Görüş Bildir

'Acıları hala taze!'

Çınar ilçesinde bayram alışverişine giden köylüleri taşıyan minibüsün geçişi sırasında PKK'nın patlatılan mayın sonucu 10 kişinin öldüğü, 30 kişinin yaralandığı "Karacadağ katliamı" lanetlenirken, yaşamını yitirenler anıldı.

'Acıları hala taze!'

PKK tarafından Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde gerçekleştirilen Karacadağ katliamında yaşamını yitirenler anıldı.

Şehitler Kervanı Platformunca düzenlenen etkinliğe katılan vatandaşlar, örgüt üyelerinin kurduğu mayınlı tuzakta katledilenlerin defnedildiği Yıllarca köyündeki mezarlığı ziyaret etti. Saldırıda hayatını kaybeden 10 kişinin öz geçmişlerinin yer aldığı afişlerin asıldığı mezarlıkta, Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi. Alimler ve Medreseler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Abdulkudüs Yalçın, etkinlikte yaptığı konuşmada, Hak ve batıl mücadelesinin kıyamete kadar devam edeceğini söyledi.

İSLAM DÜŞMANLIĞI

PKK'nın İslam düşmanlığında hiçbir zaman geri durmadığını belirten Yalçın, şöyle konuştu: "Bu kardeşlerimiz İslam davasının şahididir. Şehitlerimizin mirasına sahip çıkalım. Şehit, İslam davasının öncüsüdür, İslam ise bizim var oluşumuzdur. Biz ahlakımızla, ticaretimizle ve hayatımızla İslam'a sahip çıkalım. Ahlakımız, hareketlerimiz, ticaretimiz, komşuluğumuz, ibadetimiz, kılık kıyafetimiz, düğün ve taziyelerimiz Allah'ın istediği gibi değilse biz ne yazık ki şehitlerin davasına ihanet etmişiz."

KÜFÜR DURMUYOR

İslam düşmanlarının İslam karşıtı mücadelesine devam ettiğini dile getiren Yalçın, Müslümanların da gece gündüz demeden İslam davası için çalışması gerektiğini belirtti. Yalçın, "Küfür hiçbir zaman durmuyor. İslam düşmanları hiç uyumuyor. Sürekli bir vesile ile İslam'ı ve Müslümanları yeryüzünden kaldırma mücadelesi veriyorlar. Mücadeleleri, sürekli İslam'a, Müslümanlara karşı yalan, iftira, plan ve hilelerle olmuştur." ifadelerini kullandı.

Etkinliğe, HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Vedat Turgut, HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi