Görüş Bildir

ABD ile FETÖ lideri Gülen'in iadesi görüşmeleri başladı

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in iadesine ilişkin Türkiye'ye gelen ABD heyetiyle görüşmelere başlandığı bildirildi.

ABD ile FETÖ lideri Gülen'in iadesi görüşmeleri başladı

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in iadesine ilişkin Türkiye'ye gelen ABD heyetiyle görüşmelere başlandığı bildirildi.

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'in  iadesine ilişkin ABD'den gelen heyetle görüşmelerin başladığı öğrenildi.   AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)  elebaşı Gülen'in iadesi için ABD Adalet Bakanlığından üç, Dışişleri Bakanlığından  ise bir temsilciden oluşan dört kişilik heyet gün gece saatlerinde Ankara'ya  geldi.

Heyetin Sabah saatlerinde Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış  İlişkiler Genel Müdürlüğü yetkilileriyle görüşmelere başladığı bildirildi.İki gün sürecek görüşmeler kapsamında bakanlık bürokratlarınca heyete,  Gülen'le ilgili gönderilen 4 ayrı iade dosyasına ilişkin bilgiler sunulacak. Öte  yandan Adalet Bakanlığı yetkilileri 15 Temmuz darbe teşebbüsünün Fethullah  Gülen'in emir ve komutası altında gerçekleştirildiğine ilişkin önemli delilleri  de ABD'li muhataplarıyla paylaşacak.

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından Hükümet, örgütün  elebaşı Gülen'in iadesi için ikamet ettiği ABD'ye "acil tutuklama ve iade"  talebinde bulunmuştu. Yaşanan bu gelişmelerin ardından ABD Adalet Bakanlığı, Fetullah  Gülen'in iadesine ilişkin Adalet Bakanlığına bir mektup göndermişti. ABD Adalet Bakanlığı mektupta, Gülen'in iadesi konusunda yapılacak  görüşmeler için Adalet Bakanlığından bir heyetin ABD'ye gönderilmesini ya da  Amerikan Adalet Bakanlığından bir heyetin Türkiye'ye gelmesini önermişti.  Adalet Bakanlığınca ABD'ye gönderilen cevap mektubunda, ilk olarak  Amerika'dan bir heyetin gelmesi, daha sonra Türkiye'den bir heyetin ABD'de  görüşmelerde bulunması teklif edilmişti. Türkiye'nin teklifini kabul eden ABD Adalet Bakanlığı, bir heyeti  Türkiye'ye göndereceğini bildirmişti.

(Milliyet)

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi