Görüş Bildir

AK Parti 15. yılını kutluyor

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti), kuruluşunun 15’inci yılını, partisinin genel merkezinde düzenlediği programla kutluyor.

AK Parti 15. yılını kutluyor

Program kapsamında eski Başbakan Ahmet Davutoğlu konuşma yaptı. Davutoğlu'nun ardından kürsüye 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül çıktı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'ndeki törene video konferansla seslendi. Daha sonra kürsüye Başbakan Binali Yıldırım çıktı. Yıldırım, "FETÖ ve bölücü PKK başta olmak üzere terörü Türkiye gündeminden çıkaracağız. Çetelerden temizlenmiş, bağımsız ve tarafsız yargı, iyi işleyen adalet sistemi olmazsa olmazımızdır. Çok daha gelişmiş bir demokrasi ve hukuk devleti olarak yürüyüşümüzü sürdüreceğiz" dedi.

Genel merkezin bahçesinde hazırlanan kürsü ve ekranlarla yapılan programın sade olmasına dikkat edildi.

Programa, Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım’ın yanısıra 11’nci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı Taner Yıldız ile çok sayıda eski-yeni AK Parti kurmayı katıldı. Programda, AK Parti’nin 15 yılını anlatan bir video gösterimi de yapıldı.

BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM'IN KONUŞMASI

-15 yıl boyunca bir yandan Türkiye’yi kalkınma yarışında ön saflara taşıdık. Bir yandan da vesayet odaklarıyla mücadele ede ede geldik. Türkiye’nin bütün imkan ve kaynaklarını vatandaşlarımız için kullandık. Her şey Türkiye için dedik ve her şeyi Türkiye için yaptık. Ülkenin tükenmiş damarlarını bir bir açtık. Yolları böldük gönülleri birleştirdik. Türkiye’yi adaletle hakkaniyetle büyüttük. İnsanımızın izzetini şerefini itibarını hep savunduk hep koruduk. Önce Türkiye diye yola çıktık.

-AK Parti baştan itibaren etnik bölgesel ve dini milliyetçiliğe her türlü ayrımcılığa net bir şekilde karşı durmuştur. Her kesimi kucaklayan bir Türkiye partisi olmuştur. AK Parti milletin sesi Türkiye’nin partisidir, AK Parti milletin ta kendisidir. AK Parti ezber bozan uygulamalarıyla Türkiye’nin ufkunu açmıştır. AK Parti bir çok yasakları Türkiye’nin gündeminden çıkarmıştır. Kadınlarımız ve gençlerimiz başta olmak üzere toplumun tüm kesimlerin siyasetin yolunu açmıştır.

BUGÜN DAHA GÜÇLÜYÜZ

-Bugün düne göre daha güçlüyüz. Bugün, nice nice krizleri, tuzakları, ihanetleri, vesayetleri geride bırakmış bir parti olarak karşınızdayız. Gezi kalkışmasından 17-25 Aralık darbe girişimine, 6-7 Ekim vahşetinden çukur siyasetine kadar birçok hain girişimi başarıyla püskürttük. Son olarak 15 Temmuz'da milletle birlikte dünyanın en şeytani, en alçak darbe girişimini bertaraf etmiş ve darbecilere diz çöktürmüş bir yönetim kadrosudur AK Parti.  

BAĞIMSIZ, TARAFSIZ YARGI...

 -FETÖ ve bölücü PKK başta olmak üzere terörü Türkiye gündeminden çıkaracağız. Çetelerden temizlenmiş, bağımsız ve tarafsız yargı, iyi işleyen adalet sistemi olmazsa olmazımızdır. Çok daha gelişmiş bir demokrasi ve hukuk devleti olarak yürüyüşümüzü sürdüreceğiz.

18.05: Abdullah Gül'ün ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, video konferansla bağlandı. Erdoğan, "7 Ağustos’ta Yenikapı'da bir araya gelen siyasi parti genel başkanları ve vatandaşlarımız ülkemizin önünde yeni bir kapının açılışı olmuştur. Bu yeni kapıya sonuna kadar sahip çıkacağına inanıyorum" dedi. Erdoğan, "Maalesef bu alçaklar o gece 240 evladımızı şehit ederek 2195 kardeşimizi yaralayarak milletimize bedel ödetmişlerdir. Bu ihaneti yapanlardan hesap sormak ve FETO’nun kökünü kazımak boynumuzun borcudur" diye konuştu.

GÜL'DEN DARBE GİRİŞİMİ TEPKİSİ...

17: 50 Kürsüye çıkan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün sözleri şöyle: Hepinize sevgilerimi, muhabbetlerimi sunuyorum. Ak Parti’nin 15 yıl önce kuruluşu ve 15. Kuruluş yıldönümü vesilesiyle sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. 15 sene dile kolay, yıllar su gibi akıp gidiyor. AK Parti’yi kurduğumuzda o zamanki şartları şöyle bir hatırlarsanız maalesef Türkiye o zaman da karamsar bir ortam içindeydi, siyaset bölük pörçük olmuştu ve halkın beklentisi de olumlu değildi. Hep beraber kuruluşunu gerçekleştirdiğimiz AK Parti 15 sene içinde Türkiye’yi inanılmaz bir şekilde değiştirdi ve bugünlere taşıdı. Bir kez daha bütün emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum. 15 Temmuz’da şehit verdiğimiz Erol kardeşimizi özellikle hatırlamak istiyorum. İlk günden beri bu partinin halkla bütünleşmesinde olağanüstü emeği geçti. Allah rahmet etsin. Bugün 15 Temmuz’un yani 1 ay önce yaşadığımız çok karanlık gecenin birinci ay dönemi. Maalesef 4 hafta önce hiçbirimizin düşünemeyeceği, kimsenin hayal edemeyeceği şekilde devlet kademelerine sızmış olan bu hareketin darbe girişimiyle uyandık. Çok şükür ki başarılamadı. Halkın canını ortaya koymasıyla önlendi. Kim var dendiğinde ben varım diye sokağa çıkanlar tankların önüne yattı, kurşunlara göğüslerini siper ettiler ve bu karanlık sayfanın açılması önlendi. Bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.

FETÖ YORUMU: TÜRKİYE MÜSLÜMANLIĞINDA GÖRÜLMEMİŞ ŞEKİLDE...

Gerek yeni bir cemaat olsun, ideolojik bir yapı olsun, siyasi yapı olsun eğer aklını fikrini bir kişiye teslim ederse sonu böyle olur. Çok şükür ki bu karanlık sayfa açılmadı. Herkesin aklını fikrinin muhakemesini ortaya koymasını ve yeri geldiğinde bunları konuşması gerekir. Böyle olmazsa, bir de bu yapılar şeffaf olmazsa, gizlilikler olursa, Türkiye Müslümanlığında hiç görülmemiş şekilde takiye yapılırsa, iki yüzü olursa neticede toplumların ülkelerin başına bu tip felaketleri getirirler. Çok şükür ki bu karanlık sayfa açılmadı. 15 sene önce partimizi kurduğumuzda da Türkiye’nin önü önlenemez bir şekildeydi. O zaman arkadaşlarımızla gece gündüz çalıştık.

Herkesin hayat standardı yükseldi. Bütün dünyada herkes Türkiye ile dost olmaya uğraştığı bir ülke yaptık. Bunları yaparken de hafızalar unutuyor, anti demokratik bir çok saldırılarla da karşı karşıya kaldık. Bu parti anayasa mahkemesinden sadece 1 oyla öldü.

Türkiye’nin geleceği omuzlarımızda. Türkiye’yi bu karanlıktan çıkartmak için geleceğe bakmak gerekir. Açık şekilde programları yapıp, demokrasiyi daha çok derinleştirecek, hukuku güvenilir hale getirecek, yeri geldiğinde herkese hesap verebilecek bir siyasi ortamı inanıyorum ki yine AK Parti yapacaktır.

DAVUTOĞLU: FETÖ DENİLEN ÇETE...

17:40: Eski Başbakan ve Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu şöyle konuştu: Milletleri ve siyasi hareketleri diğerlerinden ayıran kolay zamanlardaki tavırları değil zor dönemlerde, sıkıntılı kavşaklarda aldıkları tavırlardır. 15 yıllık AK Parti’nin tarihinde zor dönemeçler alınmıştır. Bu sene 15. yılımız daha bir anlamlı kutlanıyor. 1 ay önce demokrasi zaferine birlikte imza attık. Milletin geleceğini karartmak isteyenlere dur dedik. O millet o gece varlığını bir kez daha bütün dünyaya göstermiştir. Bu mücadeleye katkıda bulunanları rahmetle anıyoruz. Onlar nice 15 yıllarda gönlümüzde olacaklar. Bütün siyasi partiler birlikte davrandı, onları da takdirle anıyoruz. 20. Yüzyılın başında da ilk 15 yıl çok zordu. 2001’de bu parti kurulduğunda da Türkiye bir fetret devri yaşıyordu. Bu hareket 14 yıl içinde milletin makus tarihini değiştirdi. Baktılar ki bu milleti durdurmak mümkün değil, durdurmak için daha önce denedikleri kumpasları yeniden harekete geçirdiler. FETÖ denilen bir çeteyi düğmeye basarak harekete geçirmeye çalıştılar. Ama bütün milletimizin tek yürek olduğunu hesap edemediler. AK Parti kadrolarına şunu söylüyoruz, biz biriz, birlikteyiz ve omuz omuzayız. Hiçbir nifak bu büyük ailenin içine giremeyecek. Tuzak kuranlar olduğu gibi o tuzakları bozacak Rabbimiz ve AK Parti kadroları var. Ak Parti herhangi bir siyasi hareket değildir. AK Parti bu toplumun bütün kılcal damarlarında varlığını sürdüren bir harekettir. Hiç merak etmeyiniz, Türkiye Cumhuriyeti ve Ak Parti kadroları dimdik ayaktadır. Bütün uluslararası camiaya sesleniyoruz, gün sınav günüdür. Bu çetenin elebaşını Türkiye’ye adaletin huzuruna çıkarmak için teslim etmek zorundasınız. Tekrar 15. Yılımız hayırlı ve mübarek olsun. Allah şehitlerimize rahmet eylesin, Ak Parti kadrolarına bu demokrasi meydanında zafer kutlamayı nasip etsin.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi