Görüş Bildir

Afrin'e ilerleyiş!

TÜRK Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Suriye'nin Afrin bölgesindeki PKK/KCK/PYD-YPG'li ve DEAŞ'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için başlatılan 'Zeytin Dalı Harekatı'nda, 11'inci güne zaferle girildi. Hava ve iklim şartlarının uygun olmasıyla birlikte dün gece taarruza geçen TSK birlikleri ile Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçleri tarafından saat 14.30 sıralarında ele geçirilen stratejik Burseya Dağı'nda hakimiyet tamamen sağlandı.

Afrin'e ilerleyiş!

TSK tarafından 20 Ocak günü saat 17.00'de başlatılan 'Zeytin Dalı Harekatı'nın 9'uncu gününde, operasyon için en kritik nokta olarak değerlendirilen Burseya Dağı ele geçirildi. Tepenin en yüksek noktasına Türk bayrağı diken askerler, buradaki beton sığınak ve mevzilerde bubi tuzaklarına karşı imha çalışması başlattı. Türkiye'ye roketli saldırıların düzenlendiği, stratejik öneme sahip dağın ele geçirilmesinin ardından Kilis ile Hatay'da gece sakin geçti. PKK/KCK/PYD-YPG'nin elindeki Afrin'e 13 kilometre uzaklıktaki Burseya Dağı'ndan teröristlerin temizlenmesinin ardından harekatın ilçeye doğru daha da hızlanacağı bildirildi.

TSK: 44 HEDEF İMHA EDİLDİ

Öte yandan Genelkurmay Başkanlığı'nca, 'Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin bilgilendirme yapıldı. Harekatın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısının 597 olduğu belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"Harekatın planlama ve icrasında sadece teröristler ve bunlara ait barınak, sığınak, mevzii, silah, araç ve gereçler hedef alınmakta olup, sivil/masum kişilerin ve çevrenin zarar görmemesi için her türlü dikkat ve hassasiyet gösterilmektedir. Hava Kuvvetleri tarafından gece süresince gerçekleştirilen hava harekâtı ile PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütlerine ait sığınak, barınak, mühimmat deposu ve silah mevzii olarak kullanılan 44 hedef imha edilmiştir. Harekâta katılan 25 uçak emniyetle üslerine dönmüşlerdir. Türk Silahlı Kuvvetlerince desteklenen 4 Özgür Suriye Ordusu mensubu hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralanmıştır. Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında, bölgeden elde edilen bilgilere göre gece süresince 40 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Harekâtın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 597 olmuştur. Hava harekâtı ve kara ateş destek vasıtaları ile desteklenen Zeytin Dalı Harekâtı, planlandığı şekilde başarıyla devam etmektedir."

 TERÖRİST MEVZİLERİ VURULDU

Burseya Dağı'ndaki mevzilerin vurulma görüntüleri ortaya çıktı. Zırhlı araçtan vurulan teröristlerin sığındığı Burseya Dağı'ndaki mevzilerin yerle bir edildiği görüntülerde, hedeflerin tam isabetle ateş altına alındığı ve bazı teröristlerin etkisiz hale getirildiği belirtildi.

REVİR OLARAK KULLANDIĞI SIĞINAK BULUNDU

Afrin kırsalında, teröristlerin gizlendiği yerlerde mayın ve bomba araması yapılıyor. Askerler tarafından arama sırasında teröristlerin gizlendiği bir sığınak bulundu. Revir olarak kullanıldığı belirtilen sığınakta, çok sayıda tıbbi malzeme ve ilaç ele geçirildi. Çatışmada yaralanan YPG'li teröristlerin, sığınağa getirilerek burada tedavi edildikleri öğrenildi.

2. ORDU KOMUTANI TEMEL, BURSEYA DAĞI'NDA

Zeytin Dağı Harekâtı'nı yöneten 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel, Burseya Dağı'nda Türk askerlerini ziyaret etti.

KİLİS VE REYHANLI'YA 2 ROKET DÜŞTÜ

Kilis'in Öncüpınar Mahallesi'ndeki zeytin bahçesine saat 14.30 sıralarında Afrin bölgesinden atılan roket düştü. Saat 15.00 sıralarında da Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Gültepe Mahallesi'nde boş bir alana roket isabet etti. Her iki olayla ilgili polis güvenlik önlemi alırken, patlamalarda ölen ya da yaralanan olmadı.

915. TEPE ELE GEÇİRİLDİ

Afrin'in batısındaki Racu belde merkezinin güneyindeki 915. Tepe'ye  yönelik sabah saatlerinde başlayan operasyon sayesinde belde çevresinde PYD/PKK'ya karşı tüm hakim noktalar kontrol altına alındı.

Öğle saatlerinde teröristlerden arındırılan 915. Tepe'nin alınması ile  harekatın 10. gününde Afrin'in beş beldesinde 15'i köy, biri köy altı yerleşim  ile 5'i stratejik dağ ve tepe olmak üzere 21 nokta örgütten kurtarılmış oldu.

TSK ve harekata destek veren ÖSO güçleri, harekatın önceki günlerinde,  Bülbül beldesinde Şengal, Zehran, Bali Köy, Kurni, Hay Oğlu, Heftar ve Ursa  köyleri ile Kürdo köy altı yerleşimini, Racu beldesinde Edamanli, Ali Bekki,  Bilal Köy, Ömer Uşağı ve Mamel Uşağı köyleri ve 740.Tepe'yi, Şeyh Hadid  beldesinde Şeyh Hadid Tepesi ve Kara Mitlak köyü, Cinderes beldesinde Hammam köyü  ile Mersides Tepesi'ni, Şeran beldesinde de Burseya Dağı ve Kastel Cündo köyü ele  geçirmişti.

GAZİLER AFRİN'E GİTMEK İSTEDİ

Hatay'ın İskenderun ilçesinde, Türkiye Muharip Gazileri Derneği İskenderun Temsilciliği'ne üye 70 gönüllü gazi, ellerinde Türk bayrakları ve zeytin dalı ile askerlik şubesine gelerek, askere gönüllü gitmek için dilekçe verdi. Derneğin İskenderun temsilcisi Neşet Turhan, Suriye'deki operasyona katılmak için geldiklerini belirterek, "Bizler bu vatanımız ve milletimizin değerleri uğruna ölümü göze almış, tarihimizden aldığımız güçlü gaziler olarak milletimize savaş açan bu hainlerin karşısında onurlu duruşumuzu sürdüreceğiz. Zeytin Dalı Harekâtı'na katılma talebimiz olduğunu, Mehmetçiğimizin yanında olduğumuzu, devlet ve milletimizin yurt savunmasında her zaman gönüllü asker olduğumuzu bildirerek, kayıtlarımızın yapılarak askere alınmamızı istiyoruz. Tüm gaziler askerlik şubesine gelerek dilekçelerimizi veriyoruz" dedi.

Gazilerin dilekçelerini Askerlik Şube Başkanı Albay Mustafa Ferhat Bakçibaşı teslim alarak gerekli işlemleri yapacağını söyleyip, teşekkür etti.

ALEVİ DEDELERİ DUA ETTİ

Hatay'ın Defne ilçesinde Şeyh Nasrettin Eskiocak önderliğinde bir araya gelen Alevi dedeleri, Zeytin Dalı Harekâtı'nın başarıyla sonuçlanması için Kuran-ı Kerim okuyup dualar etti. Dua sonunda açıklama yapan Alevi dedesi Nasrettin Eskiocak, "İlimiz sınırının hemen yanı başında terör örgütlerinin oluşmasını ve konuşlanmasını önlemek, ülkemiz ve ilimizin güvenliğini sağlamak amacıyla, Türk Silahlı Kuvvetleri'mizin Afrin'de başlatmış olduğu Zeytin Dalı Harekâtı'na desteğimizi göstermek, ordumuz ve askerlerimize dua etmek maksadıyla toplanmış bulunmaktayız. Bölünmez bir bütün olan Türkiye Cumhuriyeti'nin, başta ulusal güvenliği olmak üzere ilimizi ve ülkemizi tehdit eden unsurlara karşı, 'Zeytin Dalı Operasyonu' adıyla başlatılan Afrin operasyonunu sonuna kadar destekliyoruz. Nereden ve kimden gelirse gelsin terörü şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi