracağız" diye konuştu.

"DURUŞUMUZUN SAVAŞ BAKANLIĞI OLARAK ALGILANMASINDAN ONUR DUYARIM"

Sağlık Bakanı olarak terör örgütü yandaşlarının hedefi haline geldiğini söyleyen Müezzinoğlu, "Bana diyorlar ki sen savaş bakanı gibi konuşamazsın. Silvan'da Aile Sağlık Merkezimizi işgal edenleri, oradan bayrağı indirenleri yok etmek savaş bakanlığı ise, evet ben bayrak için o mücadeleyi vereceğim. Bu konuda HDP ile bu anlamda mücadelemizde bir sorun yok. Onların kimin borazanlığını yaptığı biliniyor. Ama bana 'savaş bakanı' diye hitap eden ne yazık ki Cumhuriyet Halk Partili milletvekili" dedi.

Terör örgütüne yönelik operasyonlar neticesinde Sur, Cizre, Silopi ve Güneydoğu'nun başka ilçelerinden Türkiye'nin değişik illerine 355 bin kişinin göç ettiğini söyleyen Müezzinoğlu, "Şu ana kadar 355 bin vatandaşımız evlerinden farklı yerlere gitmiş. Sağlık Bakanı olarak 355 bin vatandaşıma tek tek ulaştım. Yeni adresi nedir, buradaki hamile anne doğumunu nerede takip edecek, diyaliz hastası nereden tedavi alacak, kanser tedavisi gören vatandaşımız yeni adresinde bu hizmeti alabilecek mi diye soruyoruz. Bu vatandaşlar benim vatandaşım. Sağlık Bakanı olarak onların ertesi günü yanlarında yok isem bunun hesabını bana sorun. Ama teröristin bu millete ödediği bedeli de teröriste soracaksın" diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz