Görüş Bildir

4 ay önce kaçırılan askerler hakkında

Şırnak'ta 4 ay önce terör örgütü tarafından sınava girmek üzere iken kaçırılan Uzman Çavuş Sedat Vardar'ın eşi Aygün Vardar'ın endişeli bekleyişi sürüyor.

4 ay önce kaçırılan askerler hakkında

Şırnak'ta 4 ay önce terör örgütü tarafından sınava girek üzere ike kaçırılan Uzman Çavuş Sedat Vardar'ın eşi Aygün Vardar'ın endişeli bekleyişi sürüyor.

İçişleri Bakanı Efkan Ala'dan cevap beklediğini söyleyen Aygün Vardar, "İçimizi en çok özlem ve belirsizlik yakıyor. Benim eşim tatile çıkmadı. Görevi esnasında kayboldu, Sedat'ımın unutulmasını istemiyorum" dedi.

SINAVA GİTTİKLERİNDE KAÇIRILDILAR

Şırnak merkezde sınava giderken 4 ay önce kaçırılan iki askerden hala haber yok. Askerlerin ailelerinin endişeli bekleyişi sürüyor. Aileler, yetkililerden güzel bir haber gelmesini bekliyor. Ayvalık İlçe Jandarma Karakolu'nda görev yaparken Şırnak Aslanbaşar Karakolu'na tayini çıkan 36 yaşındaki uzman çavuş Sedat Vardar ve arkadaşı Ferdi Polat, açık öğretim sınavı için gittikleri Şırnak'ta 4 ay önce PKK'li teröristlerce kaçırıldılar. Yaklaşık 15 kişi olduğu ifade edilen terörist grubu, uzman çavuşları bilinmeyen bir yere götürdü.

Çocuklarının okulları nedeniyle ailesi Ayvalık'ta kalan 36 yaşındaki uzman çavuş Sedat Vardar'ın henüz altı aylık Eylül Nisa adında bir de bebeği var. Gözü yaşlı eş Aygün Vardar, 7 yaşındaki diğer kızının ise, baba özlemiyle okula gitmek istemediğini söylüyor.

"EŞİMİN DURUMUYLA İLGİLİ AYDINLATICI BİLGİ BEKLİYORUM"

Eşinin görevi başındayken kaçırıldığını ifade eden Aygün Vardar, "İlk zamanlar Ankara'dan çok arayanımız vardı. Artık sadece kapımızı kaymakam, belediye başkanı ve jandarma komutanının eşleri çalıyor. Biz, özellikle İçişleri Bakanı Efkan Ala'dan eşimin durumu ile ilgili aydınlatıcı bir bilgi istiyoruz. Evimiz kira ve kredi borçlarımız var. 4 çocuğumla birlikte yaşamaya çalışıyoruz. Ekonomik sıkıntılar değil de, içimizi en çok özlem ve belirsizlik yakıyor. Benim eşim tatile çıkmadı. Görevi esnasında kayboldu. Sedat'ımın unutulmasını istemiyorum" dedi. kaynak:memurlar

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir