Aileler şaşkın!

Evleri yıkılma tehlikesi bulunan aileler, ’15 gün içerisinde evleri tahliye edin’ yazısıyla neye uğradıklarını şaşardı.

Aileler şaşkın!

Diyarbakır’da, geçtiğimiz günlerde aşırı yağışlar nedeniyle evleri yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kalan yaklaşık 20 aile, belediyeden gelen ’15 gün içerisinde evleri tahliye edin’ yazısı ile neye uğradıklarını şaşırdı. Gidecek yerleri olmayan aileler, yıkılmaya yüz tutan evlerinde bekliyor.

TAHLİYE EDİLEN İKİ BİNA SAKİNİ

Bağlar ilçesi Muradiye Mahallesi'nde 10 gün önce aşırı yağışlar nedeniyle iki binada yıkılmalar başladı. Bu tarihte Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri, mimarlar ve yapı dayanıklılığını değerlendiren görevliler, zarar gören her iki binanın da her an yıkılabileceği raporu oluşturdu. Yapılan değerlendirmeleri göz önünde bulunduran Bağlar Belediyesi yetkilileri, burada yaşayan 20 aileye, 15 gün içerisinde evlerin tahliye edilmesine ilişkin belge gönderdi. Evlerinde korkuyla bekleyen vatandaşlar, iddiaya göre belediyeye giderek evleri tahliye edebileceklerini fakat maddi durumlarının olmadığını kendilerine yardım edilmesini talep etti. Taleplerine olumsuz yanıt alan vatandaşlar da yıkılma tehlikesi bulunan evlerinde kalmaya devam etti.

ÖLECEKSE EVİMİZDE ÖLELİM

Bna sakinlerinden Ata Daşyürek, yaklaşık 10 gün önce yağışların yoğun olduğu bir dönemde binalarından taşların düşmeye başladığını söyledi. Daşyürek, "Bunun üzerine bölgeye AFAD, itfaiye, zabıta, polis, sağlık ekipleri buraya geldi. İnsanların can güvenliğinin olmadığına ilişkin tespit yaptılar. Burada inceleme yaptıktan sonra rapor yazıp Bağlar Belediyesine göndermişler. Raporda, insanların bu binalarda doğru değil, tahliye edilmesi gerekir diye bilgi sunulmuş.

EVİMİZİN TAHLİYESİ İSTENİLDİ

Bunun üzerine belediye de bize bir yazı gönderdi, 15 gün içerisinde bu evlerin tahliye edilmesine yönelik. Biz çıkıp gidelim, tamam kabul gidelim ama nereye gidelim. Biz de yetkililerle görüştük, yaklaşık 200 insan burada yaşıyor, maddi durumlarımız iyi değil. Hiçbir kurumdan maddi destek alamadık. Bize mağduriyetlerin giderilmesi adına maddi destek vermem lazım ama ödeneklerinin olmadığı için bu yardımı yapamam dediler. Biz buradan başka bir yere gidemeyiz. Eğer bize yardım etmeyeceklerse bıraksınlar kendi evimizde ölelim. Öleceksek kendi evimizde öleceğiz. Mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz" dedi.

Bina sakinlerinden Recep Azdağ da, çeşitli kurumlara gittiklerini herhangi bir cevap alamadıklarını söyledi. Maddi durumlarının yetersiz olduğunu kaydeden Azdağ, ölümü beklediklerini ifade etti.

BAĞLAR BELEDİYE BAŞKANI

Öte yandan konuyla ilgili Bağlar Belediye Başkanı Birsen Kaya Akat ise, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün aldığı rapora istinaden böyle bir tahliye kararı aldıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Vatandaşlarımızın yardım taleplerine hiçbir şekilde olumsuz yanıt vermedik. Belediyemizin sosyal konutları olmadığı için vatandaşlarımızı Büyükşehir Belediyesinin sosyal konutlarına yönlendirdik. Vatandaşlarımızın mağdur olmasını biz de istemeyiz.”

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler