Görüş Bildir

AK Parti Olağan Kongreye Hazır!

Ak Parti gelecek Pazar günü düzenlenecek olan olağan kongreye hazırlık aşamalarını hazırlamış görünüyor. Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, AK Parti olağan kongresi için son dakika yaptığı açıklama da olumsuzlukları geride kalıp, yeni bir Türkiye iin hareket edileceğeni açıkladı.

AK Parti Olağan Kongreye Hazır!

Ak Parti gelecek Pazar günü düzenlenecek olan olağan kongreye hazırlık aşamalarını hazırlamış görünüyor. Genel Başkan Yardımcısı Cevdet  Yılmaz, AK Parti olağan kongresi için son dakika yaptığı açıklama  da olumsuzlukları geride kalıp, yeni bir Türkiye iin hareket edileceğeni açıkladı. Yaptığı açıklama da "Kurucu Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan,  inşallah tekrar aday olacak ve seçilecek. Bu bizim için çok önemli ve heyecan  verici bir Hadise." diyen Yılmaz, kongreyle Türkiye'de Cumhurbaşkanlığı hükümet  sistemine geçişte önemli bir adımın daha atılmış olacağını vurguladı.

 Yılmaz, kongrede sadece genel başkanlık seçimi yapılmayacağını, aynı  zamanda Merkez Karar Yürütme Kurulu ve diğer kurullarda da bir yenilenmenin  olacağını ifade etti. Her kongrenin "taze kan" anlamında bir fırsat olduğunun  altını çizen Yılmaz, AK Parti'nin bu fırsatı değerlendireceğini dile getirdi. Yılmaz, kongrede Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın  yapacağı konuşmaların hem AK Parti hem de Türkiye'nin gelecek perspektifi  açısından önemine dikkati çekti. Kongreye yoğun bir katılım beklediklerini ifade  eden Yılmaz, bin 470 civarında delegenin kongrede olacağını söyledi.

 Bu kongre için yeni bir şarkı düşünmediklerini, zaten geniş bir  repertuvarları olduğunu kaydeden Yılmaz, halk tarafından sevilen pek çok şarkının  kongre salonunda duyulacağını anlattı.

  YENİ BİR ATILIMA İHTİYAÇ VAR

 Kongre duyurusunu "Yeni Atılım Dönemi; Demokrasi, Değişim, Reform"  sloganıyla yaptıklarını hatırlatan Yılmaz, "Daha özgürlükçü, gelişmiş ve müreffeh  bir Türkiye için yeni bir atılım döneminden bahsettik. Şimdi diyoruz ki yeni bir  atılım dönemine ihtiyaç var. Son bir kaç yıldır yaşadığımız olumsuzlukları da  geride bırakarak, Türkiye'nin geleceğe dönük yeni bir hamleyle yürüyüşünü devam  ettirmesi gerekir. Kurucu Genel Başkanımız ve AK Parti'nin buluşması, sadece  partiye değil ülkemize yeni bir heyecan getirecektir." değerlendirmesinde  bulundu.  Sosyal medyadaki çalışmalarda "Sağlam İrade, Kurucu Lider" ve "Sağlam  İrade, Güçlü Türkiye" gibi sloganlar kullanıldığını aktaran Yılmaz, bu  kavramların özünün "kutlu davayı ortaya koymak ve bunun kurucu liderle  buluşmasının altını çizmek" olduğunu vurguladı. Kongre gündemi belirlenirken resmi gündeme bir tüzük maddesinin  konulduğunu ifade eden Yılmaz, sözlerine şöyle devam etti: "Bunun kullanılıp, kullanılmayacağı ihtiyaca göre belirlenecek. Şu  anda belli çalışmalar yapılıyor. Bunlarla ilgili henüz karar verilmiş değil.  Tüzük değişikliğine ihtiyaç olduğu yönünde karar alınırsa, o gün bir Tüzük  Komisyonu oluşturulup bu teklif gündeme getirilir ve delegelerin onayı olursa  bazı tüzük değişiklikleri de söz konusu olabilir."

 Olağanüstü kongrenin ardından AK Parti'nin olağan kongre sürecine  gireceğine işaret eden Yılmaz, en geç 2018'in sonbaharına kadar bu kongrenin de  gerçekleşeceğini açıkladı. Yılmaz, bazı değişiklikleri yapmak için hem olağanüstü  kongrenin hem de olağan kongrenin imkan sunduğunu söyledi.

HSK SEÇİMİ

 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, Hakimler Savcılar Kurulu  üyelerinin TBMM'de seçilmesine ilişkin de değerlendirme yaptı. Yeni düzenlemeyle Kurulun 13 üyesinden 7'sinin TBMM'de seçildiğine  vurgu yapan Yılmaz, şunları kaydetti: "İki turlu bir oylamayla en son beşte üç çoğunluk gerekiyor. Bugünkü  sayılarla baktığınızda en az 330 milletvekilinin oyuyla seçilebiliyor.  Dolayısıyla bir uzlaşma gerektiriyor. Bu uzlaşma sağlandı. Milliyetçi Hareket  Partisi ile sağlanan bir uzlaşmayla bu seçim gerçekleştirilmiş oldu. Meclisimiz  adına gurur verici bir gün oldu. Bu uygulama, Meclisin gücünü, etkinliğini bir  kez daha ortaya koydu. Yeni Anayasa değişimiyle birlikte, Meclisin yeni yetkilere  kavuştuğunu da göstermiş oldu. Meclisin yaptığı oylama şunu gösteriyor, yeni  sistemde işin odağında millet, milli irade var."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir