Görüş Bildir

Afrine ilerleyiş!

TÜRK Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Suriye'nin Afrin bölgesindeki PKK/KCK/PYD-YPG'li ve DEAŞ'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için başlatılan 'Zeytin Dalı Harekâtı'nda 16'inci güne girilirken, etkisiz hale getirilen terörist sayısı 897 olarak açıklandı.

Afrine ilerleyiş!

Zeytin Dalı Harekâtı'nı yürüten TSK birlikleri ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) unsurlarının Afrin'e doğru ilerleyişi sürüyor. Hatay ve Kilis sınırında gece boyunca aralıklarla top atışları duyuldu. Zeytin Dalı Harekâtı'nda askerin açtığı cephelerden biri de Afrin'e bağlı Bülbül beldesi oldu. Burseya Dağı'nın alınmasından sonra harekâtın ağırlık noktası olan Darmık Dağı'nın güneyinde yer alan Bülbül beldesi teröristlerden temizlendi. Bülbül beldesine giren Türk askerinin, terör örgütü PKK/YPG'nin karargâh olarak kullandığı binadaki görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde, Türk askeri, duvardaki 'sözde' Kürdistan haritalı saat ve örgüt flamaları ile  Abdullah Öcalan'a ait resimleri indiriyor. Karargâhta bulunan ABD bayrağı desenli battaniye ise dikkat çekti.

897 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Operasyonla ilgili Genelkurmay Başkanlığı'nda yapılan açıklamada, etkisiz hale getirilen terörist sayısının 897 olduğu açıklandı. Açıklamada şöyle dendi: "Hava Kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen hava harekâtı ile PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütlerine ait sığınak, barınak, mühimmat deposu ve silah mevzii olarak kullanılan 15 hedef imha edilmiştir. Harekâta katılan uçaklar emniyetle üslerine dönmüşlerdir.

'Zeytin Dalı Harekâtı' kapsamında bölgeden elde edilen bilgilere göre 74 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Harekâtın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 897 olmuştur.'

ÖLEN VATANDAŞ TOPRAĞA VERİLDİ

Hatay'ın Reyhanlı ilçesine dün yapılan roketli saldırıda Rıfat Sinirli'nin ardından hayatını kaybeden Ahmet Şanverdi (68) için Atike Hanım Camii'nde düzenlenen törene, Hatay Vali Yardımcısı Mahmut Hersanlıoğlu, Reyhanlı Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, Şanverdi'nin ailesi ve çok sayıda vatandaş katıldı. Camide kılınan cenaze namazının ardından Ahmet Şanverdi'nin cenazesi Oğulpınar Mahalle mezarlığında toprağa verildi.

KARAKOLA ATEŞ AÇILDI

Suriye'nin Afrin kenti kırsalında ateşlenen roket, sınır hattındaki Süngütepe Köyü hudut karakolunun nöbet kulesine isabet etti. Saldırıda kulede bulunan 6 asker yaralandı. Yaralı askerler, ambulanslarla Kilis Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Acil servisde yapılan tüm müdahaleye karşın 1 asker kurtarılamayarak şehit oldu. Yaralı 5 askerden 2'sinin hayati tehlikesinin bulunduğu bildirildi.

ŞEHİT SAYISI 3 OLDU

Şehit sayısının 3 olduğu bildirildi. Genelkurmay 3'üncü şehidin Afrin kırsalında isabet alan tankın yakınlarındaki bulunan asker olduğunu belirtti.

BÖLGE BOMBALANDI

Suriye'nin Afrin kenti kırsalından sınır hattında bulunan karakola düzenlenen saldırının ardından Şeyh Horoz Dağındaki teröristlerin belirlenen mevzileri, karadan ve havadan ateş altına alındı. Türk savaş uçakları ile sınırda konuşlu topçu bataryaları, teröristlerin mevzilerini bombaladı. Ateş altına alınan bölgeden yükselen duman Kilis'ten de görüldü.

KIRIKHAN'A ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Kilis'in Süngütepe Köyü hudut karakolunun nöbet kulesine atılan roketin patlaması sonucu şehit olan Uzman Çavuş Ahmet Bayram'ın (27) acı haberi memleketi Hatay'ın Kırıkhan ilçesindeki ailesini yasa boğdu. Kaymakam Mustafa Erkayıran, Belediye Başkanı Ayhan Yavuz ile askeri yetkililerden acı haberi alan bekar Bayram'ın annesi Zeycan ile babası Mustafa Bayram, gözyaşına boğuldu. Şehit haberiyle eve akın eden yakınları, Bayram çiftini teselli etmeye çalıştı. Şehidin 2 katlı evine Türk bayrakları asıldı, evinin önü temizlendi. Şehit Ahmet Bayram'ın cenazesinin yarın Kırıkhan ilçesinde toprağa verileceği bildirildi.

KULLANDIĞI EV VURULDU

Terörist mevzileri ve karargâh olarak kullandıkları binalar da çok namlulu roketatar ve fırtına obüsleriyle ateş altına alınıyor. Afrin kırsalında belirlenen ve teröristlerin karargâh olarak kullandıkları bir ev de fırtına obüsüyle ateş altına alındı. Tam isabetle vurulan ev, mühimmatların da patlamasıyla alev topuna döndü. İmha edilen evdeki bir grup teröristin de etkisiz hale getirildiği belirtildi.

PKK SİVİLLERİ HEDEF ALIYOR

Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesindeki terör hedeflerini bertaraf etmek amacıyla 20 Ocak'ta Özgür Suriye Ordusu ile ortaklaşa başlatılan Zeytin Dalı Harekatı sürüyor.

Başarıyla yürütülen hava destekli operasyonlarda tek tek etkisiz hale getirilen PYD/PKK'lı teröristler, köşeye sıkışınca Hatay ve Kilis'te yaşayan sivilleri hedef alıyor.

Harekatın başladığı ilk günlerden itibaren 88 kez roket, bir kez füze ve bir defa da havan mermisini Türkiye'de yaşayan halka yönelik ateşleyen teröristlerce Kilis şehir merkezine 34, Hatay'ın Reyhanlı, Hassa ve Kırıkhan ilçelerine ise 56 saldırı düzenlendi.

Sivilleri hedef alan saldırılarda 2'si Suriye uyruklu 7 kişi hayatını kaybetti, aralarında çocukların da bulunduğu 107 kişi yaralandı.

Roketli saldırılarda Reyhanlı'daki 17 yaşındaki Fatma Avlar ile Suriyeli sığınmacı Nadir El Fares, Rıfat Sinirli ve Ahmet Şanverdi, Kırıkhan'a atılan havan mermisi nedeniyle de TEDAŞ işçisi Şahin Elitaş yaşamını yitirdi, yaralanan 68 kişi hastaneye kaldırıldı.

Terör saldırılarında Reyhanlı'da 320 ev ve iş yeri hasar gördü, 33 araç ise kullanılamaz hale geldi. Hasarın, ağırlıklı olarak cam kırığı şeklinde olduğu belirlendi.

Harekat süresince Kilis kent merkezi de terör örgütü PYD/PKK'lı teröristlerin hedefinde yer aldı. Teröristlerin attığı 34 roket, aralarında caminin de bulunduğu kentteki farklı noktalara düştü.

Kilis'e yönelik Afrin'den düzenlenen terör saldırılarında terzi Muzaffer Aydemir (72) ve Suriye uyruklu Tarık Tabbak (28) yaşamını yitirdi, 39 kişi yaralandı.

Atılan roketler sonucu 9 ev, bir cami ve 12 araçta hasar oluştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi