O makamda oturmayız!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanı Selçuk Mızraklı daha önce 750 bin TL denilen; ancak belediyedeki faturası inceledikten sonra 1 milyon TL’yi aşan bir ücrete mal olan lüks makam odasını kullanmayacaklarını belirtirken, Oda için meclis toplantısında karar alınacağını açıkladı.

O makamda oturmayız!

Halkların Demokratik Partisi’nden (HDP) Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanı seçilen Dr. Selçuk Mızraklı, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile belediyeye kayyum olarak atanan ve mahalli seçimlerde AK Partinin Büyükşehir Belediye Başkan adayı gösterilen Etimesgut Kaymakamı Cumali Atilla’nın belediyede yaptırdığı lüks makam odasının yanı sıra  iç içe yapılan lüks dinlenme odası ve banyosuyla ilgili, karar alınarak "o makama oturmayız" dedi. Ziyaretleri kabul eden Mızraklı,  vatandaşların, kayyumun özellikle lüks banyosu ve makam odasını görme talebinde bulunduğuna dikkat çekerken, henüz bu mekanları halka açmadıklarını söyledi.                                                               

ARAMA NOKTALARI KALDIRILDI

HDP'li Başkan Mızraklı, Belediye Başkanlığı görevine start verirken, belediyedeki değişiklirde göze çarpmaya başladı. Belediye'ye girişlerdeki polis noktalarında yapılan aramalara son verilirken, noktaları ve bariyerler de kaldırıldı. Bariyer ve kontrol noktalarının kaldırılması üzerine belediye işçileri, binanın çevresini tazyikli su ile yıkadı.

USULSÜZLÜKLER LED PANOLARINDA GÖSTERİLECEK

Oluşturulan Kayyum Hasar Tespit Komisyonu, Kasım 2016’dan bu yana kayyumun yaptığı ihaleler, ödemeler, çalışmalar ve icraatlarını raporlaştırmak için çalışmalarını sürdürürken, kayyumun tespit edilecek olan usulsüzlükleri ise kentin farklı yerlerinde bulunan ışıklı led panolarında gösterilecek.

‘MAKAM ODASINI KULLANMAYACAĞIZ’

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanı Selçuk Mızraklı daha önce 750 bin TL denilen ancak belediyedeki faturası inceledikten sonra 1 milyon TL’yi aşan bir ücrete mal olan lüks makam odasını kullanmayacağını bildirdi. Mızraklı, “Hiçbir şekilde orayı kullanmayacağız. İnsanın gözünü yoruyor, yüreğini yoruyor. Orayı ne yapacağımızı da yine belediye meclisimizle beraber değerlendireceğiz” dedi.

‘KENDİSİNE KÜÇÜK BİR DÜNYA YARATMIŞ’

Kayyum döneminde “korkunç bir savurganlık, yağma ve tahribat” yaşandığını ifade eden Mızraklı, “Tam bir mirasyedilik durumu var. Bu halka ait olduğu dönemlerde oldukça zorluklarla biriktirilmiş değerlerin adeta yağmalandığını gördük. Halka ait olan kaynağın kullanımında fütursuzca harcanmasından dolayı ciddi ekonomik sıkıntılar içine giren belediyenin kötü bir durumda olduğunu biliyoruz. Halk yerine kendilerine hizmet ettiklerini gördük. Gördüklerimiz adeta bir kayyum raporu gibidir. Yaşadığı coğrafyadan kopmuş, kendisine ayrı adeta küçük bir dünya yaratmış. Dışarıdaki gerçeklikle bağ kuramamış bir zihniyetin görüntülerini izledik. Bizler ilkokula gittiğimizde annelerimiz bize, ‘Yanınızdaki çocuk evinden yiyecek bir şey getirmemişse ya onunla paylaşın ya da ona göstererek yemeyin’ derdi. Gördüklerimiz insanda bir mahcubiyet duygusu yaratıyor. Hicap duyuyorsunuz. Çok fazla söze gerek yok, yapılanların görülmesi yeterli” diye konuştu.

DİSKİ GENEL MÜDÜRÜNÜN ODASI

Öte yandan, Başkan Mızraklı, kayyumun şatafatlı lüks makam odası ve banyosunun görüntülerinin ardından Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürü’nün odasını görüntülerini de twitter hesabında paylaştı. Görüntüde, lüks makam odası ile banyo dikkat çekerken, Mızraklı görüntünün altına, “Diyarbakır DİSKİ genel müdürlük odası… Gönül Belediyeciliği değil Banyo Belediyeciliği yapmışlar” notunu düşmesi dikkat çekti.

DİSKİ’NİN GENEL MÜDÜRLERİ

Kasım 2016’da Büyükşehir Belediyesi’ne kayyum atandıktan sonra Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden getirilen Ahmet Karadağ, DİSKİ Genel Müdürlüğü’ne atandı. Bir süre görev yaptıktan sonra kayyumla yaşanan sorun nedeniyle Karadağ  tayin isteyince bu kez Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü personeli M. Fırat Tutşi, genel müdür vekili olarak görevlendirildi. 31 Mart seçimlerinden birkaç gün Tutşi, DİSKİ Genel Müdürlüğü'ne asaleten atandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz