40 saniyede 40 binlik soygun!

Yenişehir'de kuyumcu dükkânına giren hırsızlar 40 saniyede 400 gr yani yaklaşık 40 bin Tl’lik altın çaldılar.

40 saniyede 40 binlik soygun!

Merkez Yenişehir ilçesindeki kuyumcu dükkanı 40 saniye içerisinde soyuldu. 40 saniyede 40 bin lira değerindeki 400 gram altını alıp kayıplara karışan hırsızlar, saniye saniye güvenlik kamerasına yakalandı.

Olay, Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesi ofis semtinde bulunan kuyumcu dükkânın da dün gece 01.05 sıralarında meydana geldi. Sabah işyerini açmaya gelen Mehmet Kayhan, iş yerinin kepenklerinin kırıldığını ve içeri girildiğini fark edince durumu polise haber verdi. Bunun üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, çalışanlar ile birlikte kuyumcu dükkânının güvenlik kamera kayıtlarını inceledi.

40 SANİYE SÜREN SOYGUN KAMERAYA YANSIDI

3 kişi oldukları görülen hırsızlar önce kâğıt toplama aracı ile kendilerini gizliyor. Hırsızlardan biri daha sonra gözlemcilik yaparken diğer 2 kişi ise ellerinde levye ile kuyumcu dükkânının kepenklerini kırıyorlar. Daha sonra hırsızlardan biri içeri girerek camekân önünde dizili altınları alıyor. Hırsız daha sonra tezgâhın çekmecelerine yönelerek buradan da bulduğu altın ve nakit paraları alarak hızla dışarı çıkıyor. 40 saniye süren hırsızlık olayında Çaldıkları altınları alan hırsızlar daha sonra bölgeden hızlıca uzaklaşıyor.

Polis işyeri güvenlik kamera görüntüleri ile çevredeki mobese kameralarından elde etiği görüntüleri inceleyerek soyguncuları tespit etmek için çok yönlü çalışma başlattı. İş yeri soyulan Mehmet Kayahan, iş yeri önünde bulunan alt geçit demirlerinin hırsızları kamufule ettiğini belirterek şunları söyledi.

“40 BİN TL ZARARIM VAR”

“Yaklaşık 40 bin tl zararım var dükkânımın görüşü alt geçit girişi sebebiyle demir yığını var iş yerimin önünde birde böyle bir kavşakta ofis dört yolunda bu şekilde bir görüntü kirliliği hiçbir yerde yoktur. Yani biz belediyemizden buraya bir gelip bakması görmesini ve ona göre bir karar verilmesini bekliyoruz. Daha önce benim komşuma da hırsız girdi bu geçit ten dolayı çünkü görünmüyor, özellikle yaz aylarında da ağaçlar yeşerdiği zaman iş yerimiz hiç gözükmüyor. Sadece sol taraftan görünüyor onu da bu çöp arabası bırakarak gizlemişler ve ondan sonra dükkânımı açıp girmişler biz yetkililerde bu yer altı alt geçit girişine acil bir çözüm bulmasını istiyoruz. Yani bütün komşularım, bütün esnaflar, bizim sırada bulunan tüm iş yerleri şikâyetçidir”

“YER ALTI GİRİŞİ HIRSIZLARI KAMUFULE EDİYOR”

Kuyumcular odası başkanı Mustafa Akkul ise konuyla alakalı şunları söyledi; Akkul “ şimdi ofis semti özellikle son dönemlerde, birçok hırsızlık olayı yaşıyoruz hala da yaşamaya devam ediyoruz. Şu bölge bu esnafımız yan taraf ve otelin altında ki bütün bunlar hepsi de dikkat ederseniz Mobese kamerası da var ama buna rağmen hepsi soyuldu. Şimdi bununla birlikte şu sıkıntımız var hırsızlar özellikle bu alt geçit girişlerini kamufle ederek dükkânları soyuyorlar. Buna belediyeler gerçek anlamda bir çözüm bulması gerekiyor, ofis yer altının bu alt geçit çatılarının kısa süre içerisinde yeni bir modern  ile estetik bir şekilde bunları düzenlemesi gerekir”. 

Kaynak: Diyarbakır Söz