Görüş Bildir

81 ilde Türkiye tek yürek oldu

Sağlık-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Nurhak Ensarioğlu, 15 Temmuz'da tüm Türkiye'de başlayan "demokrasi nöbetleri"ne ilişkin yazılı açıklama yaptı.

81 ilde Türkiye tek yürek oldu

Ensarioğlu, açıklamasında, bugün İstanbul Yenikapı ile ile birlikte 81 ilin tek yürek olduğunu belirterek, "Bu sadece FETÖ'ye karşı değil, onlarla birlikte arkalarındaki güce, üst akıla ve diğer tüm terör örgütlerine karşı büyük bir mesajdır. 15 Temmuz kalkışmasını yapan teröristler ve arkalarındaki dış güçler Türkiye'ye diz çöktürmek istediler ancak 16 Temmuz sabahı karşılarında daha güçlü bir Türkiye'yi buldular. Milletimiz dünyada başka bir milletin yazamayacağı asil bir destan yazdı. Çoçuk, kadın ve genç demeden bayrağını eline alan 'Ben de şahadetimi ettim de geldim' dedi. Tamam 24 gündür tüm şehirlerde nöbeti tutuldu. 79 milyon 'Türkiyem' dedi. Gündüz işine gücüne bakan halkımız geceleri de, 'Bölmeden, bölüştürmeden, yakmadan, yağmalamadan, ümmet bilinciyle kardeşçe, birlik ve beraberlik içerisinde bu vatan hepimizin ve sadece bizim' dedi" ifadelerinde bulundu.

15 Temmuz günü yapılan ihanetin geçmişte yapılan darbelerle aynı olmadığının herkesin farkında olduğunu vurgulayan Ensarioğlu, "Tüm ülke farkında irademizin ve istikbalimizin yok edilmeye çalışıldığının. Çok şükür ki milletimiz bu teröristlere de onların arkasındaki terör zihniyetlere de meydan bırakmadı. Ümmetin duası hiç eksik olmadı bunun da farkındayız, çünkü Türkiye nerde bir mazlum varsa ulaşmaya çalıştı veya kapısını açtı nerede bir zalim varsa her yerde bunu haykırdı ve tüm dünyaya yapılanları anlattı. Yeri geldi dünya beşten büyük dedi yeri geldi Filistin'e sessiz kalan dünyaya ordaki insanlık dramını anlatıp dünyayı insanlığa davet etti. Dillerinde demokrasi ve insan hakları eksik olmayan ülkelerin gerçekte insanlıktan ve demokrasiden uzak ülkeler olduğunu ispatladı. İyi terör kötü terör diye ayırım yapan ülkelere yaptıklarını yüzlerine karşı söyledi işte bütün bunlar işgalci mantığa sahip ülkeleri rahatsız etti ve ediyor da bu sebepledir ki bu kalkışma veya benzeri saldırılar tekrar tekrar olacaktır bundan hiç şüphemiz de yoktur. Bu sebeple 15 Temmuz'dan bügüne kadar meydanlarda Çanakale'de, İstiklal harbinde, Balkanlarda, Kafkas cephesinde ve bütün kutlu şavaşlarda hangi hissiyatla nöbet tutup mücadele ettiyse ecdatımız, bizlerde aynı hissiyatla nöbeteyiz.Kuşkusuz onların bir planı varsa mülk sahibi'ninde sarsılmaz ve eksiksiz adaleti bakidir. Allah Kerim'dir. Ağızlardan tekbirler düşmüyor iken. Bayrak adeta yeniden kanla yıkanmış iken. Tüm dualar da niyetler ortak iken yeniden diriliş zamanı, tamda yeni ve büyük Türkiye Cumhuriyeti olma zamanı. Milli olma zamanı, muhalefetse yerli muhalefet, eleştiriyse milli eleştiri getirmek gerekiyor. Amerika'daki ve Avrupa'daki akıl evvellerinin akıllarına ihtiyacımız yok. Biz bize ve ümmet'e yeteriz. Sağlık-Sen Diyarbakır Şubesi olarak darbenin ilk saatlerinden son nöbetin sonuna kadar milletimizle birlikte olmaktan gurur duyduk. Bu asil duruş, bu asil ve aziz millete özgüdür. Bu uğurda şehit olan vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı diyorum" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi