‘Açlık grevini derhal çözüme kavuşturun’

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin anma etkinliğinde konuşan avukat Abdullah Çağer, Cumhurbaşkanı ve devlet yetkililerine seslenerek, açlık grevi eylemlerinin derhal çözüme kavuşturulmasını istedi.

‘Açlık grevini derhal çözüme kavuşturun’

Diyarbakır Barosu, öldürülen başkanları Tahir Elçi için her hafta Diyarbakır Adliyesi önünde düzenlediği anma etkinliğinin 172’ncisini gerçekleştirdi. Anmaya J&J Yayınevi’nin tüm yazarları, İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şube Başkanı Abdullah Zeytun ve birçok avukat katıldı. Anmada konuşan Avukat Abdullah Çağer, Elçi cinayetine ilişkin Londra Üniversitesi’nin hazırladığı raporu anımsatarak, Elçi cinayetinin failleri bulunmadan ve gereği yapılmadan cinayetin peşini bırakmayacaklarını vurguladı.

‘VÜCUTTA KALICI HASARLAR OLUŞABİLECEK’

Cezaevlerinde 163 gündür devam eden ve 1 Mart’tan beri tüm cezaevlerine yayılan açlık grevinde yaklaşık 7 bin tutuklunun olduğunu hatırlatan avukat Çağer, “Açlık grevleri geldiği aşama itibariyle her an yaşam hakkı ihlali ile sonuçlanacak noktaya gelmiştir. Ayrıca açlık grevi şu aşamada sonlandırılsa dahi vücut fonksiyonlarında kalıcı hasarlar oluşabileceği tıbben bilinen bir gerçektir” diye konuştu.

‘AÇLIK GREVLERİNE CEVAP OLUN’

Açlık grevinin taleplerine dikkat çekmek için 7 tutuklunun yaşamına son verdiğine işaret eden Çağer, yaşamına son verenlerin cenazelerinin aileleri tarafından dini inançlarına göre defnedilmesine dahi izin verilmemiş olmasının, insani ve hukuki olarak hiçbir kesimce kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı olmak üzere devlet yetkililerine seslenen avukat Çağer, açlık grevini derhal çözüme kavuşturarak cevap olunmasını istedi.

‘HUKUK DIŞI UYGULAMALAR’

Yine HDP milletvekillerinin, Koşuyolu Parkı’nda YSK’nin kararı ve açlık grevlerine ilişkin yapmak istedikleri basın açıklamasına polisin sert müdahalesi sonucu yaralandıklarını ifade eden avukat Çağer, seçilmişlere yönelik bu tutumun hukuki olmadığını, toplumsal barışı ve huzuru zedelediğini vurgulayarak, hukuk dışı uygulamalara derhal son verilmesini istedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz