Akar; Çöpleri biz temizleyeceğiz

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin, terör soruşturması kapsamında, Belediye Başkanı Gültan Kışanak ile Meclis Üyesi Fırat Anlı'nın gözaltına alınmasını protesto gerekçesiyle hizmetlerini aksatmasına tepki gösterdi.

Akar; Çöpleri biz temizleyeceğiz

AK Parti İl Başkanı Akar  ulaşım ve temizlik hizmetlerinde 5 gündür yaşanan aksamaların vatandaşı mağdur ettiğini, kendilerinin de bundan şikayetçi olduklarını belirtti.

Belediye yetkililerin herhangi bir çaba içerisinde bulunmadığını aktaran Akar, "Diyarbakır, bu kadar kirli ve bakımsız olmamalı. Biz siyasal belediyecilik değil, hizmet belediyeciliği istiyoruz. Maalesef DBP belediyelerinde hep siyasal belediyecilik yapılmıştır. Hizmet belediyeciliği yerine getirilmemiştir." dedi.

- "Belediyenin halkı mağdur etmemesi lazım"

"Eğer çöpler toplanmazsa, AK Parti teşkilatı olarak valilik ve vatandaşla beraber biz toplayacağız." ifadesini kullanan Akar, şunları söyledi:

"Belediyenin halkı mağdur etmemesi lazım.Topu valiliğe veya emniyete atmaya çalışıyorlar. Bu doğru bir bilgi değildir. Kamuoyunun bunu bilmesini istiyorum. Belediyenin temizlik konusunda yeterli bir gayret içerisinde olmadığını vatandaşlarımız biliyor."

- "Çöp arabalarının çıkışını engelleyen ne askeri ne de polis aracı var"

Belediye araç parkının girişinin emniyete ait araçları tarafından kapatıldığına ilişkin HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın ortaya attığı iddianın doğru olmadığına işaret eden Akar, söz konusu yerde güvenlik gücünün bulunmadığını bildirdi.

Akar, iddianın aksine valiliğin çöpün toplanması konusunda belediyeye yazılı uyarısının bulunduğuna dikkat çekerek, şöyle devam etti:

"Yarın sabaha kadar çöpler toplanmadığı taktirde idari ve yargı tedbirlerine de başvurulacak. Çöp arabalarının çıkışını engelleyen ne askeri ne de polis aracı var. Bu akşam da çıkıp temizlik yapabilirler. Eğer emniyet engelliyorsa, il başkanı olarak bana desinler ki 'Şu nokta da engel var' hemen  teşkilatla beraber gidip o engeli kaldırırız."

Kaynak: Diyarbakır Söz