Acıların Miladı!

HÜR Dava Partisi (Hüda-Par) Diyarbakır Gençlik Kolları Başkanı Yasin Dursun, Diyarbakır'da 2 yıl önceki 6- 8 Ekim olaylarının bölge gerçekleri açısından bir milat olduğunu söyledi. Sanıkların yargılama sürecinin istedikleri gibi gitmediğini belirten Dursun, "Yargılanması gerekenlerin halen yargılanmadı" dedi.

Acıların Miladı!

Suriye'nin Kobani kentindeki çatışmaların yoğunlaştığı 2014 yılının Diyarbakır'da çıkan ve aralarında Yasin Börü'nün de bulunduğu 6'sı Hüda-Par üyesi yaklaşık 50 kişinin ölümü ile sonuçlanan 6-8 Ekim olaylarının yıl dönümü nedeniyle Hüda-Par Diyarbakır Gençlik Kolları Başkanı Yasin Dursun basın toplantısı düzenledi. Dursun, 6-8 Ekim olaylarında İslami kesimin hedef alındığını ve saldırıların Kürtlerin geleneklerinde olmadığını belirterek şunları söyledi:

İSLAMİ KESİM HEDEF ALINDI

"2014 yılının Ekim ayında, Kobani olaylarını protesto bahaneli eylemler ile HDP'nin eş başkanları örgüt taraftarlarını sokağa çağırmış, ülkeyi kaosa sürüklemek, iç savaş çıkarmak ve özelde hazmedemediği İslami yaşantıya saldırı fırsatı bulmuştu. Yolda gördükleri sarıklı sakallı Müslümanlara saldırılar olmuştu. Meydana gelen olaylarda HDP/PKK cenahı özelde cami, Kuran Kursları, İslami STK'lara ve yine referansı İslam olan Hür Dava Partisi ve uzanabildiği diğer siyasi oluşumlara da her türlü fiili saldırıyı düzenlemişlerdir. Gençler bir eve kıstırılarak, Kürtlerin asla ama asla adet ve geleneklerinden olmayan bir ihanet ile toplu saldırı yapılıp aman verilmemiş, insanlık ve annelik duygularını yitirmiş kadınların zılgıtları eşliğinde balkonlardan atılmış, üzerlerinden araçlarla geçilmiş, vücutları yakılmaya, boğazları kesilmeye çalışılmış, öyle ki Şehitler anneleri tarafından dahi tanınmaz hale getirilmiştir. Kınadıkları ve sokağa çıkma gerekçeleri olan ve eleştirdikleri İŞİD'den daha cani olduklarını bir kez daha kanıtlamışlardır."

GÜVENLİK GÖREVLİLERİ

Kentte olaylar olurken devletin güvenlik görevlilerinin müdahale etmediğini ve bunun kayıtlarda da sabit olduğunu belirten  Dursun, "Saldırılar esnasındaki yardım çağrılarına da duyarsız kalmıştır. Bununla birlikte 6-8 Ekim dosyası ile alakadar yargı süreci ise 'FETÖ zihniyeti devam mı ediyor?' sorusunu akıllara getirmektedir. Çözüm sürecinde silah ve mühimmat depolayan örgüt adeta halka karşı amansız bir savaş başlatmış, yüzlerce masum insanı katletmişlerdi" diye konuştu.

İSLAMSIZLAŞTIRAMAYACAKLAR

6-8 Ekim olayları bölge gerçekleri açısından bir milat olduğu, belirten Dursun, "Bölge üzerinde oynanan oyunlar 6-8 Ekim'de gün yüzüne çıktı. Kanıyla destan yazan şehit Yasin ve arkadaşları şer güçlerin hesaplarını alt üst etmiş, bölgedeki sessizliği bozmuş ve olaylarla birlikte yıllardır Kürdistan coğrafyasında Müslüman halkın yaşadığı acıları, sıkıntıları batıdaki Müslümanların da görmesini sağlamıştır. Bölge üzerinde oynanan oyunlar, 6-8 Ekim olayları ile gün yüzüne çıkmıştır. Müslümanlar var oldukça herkes şunu iyi bilsin ki, Kürdistan coğrafyasını İslamsızlaştırma emellerine asla ama asla ulaşamayacaklardır" dedi.

Yasin Dursun, hiç kimsenin kendisini başkasından üstün görmemesini, bölgede istediğini yapacağını düşünmemesini istedi. Halkın 6- 8 Ekim olaylarında  dostu ve düşmanı gördüğü görüşünü savunan Dursun, "Anneler ve babalar çocuklarının ölmesini istemiyor, Müslüman Kürt halkının değerleri ve manevi dinamikleri ile ters düşen şer güçler artık istedikleri gibi bölgemizde at koşturamayacaklar" diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz