Ağır darbe aldı

Nusaybin ilçesinde etkisiz hale getirilen PKK'nın sözde 2 üst düzey mensubunun batı illerinde düzenlenen saldırıları organize ettiği, asker ve polis noktalarında keşif yaptığı belirlendi

Ağır darbe aldı

MARDİN  - Mardin'in Nusaybin ilçesinde PKK'ya yönelik operasyonda etkisiz hale getirilen teröristlerin batı illerinde düzenlenen saldırıları organize ettiği, asker ve polis noktalarında keşif yaptığı tespit edildi.

                                     Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, 11 Şubat'ta Nusaybin ilçesinin Büyükkardeş, Küçükkardeş, Akarsu, Yavruköy, İlkadım ve Kuruköy, Ömerli'nin Sulakdere ve Aytepe ile Artuklu'nun Yardere ve Ahmetli mahallelerinde PKK'ya yönelik başlatılan "Şehit Jandarma Uzman Çavuş Sezer Aydemir" operasyonu sürüyor.

EYLEMLERİ ORGANİZE EDENLER

Polis ve jandarma ekiplerinin yürüttüğü operasyonda, Nusaybin ilçesine bağlı Kuruköy'de tespit edilen ve etkisiz hale getirilen PKK'nın sözde 2 üst düzey mensubunun batı illerinde düzenlenen terör saldırılarını organize ettiği öğrenildi. Terör örgütünün sözde Türkiye sorumlularından Behzat ve yardımcısı Rojhat kod adlı teröristlerin yapılan incelemelerde batı illerinde asker ve polis noktalarında saldırı için keşif yaptığı belirlendi. Behzat kod adlı örgüt üyesinin Murat Karayılan'ın yakın korumalığını yaptığı, en önemli ve güvendiği isimlerin başında yer aldığı tespit edildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz