ABD, PYD yardımlarının hesabını verecek

ABD'nin PKK'ya yardımlarını bilmeyen yoktur. Geçtiğimiz ay PKK Suriye kolu PYD'ye ağır silah gönderen ABD, bir kaç gün evveli de mühimmat gönderdiği bilgisini Pentagon aracılığı ile açıklamıştı. ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyon sözcüsü Albay Ryan Dillon, açıklama yaptı.

ABD, PYD yardımlarının hesabını verecek

ABD'nin PKK'ya yardımlarını bilmeyen yoktur. Geçtiğimiz ay PKK Suriye kolu PYD'ye ağır silah gönderen ABD, bir kaç gün evveli de mühimmat gönderdiği bilgisini Pentagon aracılığı ile açıklamıştı. ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyon sözcüsü Albay Ryan Dillon, ABD’nin terör örgütü PKK/PYD'ye Rakka operasyonu için verdiği silahlarla ilgili detayların Türkiye ile paylaşılacağını söyledi.

Dillon, şunları kaydetti:

“Silahların seri numaraları, miktarları, verilen silah ve araçların tipleri gibi detaylara girmeyeceğiz. Tüm bunların kayıtlarını kendimiz tutuyoruz. Türkiye ile bu detaylar konusunda şeffafız. Bunları operasyonel nedenlerden dolayı açıklamayacağız çünkü DEAŞ’ın, Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) elindekilerini bilmesini istemiyoruz.”

Daha sonra “Türkiye ile bu detaylar konusunda şeffafız” ifadesinden ne kastettiği sorulan sözcü, söz konusu silahların tip ve miktarlarına ve nerede olduklarına dair detayları Türk makamları ile paylaşacaklarını söyledi.

Kaynak: Anadolu Ajansı