Adana'da 5 ayda 790 torbacı yakalandı

Adana'da 2016 yılının ilk 5 ayında yapılan uyuşturucu operasyonlarında 790 sokak satıcısını yakaladı, bunların 586'sı tutuklandı.

Adana'da 5 ayda 790 torbacı yakalandı
Sokakları uyuşturucudan temizlemek için aralıksız çalışma yapan Uyuşturucu Suçları ile Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Doğu ve Güneydoğu illerinden göç eden vatandaşların yoğun yaşadığı ve bölücü terör örgütü PKK yandaşlarının sık sık korsan gösteri düzenlediği bölgelerde sık sık operasyon yaptı. 2016 yılının ilk 5 ayında 75 ayrı operasyon yapan polis, 790 sokak satıcısını gözaltına aldı. Yakalanan torbacılardan 586'sı çıkartıldığı mahkemece tutuklandı. Son aylarda yapılan operasyonlarda yakalanan torbacıların ise hırsızlık, kapkaç ve yankesicilik suçlarından poliste kaydı olması dikkat çekti. Sokak satıcılarına yönelik düzenlenen operasyonların sıklığı nedeniyle uyuşturucu tacirlerinin 'torbacı' bulmakta güçlük çektiği vurgulandı.
Uyuşturucu Suçları ile Mücadele ekiplerince yakalanan zanlıların üzerlerinde ve zula olarak kullandıkları yerlerde yapılan aramalarda ise sokak satıcılarına sattırmak için verdikleri uyuşturucu miktarlarını belirten not defterleri ele geçirildi. Şifreli olarak yazıldığı anlaşılan notlarda, verilen uyuşturucunun miktarı ve cinsinin yazıldığı belirlendi.
Polis yetkilileri, Adana'da uyuşturucu ile mücadelenin aralıksız devam edeceğini bildirdi.

Kaynak: DHA