65 yıllık kan davası bitti

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde Çelik ve Oğlaoğo aileleri arasında 65 yıldır süren kan davası, barış yemeğiyle sonuçlandı.

65 yıllık kan davası bitti

Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde iki aile arasında 1951 yılında başlayan kan davası barışla sonuçlandı.

Kulp ilçesi Aygün Mahallesi’nde ikamet eden Çelik ve Oğlaoğo aileleri arasında, 65 yıl önce yaşanan kavgada Çelik ailesinden bir kişinin hayatını kaybetmesi ile kan davası başladı. Dava, kanaat önderleri ve siyasetçilerin devreye girmesi ile sona erdi. 2 ailenin barışı için tören düzenlendi. Bir düğün salonunda düzenlenen törene AK Parti milletvekilleri Ebubekir Bal ile Mehmet Emin Şimşek, İlçe Kaymakamı Fatih Dülgeroğlu, Sason Kaymakamı Tekin Dundar, Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Muş Müftüsü Alettin Bozkurt, kanaat önderleri ve aile fertleri katıldı.

BARIŞ İÇİN EL SIKIŞTILAR

Kuran'ı Kerim tilavetiyle başlayan yemekte konuşan Kulp Kaymakamı Fatih Dülgeroğlu, 65 yıl önce akraba iki aile arasında meydana gelen tatsız bir olay neticesinde oluşan husumetin ortadan kaldırıldığını söyledi. Barış yemeğiyle son dönemde milletin birliğine ve dirliğine kasteden şer odaklarına önemli bir mesaj verildiğini anlatan Kaymakam Dülgeroğlu, "Bugün kini, nefreti ve düşmanlığı elinizin tersiyle iterek, kötülük kapısını kapayıp dostluk, barış, kardeşlik için önemli bir adım attınız. Siz kendinize yakışanı yaptınız. Allah muhabbetinizi, dostluğunuzu ve kardeşliğinizi daim eylesin." dedi.

KUR'AN-I KERİM'İN ALTINDAN

Çelik ailesi adına konuşan eski AK Parti Kulp İlçe Başkanı Veysel Çelik ise 65 yıl önce meydana gelen üzücü olaydan dolayı bir husumet oluştuğunu anımsatarak, aileler arasında barışın sağlanmasında katkısı olanlara teşekkür etti. Konuşmaların ardından iki ailenin fertleri, Kur'an-ı Kerim'in altından geçtikten sonra el sıkışarak barıştı.

Kaynak: Diyarbakır Söz