Görüş Bildir

7 meclis üyesi uzaklaştırıldı

İçişleri Bakanlığı HDP’li Muş Genel Meclisi üyesi 14 kişiden 7'sini görevden uzaklaştırdı.

7 meclis üyesi uzaklaştırıldı

İçişleri Bakanlığı’nın talimatıyla çoğunluğun Halkların Demokratik Partisi’nde (HDP) olduğu Muş İl Genel Meclisi’nden 7 üye görevden uzaklaştırıldı. Görevden uzaklaştırılan HDP’li meclis üyeleri Kader Erol, Filiz Aydın, Ceyhan Aydemir, Suat Kalın, Mehmet Şakir Tuğrul, Musa Kaya ve Mehmet Demir’e bugün ulaşan tebliğde her hangi bir gerekçeye yer verilmedi. HDP İl Genel Meclisi 14 HDP'li, 8 AKP'li, 1 MHP'li üyeden oluşuyordu.

 ‘SONUNA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ’

Duruma tepki gösteren HDP Muş Milletvekili Şevin Coşkun, “31 Mart ve 23 Haziran İstanbul seçimlerinde yenilen AKP-MHP ittifakı partimize saldırmaya başladı. Üç belediyemize kayyum atandı. Bu siyasi darbeye karşı günlerdir halkımız her yerde tepkisini dile getiriyor. Kayyum atamalarından sonra il genel meclislerinde çoğunluğun partimizde olduğu Muş ilimizde de il genel meclis üyelerimiz görevinden uzaklaştırıldı. Bu karar siyasi darbenin devamıdır. Halkın oylarıyla seçilen il genel meclis üyelerimiz haksız bir şekilde görevlerinden uzaklaştırılmıştır. Bu İrade gaspına karşı sonuna kadar mücadele edeceğiz” dedi.

HDP’NİN TÜM İTİRAZLARI REDDEDİLMİŞTİ

31 Mart’ta gerçekleşitirilen yerel seçimlerde 48 bin 245 oyun kullandığı Muş’ta, AKP yüzde 34.76, HDP ise yüzde 33.59 oy almıştı. Aradaki fark 593 oy idi. HDP Muş Belediye Eşbaşkan Adayı Sırrı Sakık ve HDP’nin, 2 bin 500’e yakın oyunun geçersiz sayıldığı gerekçesiyle YSK’ye yaptıkları tüm itirazlar reddedilmişti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi