Akar ve Turgut’tan taziye ziyareti

AK Parti İl Başkanı Akar ile HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Turgut, saldırıda hayatını kaybedenlerin cenazesinin bulunduğu morga gelerek, buradaki yakınlarına baş sağlığı diledi.

Akar ve Turgut’tan taziye ziyareti

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar, merkez Sur ilçesinde PKK'lı teröristlerce bomba yüklü saldırıyla ilgili, "Bu saldırının PKK tarafından gerçekleştirildiği kuşku götürmez bir gerçektir. Bu son derece haince bir saldırıdır." dedi.

Akar ve Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkan Yardımcısı Vedat Turgut, Sur ilçesinde PKK'lı teröristlerin bomba yüklü araçla yaptığı saldırıda hayatını kaybedenlerin cenazesinin bulunduğu Selahaddin Eyyübi Devlet Hastanesi morgu önüne geldi. Akar ve Turgut, terör saldırısında yaşamını yitirenlerin yakınlarına, başsağlığı diledi.

Saldırının terör örgütünün ele başlarından Cemil Bayık'ın "Biz terörü, şiddeti metropollere yayacağız" beyanından sonra gerçekleştirilen bir saldırı olduğunu vurgulayan Akar, "Bu saldırının PKK tarafından gerçekleştirildiği kuşku götürmez bir gerçektir. Bu son derece haince bir saldırıdır. Hem sivil hem de polislerin hedef alındığı bir terör saldırısıdır." ifadesini kullandı.

Son günlerde terör örgütü tarafından farklı yerde yapılan saldırılarda asker, polis, sivil ayrımı yapılmadığına işaret eden Akar, terör örgütü tarafından hedefin insanlar ve insanlık olarak saptandığını anlattı.

"AK Parti hükümeti olarak Türkiye'nin gündeminden terörü ve destekçilerini artık çıkarma konusunda bir kararlılığa sahibiz" diyen Akar, şöyle devam etti:

"Terör örgütlerinin tümü de bizim için aynıdır, FETÖ, PKK, DAEŞ, DHKP-C ve diğer terör örgütleri de aynı oranda bize tehdittir. Bütün Türkiye toplumunun terör örgütleri karşısında kenetlendiğini de görmekteyiz. Bu da bizi memnun etmektedir. Ne terör örgütleri ne de arkasındaki küresel güçler arzu ettikleri sonucu elde edemeyecektir. Bölge halkına da önemli görevler düşüyor. Doğu ve Güneydoğu'daki vatandaşlarımızın bütün terör saldırıları karşısında güçlü bir reaksiyon ortaya koyması gerekiyor. Sadece devletin güvenlik kuvvetlerinin üzerine bu görevi bırakamayız. Halkın da sesini terör ve bu adice saldırılar karşında yükseltmesini bekliyoruz."

Turgut da morg önünde saldırıda gelini Demet Yıldırım Aydın (31) ile torunları Oğuz Kaan (8) ve Ceylinaz'ı (3) kaybeden, cenazeleri teslim almak için Kocaeli'nin Gebze ilçesinden Diyarbakır'a gelen Turan Aydın'a başsağlığı ve sabır diledi.

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Türk, Kürt, Arap, Çerkez ve Zaza herkesin meydanlarda çıktığını anımsatan Turgut, darbe girişimiyle Suriye ve Irak gibi Türkiye'de de bir iç savaş çıkarılmak istendiğini, fakat halkın buna engel olduğunu bildirdi.

Turgut, "15 Temmuz'u farklı bir şekilde değerlendiren farklı bir beklenti içinde olan güçler, şu anda yerli piyonlarını, kuklalarını devreye geçirmişlerdir." dedi.

Yıllarca bu ülkede kan dökenlerin Diyarbakır, Silopi ve Cizre gibi ilçelerde çukurlar kazdığına işaret eden Turgut, şöyle konuştu:

"15 Temmuz büyük bir girişimdi. Kimse 3-5 askerin girişimi olarak görmesin. Bu millet Kürdü, Türkü, Arabı ile bin yıllık ortak payda olan İslam kardeşliğiyle günümüze kadar geldi. Allah'ın izniyle başta Türkiyemiz olmak üzere bütün İslam coğrafyası inşallah huzur bulur. Bunun yegane yolu kardeş ve birlik olmamız, kenetlenmemizdir."

Öte yandan, Ergani Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz de morg önüne gelerek, yakınlarının kaybedenlerle ilgilendi. Sur ilçesinde dün polis servis aracına PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla saldırı düzenlenmiş, saldırıda aynı aileden 5 kişi hayatını kaybetmiş, 5'i polis 12 kişi yaralanmıştı.

Kaynak: Diyarbakır Söz