Aşure ikramına katıldı

İl Valisi Ve Belediye Başkanvekili Hasan Basri Güzeloğlu, kent protokolu ve iktidar mensubu milletvekilleriyle birlikte tarihi Ulu Caminde kılınan öğlen namazı sonrasında, vatandaşlara "aşure" ikramında bulundu.

Aşure ikramına katıldı

Diyarbakır Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi tarafından öğle namazı sonrasında Ulu Cami’de Muharrem ayı nedeniyle vatandaşlara aşure ikram edildi.

Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği etkinlikte Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu, AK Parti milletvekilleri Ebubekir Bal ve Oya Eronat, Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz,   Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Başoğlu ile İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan vatandaşlara aşure ikram etti.

VALİDEN ANLAMLI MESAJ

Güzeloğlu, ‘’ İslam dünyasında yaşanan ve hepimizin yüreğini kanatan kerbela hadisesinin ve sonrasındaki bu aşure günümüzün öncelikle birlik ve beraberliğimize hizmet etmesini, kardeşlik duygularımızı pekiştirmesini ve geçmişte yaşanan acılardan ders alarak bir daha hiçbir şekilde hiçbir acının yaşanmamasına vesile olmasını diliyoruz.’’ dedi.

KERBELA ŞEHİTLERİMİZ

Bu vesileyle kerbela Şehidi Şüheda Hazreti Hüseyin efendimizin ve onunla birlikte kerbela ‘da şehadete eren bütün yol ve dava arkadaşlarına da rabbimden rahmet dileyen Güzeloğlu, şunları söyledi: ’’ Diyarbakır'da hem Ulu Camimizde, hem de ilçelerimizde en büyük camilerimizde Büyükşehir Belediyesi olarak aşure dağıtıyoruz. Vatandaşlarımızla birlikte kerbela’yı, kerbela şehitlerimizi rahmetle Fatihalar ile anarken aynı zamanda birlik ve beraberliğimizin daim olmasını dua ediyoruz. Diyarbakır'daki bu duamızın İnşallah karşılık bulmasını diliyorum. Huzur ve güven içerisinde Diyarbakır’ın her köşesinde vatandaşlarımızla birlikte onlara en iyi hizmeti götürmenin gayreti içerisindeyiz. ‘’

Güzeloğlu aşure ikramından sonra protokol üyelerine, sanatçı Mustafa Keser’ ve etkinliğe katkıda bulunan herkese içtenlikle teşekkür etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz