Görüş Bildir

Afrin'e çember!

TÜRK Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Suriye'nin Afrin bölgesindeki PKK/KCK/PYD-YPG'li ve DEAŞ'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için başlatılan 'Zeytin Dalı Harekatı'nda 17'inci güne girildi. Operasyonda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 932 olarak açıklandı.

Afrin'e çember!

Zeytin Dalı Harekatı'nı yürüten TSK birlikleri ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) unsurlarının Afrin'e doğru ilerleyişi aralıksız devam ediyor. Hatay ve Kilis sınırında gece boyunca aralıklarla bombardıman sesleri duyuldu. Zeytin Dalı Harekatı'nda farklı cephelerden ilerleyen askerler, Burseya Dağı'nın alınmasından sonra harekatın ağırlık noktası olan Darmık Dağı'nın güneyinde yer alan Bülbül beldesini kontrol altına aldı.

ATEŞ ALTINA ALINDI

Teröristlerden temizlenen Bülbül beldesine giren Türk askerinin, PKK/YPG'nin karargah olarak kullandığı binalardaki tuzaklamalarla mayın gibi patlayıcılara karşı arama ve temizleme çalışmaları sürüyor. Afrin'in kuzey doğusundaki Şeyh Horoz mevkisinde Türk tankının saldırıya uğramasının ardından, söz konusu bölge yoğun ateş altına alındı. Afrin kırsalındaki Darmık Dağı'nın çevresinde insansız hava araçları tarafından belirlenen terörist mevzileri ve karargah olarak kullandıkları binalar da, savaş uçakları, sınır hattında konuşlu birliklerce çok namlulu roketatar ve fırtına obüsleriyle vuruluyor.

932 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Operasyonla ilgili Genelkurmay Başkanlığı, bugüne dek etkisiz hale getirilen terörist sayısının 932 olduğunu duyurdu. Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, şöyle denildi: "Hava Kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen hava harekâtı ile PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütlerine ait sığınak, barınak, mühimmat deposu ve silah mevzii olarak kullanılan 5 hedef imha edilmiştir. Harekâta katılan uçaklar emniyetle üslerine dönmüşlerdir. Zeytin Dalı Harekâtı, kapsamında bölgeden elde edilen bilgilere göre 35 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Harekâtın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 932 olmuştur. Hava harekâtı ve kara ateş destek vasıtaları ile desteklenen kara harekâtı planlandığı şekilde başarıyla devam etmektedir."

 PYD SIZMAYA ÇALIŞTI ÖSO ENGELLEDİ: 13 ÖLÜ

ÖSO mevziilerine sızma girişiminde bulunan PYD militanları ise önceki gece püskürtüldü. Çatışmalarda 13 PYD'linin öldürüldüğü bildirildi. Halil Polat isimli Türk uyruklu PYD'li yakalanarak Türk askerlerine teslim edildi. Cinders bölgesindeki terör hedefleri de ateş altına alındı. Raco ve Cinderes'in ardından da Afrin merkezine girilmesi hedefleniyor.

YOĞUN ÇATIŞMALAR YAŞANIYOR

Darmık Dağı’nın çevresindeki YPG mevzileri, belirli aralıklarla F-16’lar, sınırdan da obüslerle vuruldu. Bülbül bölgesinde konuşlanan tanklar eşliğinde ÖSO ve TSK’nın seçkin özel kuvvetleri tarafından karadan bir kaç koldan operasyonlar başlatıldı. Dağlık ve tepelik bölgelerin tamamen ele geçirilmesi sonrasında Afrin’e daha hızlı ilerleme kaydedilecek.

RACU'YA ÜÇ KOLDAN...

TSK ve ÖSO güçleri, Afrin’e ulaşan stratejik Bülbül kasabası ve Kilis’ten Hatay’a uzanan sınır hattında yer alan Racu’ya dün de ilerleyişini sürdürdü. Racu’ya yönelik operasyon kapsamında Elbiska ve Mosaka köylerindeki terör örgütü hedefleri obüs topları ile gün boyu bombalandı. Savaş uçakları da Racu etrafındaki dağlık bölgelerle köylerdeki hedefleri gün boyu belirli aralıklarla bombaladı. Saldırıya kobra helikopterleri de katıldı. Racu çevresinde bir çok noktada yer yer şiddetli çatışmalar yaşandı. İlerleyen saatlerde Hatay’ın Hassa ilçesi karşısındaki Racu’nun Bilal köyü TSK ve ÖSO güçlerinin denetimine geçti.

HAC BİLEL KÖYÜ TEMİZ

Şeyh Hadid beldesine bağlı Hac Bilal köyünü PYD/PKK'dan kurtardı. Bölgedeki AA muhabirlerinin bildirdiğine göre, TSK ve ÖSO güçleri, Afrin'in kuzey kesimlerindeki Şeyh Hadid beldesinde operasyonlara devam ediyor.  Operasyonlarda, PYD/PKK işgalindeki Hac Bilal köyü teröristlerden arındırıldı. Hac Bilal, Şeyh Hadid belde merkezine açılan otoyollara hakim bir yükseklikte bulunuyor.

TSK ve operasyonlara destek veren ÖSO güçleri harekatın başından bu yana PYD/PKK işgalindeki Afrin'in beş beldesinde 1'i belde merkezi, 21'i köy, biri köy altı yerleşim ve 9'u stratejik dağ veya tepe olmak üzere 32 noktayı örgütten kurtarmış oldu.

SİLAH TAŞIYAN TANKER

Buarada, Suriyeli askeri muhalif gruplardan Nurettin Zenki, Afrin'deki PYD/PKK'ya gönderilmek üzere, içine çok sayıda ağır silah gizlenmiş bir akaryakıt tankeri ele geçirdiğini duyurdu. Sosyal medya hesabında tankere ve silahlara ait görüntüyü paylaşan grup, Nurettin Zenki emniyet güçlerinin şüphelendikleri aracı batı Halep kırsalında Akil dağı yakınlarında yaptıkları bir operasyonla yakaladığını bildirdi.

Grubun paylaştığı videoda, Rus yapımı anti tank füzeleri, RPG-7 roket atar, piyade tüfekleri, NATO üyeleri ülkelerin ortak imalatı 7.62 mm silah mühimmatı, otomatik silah şeritleri, otomatik silahlar, çok miktarda şarjör, Rus ve NATO üye ülkelerin envanterindeki uçak savar silahları ve bu silahlara ait yüklü miktarda mühimmat yer alıyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi