Ahmet Altan subliminal mesaj açıklamaları ile gözaltına alındı

14 Temmuz akşamı katıldığı programda gizliden darbe mesajı verdiği iddia edilen Ahmet Altan, ve kardeşi gözaltına alındı. Peki Ahmet Altan kimdir?

Ahmet Altan subliminal mesaj açıklamaları ile gözaltına alındı

Ünlü gazeteci - yazar Ahmet Altan ve kardeşi Prof. Dr. Mehmet Altan terörle mücadele ekipleri tarafından gözaltına alındı. Bu sabahın ilk ışıklarında gözaltına alınan Ahmet Altan ve kardeşi FETO ile bağlantılı olduğu gerekçesi ve katıldığı bir programda yaptığı açıklamalar sonrasında gözaltına alındığı açıklandı. Sosyal medyada uzadı uzadıya yer alan Ahmet Altan'ın gözaltına alınma kararı akabinde herkes Altan kimdir? diye merak etti. Sizler için Ahmet Altan kimdir? ve detaylarını araştırdık.

AHMET ALTAN NEDEN GÖZALTINA ALINDI?

Nazlı Ilıcak ve Prof.Dr. Mehmet Altan’ın hazırladığı bir televizyon kanalına konuk olan Ahmet Altan'ın yaptığı konuşma dikkatleri üzerine toplamıştı. subliminal mesaj verdiği iddia edilen Altan, bu sabah saatlerinde FETO soruşturması sonrasında yakalanıp gözaltına alındı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu  savcılarından Can Tuncay tarafından yürütülen FETÖ'nün darbe girişiminin ardından  başlatılan soruşturma kapsamında, Ahmet ve Mehmet Altan'ın gözaltına alınma  gerekçesi ortaya çıktı.

ŞÜPHELİ SIFATIYA YARGILANACAKLAR

Şüpheli sıfatı ile terör örgütü hakkında gizli mesajlar içeren açıklama suçundan (şüphelilerin) darbe girişimini  öncesinde terör örgütünce fikir-eylem birliği içerisinde olmadan bilmelerinin ve  bunu bir gün önce kamuoyu algısını şekillendirecek biçimde beyan etmelerinin  mümkün olmayacağı'' kaidesiyle yakalanma emri çıkartıldı.

ALTAN AİLESİNDEN İLK AÇIKLAMA 

Gözaltılardan sonra Ahmet Altan'ın kızı Sanem Altan Twitter üzerinden bir açılama yaptı. Sanem Altan'ın açıklaması şöyle: "Ne yazacağım diye merak edenlere;demokrasi yolunda böyle şeylere şaşırmak üzülmek Altan geni için pek mümkün değil,her türlü haksız olsa da!"

AHMET ALTAN BİYOGRAFİSİ

 Romanları best seller olmuş, gazeteciliğiyle de oldukça dikkat çekmiştir. Tehlikeli Masallar, Sudaki İz, Aldatmak veEn Uzun Gece yazarın önemli kitaplarından birkaçıdır. Meclis kararı ile Sudaki İz isimli romanı toplatılıp yakılmış ve bu sebepten yargılanan ilk cumhuriyet dönemi yazarı olmuştur. Altan kendisi gibi gazeteci yazar olan Mehmet Altan’ın ağabeyi, Çetin Altan’ın da oğludur. 1950 yılında dünyaya geldi. Gazeteci yazar Çetin Altan’ın iki oğlundan biriydi. Bir süre Robert Kolej’e devam ettikten sonra Ankara Koleji’nde eğitimini sürdüren Altan, Orta Doğu Teknik Üniversitesi’ni kazandı. Ancak çeşitli nedenlerden dolayı ayrılmak zorunda kaldığı ODTÜ’den sonra İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nden mezun oldu. Altan’ın Nokta dergisinde başladığı köşe yazarlığı serüveni Hürriyet ve Güneş gazeteleri için yazdığı günlük yazılarla devam etti.

ltan’ın 2001 yılında yayımladığı “İsyan Günlerinde Aşk” isimli romanı elli bin baskı yaparak piyasaya çıkmıştı. “Kılıç Yarası Gibi” adlı romanının devamı niteliğinde olan romanda 31 Mart Vakası’nı ele alan Altan, çok satan kitaplarına bir yenisini daha eklemişti. Altan daha sonra sırasıyla Kristal Denizaltı, Ve Kırar Göğsüne Bastırırken, Aldatmak ve En Uzun Gece isimli romanlarını hayranlarıyla buluşturdu. Halen gazetecilikle birlikte roman yazarlığına devam etmektedir.

Kaynak: Diyarbakır Söz