Görüş Bildir

Acımız büyük: 13 şehit

Şenoba beldesinden kalkan ve içerisinde 23. Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın ile albay ve yarbayların da bulunduğu helikopter düştü. TSK; "13 Kahraman Silah Arkadaşımız Şehit"

Acımız büyük: 13 şehit

Uludere ilçesi Şenoba beldesinden Şırnak il merkezine gitmek üzere havalanan ve içerisinde 23. Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın ile albay ve yarbayların bulunduğu 13'un üzerinde askerin personelin bulunduğu tahmin edilen Cooger tipi helikopter kalkıştan 3 dakika sonra saat 19.40 sıralarında yüksek gerilim hattına takılarak düştü. Bunun üzerine bölgeye askeri birlikler eşliğinde arama-kurtarma ekipleri ile çok sayıda sağlık personeli sevk edildi.

Gazetemizin baskıya girdiği saatlerde TSK'dan son dakika açıklaması geldi. Açıklamada; "İlk alınan bilgilere göre, yüksek gerilim hatlarına takılması sonucunda saat 20.55 sularında kaza kırıma uğramıştır. Olayla ilgili inceleme devam etmektedir. 'Söz konusu elim kaza neticesinde; helikopterde bulunan kahraman silah arkadaşlarımızın şehit olduğu bilgisi alınmıştır." denildi.

ŞEHİT OLANLARIN İSİMLERİ

Helikopterde 23. Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın, Albay Oğuzhan Küçükdemir, Albay Gökhan Peker, Yarbay Songül Yakut, Binbaşı Koray Onay, Yüzbaşı İlker Acar, Yüzbaşı Nuri Şener, Pilot Yüzbaşı Serhat Sığınak, Pilot Üsteğmen Aldülmüttalip Kesikbaş, Başçavuş Mehmet Erdoğan, Teknik Başçavuş Fevzi Kıral, Uzman Çavuş Zeki Koç ve Piyade Uzman Çavuş Hakan İncekal’ın bulunduğu öğrenildi.

IŞIK, SOYLU, ŞİMŞEK VE  HULUSİ AKAR ŞIRNAK'A GİTTİ

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Şırnak'ta askeri helikopterin düşmesinin ardından incelemelerde bulunmak üzere bölgeye gitti.

Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Şenoba beldesinden havalanan ve içerisinde 23. Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın ile albay ve yarbayların bulunduğu Cougar tipi helikopter kısa bir süre sonra yüksek gerilim hattına takılarak düştü. TSK, helikopterde bulunan 13 askerin şehit olduğu bilgisini verdi

KALKIŞTAN HEMEN SONRA

Gazetemizin baskıya girdiği saatlere kadar, olay yerinden ulaşan bilgilere göre, Uludere ilçesi Şenoba beldesinden Şırnak il merkezine gitmek üzere havalanan ve içerisinde 23. Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın ile albay ve yarbayların bulunduğu 13'un üzerinde askerin personelin bulunduğu tahmin edilen Cooger tipi helikopter kalkıştan 3 dakika sonra saat 19.40 sıralarında yüksek gerilim hattına takılarak düştü.

Bunun üzerine bölgeye askeri birlikler eşliğinde arama-kurtarma ekipleri ile çok sayıda sağlık personeli sevk edildi. Konuyla ilgili Şırnak Valiliği'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "İlimiz Uludere ilçesi Şenoba beldesinden kalkan coogeer tipi helikopterimiz kalktıktan 3 dakika sonra yüksek gerilim hattına takılması sonucu düşmüştür.Olay yerine kurtarma ekiplerimiz intikal etmiştir."

TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ'NDEN AÇIKLAMA

Türk silahlı Kuvvetleri'nden yapılan açıklamada kazada 13 askerin şehit olduğu belirtildi. İşte o açıklama; "31 Mayıs 2017 Çarşamba günü, Şırnak/Şenoba Tugay Komutanlığından kalkış yapan ve içinde 13 personelimizin bulunduğu AS 532 COUGAR tipi bir helikopter, kalkışından kısa bir süre sonra, ilk alınan bilgilere göre, yüksek gerilim hatlarına takılması sonucunda saat 20.55 sularında kaza kırıma uğramıştır. Olayla ilgili inceleme devam etmektedir.

Söz konusu elim kaza neticesinde; helikopterde bulunan kahraman silah arkadaşlarımızın şehit olduğu bilgisi alınmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu elim olayda şehit olan kahraman silah arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır diliyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

ŞIRNAK VALİLİĞİ AÇIKLAMA YAPTI

Şırnak Valiliğinden yapılan açıklamada "İlimiz Uludere ilçesi Şenoba beldesinden kalkan Cougar tipi helikopterimiz kalktıktan 3 dakika sonra yüksek gerilim hattına takılması sonucu düşmüştür. Olay yerine kurtarma ekiplerimiz intikal etmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.

TÜMEN KOMUTANI HELİKOPTERDEYDİ

Akşam saatlerinde Şenoba'dan birlikleri denetlemek amacıyla kalkan ve içerisinde 23. Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın ile albay ve yarbayların da bulunduğu Coogeer tipi helikopter ile Irak sınırında bulunan Uludere ilçesine bağlı Şenoba mevkiinde irtibat kesildi. Bir süre sonra helikopterin düştüğü belirlendi. Olay yerine helikopterler ve zırhlı araçlarla çok sayıda asker ile ambulans sevk edildi.

ŞEHİT OLANLARIN İSİMLERİ

Helikopterde 23. Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın, Albay Oğuzhan Küçükdemir, Albay Gökhan Peker, Yarbay Songül Yakut, Binbaşı Koray Onay, Yüzbaşı İlker Acar, Yüzbaşı Nuri Şener, Pilot Yüzbaşı Serhat Sığınak, Pilot Üsteğmen Aldülmüttalip Kesikbaş, Başçavuş Mehmet Erdoğan, Teknik Başçavuş Fevzi Kıral, Uzman Çavuş Zeki Koç ve Piyade Uzman Çavuş Hakan İncekal’ın bulunduğu öğrenildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şırnak'ta askeri helikopterin düşmesiyle ilgili yetkililerden bilgi aldı.

IŞIK, SOYLU, ŞİMŞEK VE  HULUSİ AKAR ŞIRNAK'A GİTTİ

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu askeri helikopterin düşmesinin ardından Şırnak'a gitti. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Şırnak'ta askeri helikopterin düşmesinin ardından incelemelerde bulunmak üzere bölgeye gitti.

MEHMET ŞİMŞEK'TEN AÇIKLAMA

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek kazayla ilgili Twitter üzerinden bir açıklama yaparak kazada şehitlerimiz olduğunu söyledi. Şimşek; Twitter'dan "Şırnak'tan acı bir kaza haberi, yine yüreğimize kor ateşler düştü. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, mekanları cennet olsun..." mesajını paylaştı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi