Görüş Bildir

4 ilçe binasına polis gözetimi!

HDP'nin Diyarbakır'daki merkez ilçe teşkilatlarınca, binaların önünde Suriye’de PKK/YPG ve DEAŞ'a yönelik devam eden askeri harekata ilişkin yapılmak istenen basın açıklamalarına polis izin vermedi.

4 ilçe binasına polis gözetimi!

Türkiye’nin ÖSO ile birlikte Kuzey Suriye’ye yönelik başlattığı askeri harekâta tepki amaçlı, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır İl Örgütünün organizasyonuyla merkez ilçe Kayapınar, Bağlar, Sur ve Yenişehir ilçelerinde basın açıklaması yapılmak istenildi. HDP milletvekilleri Remziye Tosun, Dersim Dağ, Musa Farisoğulları ve Saliha Aydeniz’in katılım gösterdiği açıklama, polis tarafından izin verilmedi.

Basın açıklamasının yapılacağı ilçelerden olan Bağlar’da gerginlik yaşandı. Açıklama yapmak isteyen grubun uyarlara karşılık vermesi üzerine polis müdahale etti. Polisin müdahalesinde HDP Diyarbakır Milletvekili Saliha Aydeniz etkilendi. Fenalık geçirilen Aydeniz, ambulans ile hastaneye kaldırıldı.

AÇIKLAMAYA İZİN VERİLMEDİ

Açıklamanın yapılacağı Sur, Kayapınar ve Yenişehir ilçelerinde de benzer durum yaşatılmak istenildi.  Yenişehir ilçe binasının önüne TOMA ve zırhlı araçlar konuşlandırıldı. Çevik kuvvet bina girişini kalkanları ile kapattı. Tüm yapılan görüşmelere rağmen dışarıda açıklama yapılmasına izin verilmedi. Bunun üzerine ilçe binasında Suriye’ye yönelik devam eden askeri harekâta tepkiler içeren sloganlar atıldı. Uzun bekleyişin ardından HDP Diyarbakır Milletvekili Remzi Tosun ve HDP Yenişehir İlçe Eşbaşkanı Sadrettin Kaya açıklama yaptı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi