AK Partili Özdağ'dan sert Kenan Evren eleştirisi

Ak Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, yaşamını yitiren Kenan Evren'i eleştirdi. Darbe döneminde 7 yıl cezaevinde yattığını söyleyen Özdağ, "Evren ve arkadaşları insanlarımıza ve Türkiye'ye çok zulmettiler. Bir sağdan, bir soldan genç insanları darağacına yollarken; bir an olsun düşünmediler. Çocuklarını o dönemde işkencelerde, idamlarda kaybeden annelerin sevinçli günü. Çünkü bizim, zalimimiz, tırnak içinde söylüyorum Firavunumuz öldü" dedi.

AK Partili Özdağ'dan sert Kenan Evren eleştirisi

AK Parti Manisa Milletvekili ve kentten üçüncü sıra vekil adayı Selçuk Özdağ, Manisa'da kahvaltılı toplantıda sivil toplum kuruluşları yöneticileriyle bir araya geldi. AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç, AK Partili Şehzadeler Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Çipiloğlu ve partililerin de katıldığı toplantıda; Özdağ'ın gündeminde, vefat eden Kenan Evren vardı. Kendisinin de o süreçte yedi yıl cezaevinde yattığını ve işkencelere maruz kaldığını söyleyen Özdağ, "Evren ve arkadaşları insanlarımıza ve Türkiye'ye çok zulmettiler. Bir sağdan, bir soldan genç insanları darağacına yollarken; bir an olsun düşünmediler, gözlerini kırpmadılar. Bu nedenle çocuklarını o dönemde işkencelerde, idamlarda kaybeden annelerin bugün sevinçli günü. Çünkü bizim bugün zalimimiz, tırnak içinde söylüyorum Firavunumuz öldü" dedi.
'BİR GÜN DAHİ OLSA KENAN EVREN CEZAEVİNDE YATMIŞ OLSAYDI'
Her darbenin arkasında olduğu gibi 12 Eylül darbesinin arkasında da egemen güçlerin olduğunu söyleyen Özdağ, "O dönem içinde bize konuşmayı, tanışmayı ve tartışmayı öğretmediler, kavgayı öğrettiler. Bunda çok ciddi bir şekilde askerlerin, aydınların, medya patronlarının siyasetçilerin rolü vardır. Ama gençleri suçlamak yanlıştır. Çünkü gençler heyecanlıydı, idealistti. Türkiye 1980 darbesiyle en az 20 yıl geri kalmıştır. 'Kenan Evren ve arkadaşları kardeş kavgasını önledi. Bu nedenle bu darbe meşrudur' diyenleri kınıyorum. Türkiye'de bir hastalık gibi her on yılda bir darbe oldu. Kenan Evren yargılandı, rütbeleri söküldü. Yargılanması sürecinde, Darbeleri ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu olarak kendimi bahtiyar hissediyorum. Bunda Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın çok ciddi bir rolü var. Şayet Evren ve diğer arkadaşları yargılanmışlarsa; bu süreçte 2010 referandumunun çok önemli bir payı vardır. Ama gönlüm isterdik ki, bir gün dahi olsa Kenan Evren cezaevinde yatmış olsaydı. Bir gün dahi olsa nezaret altına alınsaydı. Kimsenin içeri girmesini istemem ama bunların bir günde olsa acılarımızı yaşamasını isterdim. İnşallah öbür tarafta adil olan Allah hesabını görecektir" diye konuştu.
Türkiye'yi ne zaman millet iradesiyle seçilen siyasiler yönetmek isteseler batılı emperyalist güçler tarafından bir bahane öne sürülerek ekonomik kriz çıkartılmak istendiğini kaydeden Özdağ, "Bu ülkede öncelikle Cumhuriyet Halk Partisi, Demokrat Parti kavgasını başlattılar. Partiler bizim amacımız oldu. Halbuki gerçek inanç insanların mutluluğudur. Allah'ın rızasını kazanmaktır. Milletimiz AK Partiye inandı. Sayın Erdoğan'a, Sayın Arınç'a, Sayın Gül'e, Sayın Davutoğlu'na ve arkadaşlarına güvendik ki bugüne kadar 9 seçim zaferi kazandık" diye konuştu.
2010 referandumuna kadar askeri cuntanın, bazı şantajcı sermaye ve medya sahiplerinin siyasileri tehdit ettiğini belirten Özdağ, Süleyman Demirel'in anılarında "Giresun'a mitinge gittik. Tam arabaya bineceğiz, bir asker yanıma yaklaştı ve Menderes'in idamlık resmini göstererek sözümüzü dinlemezsen aynı akıbet seni bekliyor mesajı verdi" dediğini aktardı. Özdağ, "Bu tüm siyasilere yapılmak istendi. Nerede bir zaafı varsa o zaaftan dolayı tehdit edildi siyasetçiler. Devlet dairelerinde oligarşik bürokrasi vardı. Vatandaş devlet kurumuna gittiğinde işi yaptırmak bir tarafa azar iştip çıkıyordu. Bu nedenle oligarşik bürokrasi ve buna hizmet eden bürokratların da Türkiye'ye çok büyük zararları dokunmuştur" dedi.

Kaynak: DHA